Amazon, Microsoft, Samsung και Yahoo θέλουν να εξαγοράσουν τη Cyanogen

Η Cyanogen γνωστή για τις custom Android ROMs της, τράβηξε τα βλέμματα φέτος με το OnePlus One το οποίο ήρθε με Cyanogenmod μέσα και προκάλεσε εντύπωση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καταφέρνοντας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να γίνει γνωστό παγκοσμίως.

Πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε επίσης ότι συνεργάζεται με την start-up Nextbit για να δημιουργήσουν ένα «really cool» νέο προϊόν.

Η πορεία

της Cyanogen φαίνεται πως βάζει διάφορες ιδέες στους μεγάλους κολοσσούς οι οποίοι θα ήθελαν να την αποκτήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες Samsung, Microsoft, Amazon και Yahoo έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους.

Οι παραπάνω εταιρείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την Cyanogen προκειμένου να δημιουργήσουν μια έκδοση του Android που θα είναι έξω από την επίβλεψη της Google. H Amazon χρησιμοποιεί το δικό της FireOS, μια forked version του Android για τα δικά της tablets και smartphones.

Για τη Samsung θα ήταν ένα πολύ καλό πάτημα για να αποδείξει στη Google ότι σε εκείνη οφείλεται η επιτυχία του Android μιας και το Tizen που είχε ως plan B δεν πέτυχε.

Όσο για τη Microsoft, οι πληροφορίες λένε ότι ήδη ο CEO Satya Nadella και ο CEO της Cyanogen έχουν έρθει σε επαφή. Παρά τις προσπάθειές της, το Windows Phone βρίσκεται μόλις στο 2-4% της αγοράς, δεν θα ήταν διόλου απίθανο να δούμε CyanogenMod συσκευές να κυκλοφορούν με πλήρη σουίτα εφαρμογών της Microsoft. Επίσης, η Microsoft είναι θεωρητικά ο μόνος παίχτης που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη Cyanagen προκειμένου να αντικαταστήσει και να συναγωνιστεί τις υπηρεσίες της Google όπως Gmail, Drive, Maps και το Play Store.

Τέλος, στο παιχνίδι μπαίνει και η Yahoo η οποία πριν από λίγο καιρό εξαγόρασε τον Aviate launcher και η Cyanogen θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη δίνοντας τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της.


Keywords
Τυχαία Θέματα