Apple, πληροφορίες ότι επιστρέφει στη Samsung για την κατασκευή των chip της

Η TSMC είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές mobile chipsets στον κόσμο, αλλά όπως φαίνεται μάλλον θα χάσει 2 από τους πιο σημαντικούς πελάτες της τον επόμενο χρόνο. Αυτοί είναι η Apple και η Qualcomm που μάλλον μετακομίζουν στη Samsung.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κορεάτικα media λόγος της μετακόμισης είναι η αργή μετάβαση της TSMC

στη διαδικασία κατασκευής chips στα 14nm που επιτρέπει πολύ καλύτερη ενεργειακή απόδοση στα mobile chipsets. Αυτή τη στιγμή το καλύτερο που προσφέρει η TSMC είναι 20nm, που δεν είναι αρκετά για την πιο ανταγωνιστική από ποτέ mobile αγορά.

Η TSMC είναι ο κατασκευαστής πίσω από τα chips που θα χρησιμοποιήσει η Apple στα iPhone 6 και που ανέλαβε μετά τη λήξη της συνεργασίας μεταξύ Apple και Samsung. Τότε είχε ακουστεί πολύ έντονα ότι οι δυο εταιρείες πήραν «διαζύγιο» λόγω του πολέμου που έχουν ανοίξει σχετικά με τις πατέντες. Τελικά όμως όπως φαίνεται θα τις ξαναδούμε να συνεργάζονται.

Η Commercisal Times of Korea αναφέρει ότι η Qualcomm έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει με τη Samsung για τα chips ενώ η Economic Daily News ότι η έχει κάνει ήδη τις παραγγελίες. Άλλοι πελάτες όπως AMD και Nvidia προς το παρόν δεν δείχνουν να θέλουν να φύγουν από την TSMC.

Keywords
Τυχαία Θέματα