Android 10: Απαιτεί να γίνεται χρήση των προεπιλεγμένων gestures

Techblog.gr

Αν και εταιρείες όπως η OnePlus και η Samsung προσφέρουν τα gestures εδώ και καιρό, η Google είχε δηλώσει ότι ήθελε να τελειοποιήσει το σύστημα ώστε να είναι απλό και ενστικτώδες. Τελικά, στην I/O 2019, η Google ανακοίνωσε ότι οι συσκευές που θα τρέχουν Android 10 θα υποστηρίζουν πλήρως τον χειρισμό μέσω gestures.

Όλες οι συσκευές που τρέχουν Android 10

προσφέρουν την επιλογή χειρισμού μέσω των κλασικών τριών κουμπιών στο κάτω μέρος της οθόνης ή με gestures. Στόχος της Google με το Android 10 και τις χειρονομίες είναι να έχουν όλοι οι χρήστες την ίδια εμπειρία χρήσης, ανεξάρτητα από τη reskin έκδοση του λειτουργικού που τρέχει η συσκευή τους.

Το 9to5Google ανακάλυψε μερικά έγγραφα τα οποία αναφέρουν ότι η Google απαγορεύει στους κατασκευαστές να προωθούν τα gestures που δημιουργούν οι ίδιοι, είτε μέσω διαφημιστικού υλικού, είτε κατά τη διάρκεια ρύθμισης του smartphone.

Επιπλέον, η Google ζητάει τα gestures να είναι καλά κρυμμένα στο μενού των ρυθμίσεων, για παράδειγμα στις “Προηγμένες” ρυθμίσεις, ώστε να μην μπορεί ο χρήστης να αποκτήσει εύκολα πρόσβαση σε αυτά.

Με λίγα λόγια, η Google δεν απαγορεύει την ανάπτυξη και χρήση εναλλακτικών gestures, σε συσκευές που τρέχουν Android 10. Απλώς δεν επιτρέπει την προώθηση τους και απαιτεί να είναι θαμμένες στα άδυτα του μενού των ρυθμίσεων, ώστε οι χρήστες να χρησιμοποιούν τις default χειρονομίες του λειτουργικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα