Apple, εξαγοράζει το Spotsetter για να βελτιώσει τους χάρτες της;

13:32 7/6/2014 - Πηγή: TechBlog

Με την κίνησή της πέρσι να αποκτήσει μια σειρά από εταιρείες που σχετίζονται με την χαρτογράφηση και την πλοήγηση όπως WiFiSlam, Locationary, Embark, HopStop και Broadmap η Apple δείχνει την πρόθεσή της να βελτιώσει τους όχι και τόσο δημοφιλείς χάρτες της μετά από πολύ καιρό. Νέες πληροφορίες την θέλουν να αποκτά το Spotsetter, social maps app για αναζήτηση και αξιολόγηση τοποθεσιών.

Καμία από τις δυο εταιρίες δεν έχει επιβεβαιώσει την εξαγορά όμως η εφαρμογή έχει

αφαιρεθεί τόσο από το App Store όσο και από το Google Play.

Σε εμάς ίσως να μην ήταν τόσο γνωστό αλλά αυτό που έκανε το Spotsetter είναι να δείχνει recommendations από φίλους πάνω σε έναν χάρτη. Επίσης έδινε τη δυνατότητα να κάνετε search σε συγκεκριμένη τοποθεσία και να δείτε αν την έχουν επισκεφθεί οι φίλοι σας και να διαβάσετε reviews. Με λίγα λόγια κάτι σαν το Foursquare μόνο που το Spotsetter αντλούσε πληροφορίες από Foursquare, Facebook, Twitter, Instagram αλλά και από sites όπως TripAdvisor και New York Times.

Όμως η Apple δεν εξαγόρασε την εταιρεία μόνο για την τεχνολογία της, αλλά και για τους δυο ιδρυτές της, τον Stephen Tse που είναι πρώην μηχανικός του Google Maps και σύμβουλος της Siemens και τον Johnny Lee.

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, το περασμένο καλοκαίρι το Spotsetter ανακοίνωσε ότι είχε 5 εκατομμύρια user profiles και 40 εκατομμύρια τοποθεσίες.

Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η Apple με τους χάρτες της οι οποίοι είναι εδώ και καιρό σε beta μορφή.


Keywords
Τυχαία Θέματα