Android Q: Θα χρησιμοποιεί τις φούσκες συνομιλιών του Facebook σε όλες τις εφαρμογές

Techblog.gr

Το Facebook Messenger εδώ και καιρό έχει προσθέσει τα chat heads, τα οποία μας επιτρέπουν να απαντάμε σε μηνύματα χωρίς να χρειαστεί να φύγουμε από την εφαρμογή που χρησιμοποιούμε εκείνη τη στιγμή. Η Google συνειδητοποιώντας την χρησιμότητα του χαρακτηριστικού, πρόσθεσε τη δυνατότητα απάντησης σε μηνύματα κατευθείαν από τις ειδοποιήσεις.

Όπως όλα δείχνουν, η εταιρεία δοκιμάζει να ενσωματώσει τις φούσκες συνομιλίας στο Android Q.

Προς στιγμήν, το χαρακτηριστικό λειτουργεί όπως τα chat heads του Facebook, μας επιτρέπει να μετακινούμε τις φούσκες συνομιλιών οπουδήποτε στην οθόνη, οι οποίες παραμένουν πάνω από οποιαδήποτε εφαρμογή, αρκεί να μην είναι σε full-screen. Για να κλείσουμε τις φούσκες συνομιλιών τις μετακινούμε στο κάτω μέρος της οθόνης, επίσης μπορούμε αν θέλουμε να κλείσουμε μία μεμονωμένη συνομιλία.

Όταν έχουμε πολλαπλές ειδοποιήσεις αυτές γίνονται stack, και όταν πατάμε πάνω τους αυτές τοποθετούνται η μία δίπλα στην άλλη, στην κορυφή της οθόνης. Όταν πατάμε πάνω σε κάποια από τις φούσκες αυτή ανοίγει στο πάνω μέρος της οθόνης, και το περιεχόμενο της εμφανίζεται στη περιοχή ειδοποιήσεων.

Κάτω από κάθε φούσκα συνομιλίας, μπορούμε να δούμε το όνομα της εφαρμογής στην οποία ανήκει, και δύο κουμπιά. Με το ένα κουμπί μπορούμε να ανοίξουμε την εφαρμογή σε fullscreen, και το άλλο τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων της εφαρμογής.

Επιπλέον, αν η ειδοποίηση ανήκει στο WhatsApp, το Telegram ή γενικά σε κάποια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, μπορούμε να απαντήσουμε απευθείας στο μήνυμα, χωρίς καν να ανοίξουμε το app. Πέρα από συνομιλίες όμως, σε μορφή φούσκας εμφανίζονται και οι ειδοποιήσεις συστήματος, η καταγραφή οθόνης, το στιγμιότυπο οθόνης, και πολλά ακόμη.

Προς στιγμήν, αυτός ο νέος τρόπος εμφάνισης ειδοποιήσεων με φούσκες συνομιλιών είναι ένα απλό πείραμα, και δεν φανταζόμαστε ότι αυτή θα είναι τελική μορφή των νέων ειδοποιήσεων του Android Q. Ωστόσο θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα αυτών των πειραμάτων. Ειδικά τώρα που οι οθόνες γίνονται συνέχεια μεγαλύτερες, και πλέον κυκλοφορούν και foldable συσκευές.

Μέχρι σήμερα, έχουμε μάθει ότι το Android Q θα εισάγει τη δυνατότητα σύνδεσης σε WiFi δίκτυα με τη χρήση QR code, NFC ή Bluetooth LE. Επίσης, ξέρουμε ότι στο Android Q θα μπορούμε να βλέπουμε πόσο χρόνο έχουμε στη διάθεση μας πριν κλείσει το κινητό, δίπλα στο εικονίδιο της μπαταρίας. Επιπλέον, το Android Q θα προσφέρει τη δυνατότητα αλλαγής της εμφάνισης του λειτουργικού, και θα αλλάξει ριζικά το σύστημα ειδοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα