Aκύρωσε η Apple παραγγελίες ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε OLED οθόνες από τη Samsung;

Techblog.gr

Πέρα από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο οποίος επηρεάζει τη Huawei, έχουμε και τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας, ο οποίος δημιουργεί προβλήματα στη Samsung και τις εξαγωγές υλικών της εταιρείας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, νεότερες φήμες θέλουν την Apple

να ακυρώνει παραγγελίες ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε OLED οθόνες από τη Samsung, χωρίς να έχει ανακοινώσει κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

Η Apple ίσως εξετάζει το ενδεχόμενο να απαλλαγεί από τους περιορισμούς της Samsung, λόγω καταβολής τεράστιων εκκαθαρισμένων ζημιών. Επιπλέον, αναζητά λύση ώστε στο μέλλον να έχει περισσότερους προμηθευτές OLED οθονών, με κύριο την BOE.

Στο παρελθόν, πριν την κυκλοφορία του iPhone X το 2017, η εταιρεία χρησιμοποιούσε LCD οθόνες τις οποίες προμηθευόταν από την LG, τη JDI, τη Samsung και τη Sharp. Το 2017 η εταιρεία ξεκίνησε τη χρήση OLED οθονών και από τη στιγμή που η Samsung ήταν πρωτοπόρα σε αυτό τον τομέα, έγινε και ο αποκλειστικός προμηθευτής της Apple.

Κατά πάσα πιθανότητα η ακύρωση των παραγγελιών στη Samsung οφείλεται και στη μακροχρόνια στρατηγική της Apple, να έχει πάντα δύο προμηθευτές για τα κύρια εξαρτήματα των συσκευών της.

Αν η Apple χρησιμοποιούσε μόνο έναν προμηθευτή τότε θα ήταν εξαρτημένη από αυτόν και δεν θα μπορούσε να προσαρμόσει τις συμφωνίες, τις προμήθειες, και το μέγεθος των παραγγελιών. Κάτι που συμβαίνει στην περίπτωση των OLED οθονών και τη Samsung.

Αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, περιμένουμε η επόμενη γενιά iPhone προϊόντων να χρησιμοποιεί και οθόνες OLED της BOE.

Keywords
Τυχαία Θέματα