Apps Week Report, Eco Planet of the Apps!

18:02 6/7/2012 - Πηγή: TechBlog

Όχι, δεν είναι ο τίτλος της νέας ταινίας, αλλά η οικολογική προσέγγιση που μπορεί να σου δώσει το κινητό σου. Μπορεί να καταναλώνει ενέργεια και να θεωρείται ότι αποτελεί μία οικολογική… βόμβα για τον πλανήτη, αλλά έχει παράλληλα την ικανότητα να στείλει μήνυμα προστασίας του πλανήτη μας από την οθόνη του. Δες πώς μέσα από το μικρό αφιέρωμά μας αυτό.

Κάθε Παρασκευή Apps Week Report στο Techblog.
————————————————————————————————————————————

Βήμα 1ον: Αλλάζω το σπίτι
Δεν υπάρχει οικολογικός τρόπος

ζωής εάν δεν φροντίσεις πάνω από όλα να αλλάξεις το σπίτι σου, ειδικά εάν σε ενδιαφέρει να εκμεταλλευτείς προγράμματα όπως είναι το «Εξοικονομώ κατ’οίκον», το οποίο θα σου επιτρέψει να κάνεις σημαντικές αλλαγές στο χώρο σου με σκοπό την χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Εάν έχεις iPhone μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δωρεάν app MagicPlan για να φτιάξεις τα σχέδια για το σπίτι, χρησιμοποιώντας μόνο και μόνο την κάμερα του κινητού. Δεν σχεδιάζεις τίποτα, όλα γίνονται αυτόματα. Μπορείς να την κατεβάσεις από εδώ, ενώ αξίζει να πούμε ότι έχει και άλλες χρήσεις εκτός από την οικολογική αναβάθμιση του χώρου σου. Εάν τώρα θέλεις να δεις το ενεργειακό σου αποτύπωμα μπορείς να εμπιστευτείς το EcoCleaning, το οποίο θα αναλάβει να δείξει στην οθόνη του iPhone σου τι καταναλώνεις με τον τρόπο ζωής σου και τις οικιακές σου (και όχι μόνο…) συνήθειες, προκειμένου να δεις τι ζημιά κάνεις καθημερινά στα δάση του πλανήτη. Μην μου πεις τώρα ότι εσύ δεν τα κάνεις αυτά, γιατί θα βγεις ψεύτης. Οι Android χρήστες μπορούν να εμπιστευτούν το Eco CO2 Calculator, το οποίο μπορεί να υπολογίσει τι ενεργειακό αποτύπωμα αφήνει το σπίτι σας και πόσα δέντρα κοστίζει η οικιακή σου ευημερία.

Βήμα 2ον: Μήπως να κοιτάξεις καλύτερα το κινητό σου;
Θυμάσαι τι λέγαμε παραπάνω στην εισαγωγή μας; Το smartphone σου είναι από τη μία ένας τρόπος να ακολουθήσεις ένα τρόπο «ζην οικολογικά» και από την άλλη ένας ακραίος καταναλωτής ρεύματος, που θέλει να καταναλώνει αχόρταγα την ενέργεια που έχει αποθηκευμένη στην μπαταρία του. Έτσι, είναι παραπάνω από κομβικής σημασίας το να προσέχεις την κατανάλωση ενέργειας του κινητού σου. Ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείς, θα βρεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος από battery savers, δηλαδή εφαρμογές που θα κάνουν αποτελεσματικότερη διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας του κινητού σου, ενώ πολλά από αυτά είναι πιο εξελιγμένα και αναλαμβάνουν να σε ενημερώσουν να μην ξεχάσεις το κινητό στην πρίζα και ξοδεύεις άσκοπα ρεύμα θερμαίνοντας απλώς και μόνο τον μετασχηματιστή, αφότου έχει ολοκληρωθεί η φόρτιση. Οι εφαρμογές είναι πάρα πολλές για να τις ονομάσουμε όλες εδώ, εμείς απλώς θα αναφερθούμε ενδεικτικά το δωρεάν Dolphin Battery Saver για Android, το οποίο εκτός από την κατανάλωση ενέργειας βοηθά και το browsing του ίντερνετ, το Battery Doctor Pro, για το iPhone και το iPad και το Battery Saver για το Windows Phone.

Βήμα 3ον: Οικολογική Οδήγηση και Μετακίνηση
Το Αυτοκίνητο είναι ένας άλλος τρόπος με

Keywords
Τυχαία Θέματα