Apple Fusion Drive, Κατανοώντας τη νέα τεχνολογία

Το Apple Fusion Drive ήταν ένα από τα highlights της πολυ-παρουσίασης της Apple και έχει ήδη γίνει αρκετός ντόρος με αυτή. Το Fusion Drive είναι ένας συνδυασμός τεχνολογιών, τόσο ενός SSD όσο και ενός HDD,

δηλαδή δίσκος flash και ενός τυπικού σκληρού δίσκου. Ένας iMac ή ένας Mac Mini μπορεί να εξοπλιστεί με Fusion Drive, δηλαδή 128GB NAND Flash και έναν σκληρό δίσκο 1 ή 3 ΤΒ.

Το κομμάτι της τεχνολογίας έρχεται να παρουσιάσει στον χρήστη αυτά τα επιμέρους μέρη ως ένα ενιαίο σύνολο για να βλέπει έναν αποθηκευτικό χώρο. Εξ” ορισμού το λειτουργικό σύστημα και όλες οι εφαρμογές είναι φυσικά αποθηκευμένα στον SSD. Με την ενεργοποίηση του Fusion Drive τα μηχανήματα της Apple δημιουργούν write buffer 4GB στον SSD τα οποία λειτουργούν σαν write cache. Αυτά τα 4GB, σύμφωνα με την Apple, θα είναι αρκετά για τα random writes των αρχείων. Αυτό σημαίνει ότι οι βασικές, γρήγορες εργασίες ξεκινούν κατά βάση από τον SSD και ό,τι παραπάνω απαιτείται χρησιμοποιείται ο HDD.

Το λειτουργικό σύστημα αναλαμβάνει να μετακινεί τα συχνά χρησιμοποιούμενα αρχεία, ολόκληρα προγράμματα και δεδομένα στον SSD και τα πια αραιά χρησιμοποιούμενα στον HDD. Ο χρήστης δεν καταλαβαίνει την μεταφορά, όλα γίνονται αυτόματα και με ταχύτητα. Πάντοτε διατηρείται το αυθεντικό στην αρχική του θέση και διαγράφεται αφότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η διαδικασία θυμίζει αρκετά έναν υβριδικό σκληρό δίσκο σε PC και είναι η πρώτη φορά που έρχεται σε προϊόν της Apple, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι το λογισμικό έρχεται στο προσκήνιο και ρυθμίζει όλη τη διαδικασία.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα