Android, Εύκολος στόχος για τους Hackers σύμφωνα με τους ειδικούς

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου hacking Black Hat που πραγματοποιείται στο Las Vegas οι ειδικοί του Hacking έδειξαν ότι όλα τα Android phones είναι ευάλωτα στη βούληση των hackers, οι οποίοι μάλιστα δεν χρειάζεται να είναι και πολύ δημιουργικοί καθώς απαιτούνται παρόμοιες μέθοδοι εισβολής σε όλους τους εκπροσώπους του Android οικοσυστήματος.

Οι ειδικοί έδειξαν ότι δεν είναι ανάγκη να περάσει πλέον κάποιο κακόβουλο λογισμικό μέσα από τις εφαρμογές που κατεβάζει ο χρήστης, αφού πλέον οι hackers μπορούν να χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους και το NFC, την τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας από κοντινή απόσταση που έχουν αρχίσει σταδιακά να ενσωματώνουν ολοένα και περισσότερα Android phones. Τονίστηκε ότι κακόβουλος κώδικας θα μπορούσε να είναι ενσωματωμένος σε ένα NFC tag οπουδήποτε κάποιος χρησιμοποιεί την τεχνολογία NFC.

Στο συνέδριο τονίστηκε ότι η Google κάνει βήματα προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δεν φτάνουν όλα τα updates έγκαιρα σε όλους τους Android χρήστες. Δόθηκε έμφαση στη λειτουργία Java script bridge, η οποία αποτελεί ένα κοινά χρησιμοποιούμενο προγραμματιστικό εργαλείο από κολοσσούς όπως το Facebook και το LinkedIn, το οποίο και βοηθά τους developers να προσθέτουν νέα στοιχεία στις εφαρμογές τους, χωρίς να κάνουν χρήση της τυπικής διαδικασίας update του Android. Αυτό ακριβώς το εργαλείο, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να πέσει θύμα κακόβουλης χρήσης από hackers.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα