Apple: Παραμένει κυρίαρχος στην αγορά των smartwatches και το 2020

Η Apple είναι μία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες έξυπνων ρολογιών. Εδώ και αρκετά χρόνια, η εταιρεία έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή της αγοράς των smartwatches και φαίνεται ότι κανείς δεν μπορεί να την κατεβάσει από εκεί.

Η γνωστή εταιρεία αναλύσεων Counterpoint Research δημοσίευσε την αναλυτική αναφορά της σχετικά με την αγορά των smartwatches το δεύτερο

εξάμηνο του 2020. Το κείμενο της εταιρείας αναλύει γενικά την αγορά και παρουσιάζει τόσο τα ποσοστά των εταιρειών, όσο και τα καλύτερα έξυπνα ρολόγια του εξαμήνου.

Η μισή και πλέον αγορά ανήκει στην Apple

Σύμφωνα με την Counterpoint Research, το 51,4% των αποστολών smartwatches που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2020 αφορούσαν τα έξυπνα ρολόγια της Apple. Δεύτερη έρχεται η Garmin με ποσοστό 9,4% και τρίτη η Huawei με μερίδιο 8,3%.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η Samsung παρουσίασε πτώση από το 9,3% που είχε το πρώτο εξάμηνο του 2019 στο 7,2%. Την ίδια στιγμή, η Huawei και Garmin είδαν τα μερίδια του να αυξάνονται κατά 2,8% και 0,5% αντίστοιχα.

Οι αλλαγές στις υπόλοιπες εταιρείες ήταν υπερβολικά μικρές με τη Fitbit να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μεταβολή από το 3,4% στο 2,4%.

Τα smartwatches με τις περισσότερες αποστολές

Σύμφωνα με την Counterpoint Research, το πιο δημοφιλές smartwatch κατά τη διάρκεια του πρώτο εξαμήνου του 2020 ήταν το Apple Watch Series 5, με το Apple Watch Series 3 να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Την πεντάδα των έξυπνων ρολογιών με τις περισσότερες αποστολές για το πρώτο εξάμηνο του 2020 συμπληρώνουν το Huawei Watch GT 2, το Samsung Galaxy Watch Active 2, και το Imoo Z3 4G.

Keywords
Τυχαία Θέματα