1,7 τρισ. ευρώ θα ξοδέψουμε για τεχνολογία το 2019

Techblog.gr

Σύμφωνα με την IDC οι καταναλωτικές δαπάνες για ττεχνολογία σε παγκόσμιο επίπεδο προβλέπεται να προσεγγίσουν το 1,7 τρισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 5,3% σε σχέση με το 2018. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι η μεγαλύτερη αγορά το 2019 με τις δαπάνες να φτάνουν τα 412 δισ. δολάρια, ακολουθεί η Κίνα με 328 δισ. δολάρια και η Δυτική Ευρώπη με δαπάνες για τεχνολογία που θα αγγίξουν 227 δισ. δολάρια.

Τα 3/4 όλων των δαπανών τεχνολογίας το 2019 θα αφορούν “παραδοσιακές” τεχνολογίες όπως υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας (φωνή

και δεδομένα), κινητά τηλέφωνα και προσωπικοί υπολογιστές (φορητοί και σταθεροί).

Αναδυόμενες τεχνολογίες όπως AR και VR, drones, ρομποτικά συστήματα, υπηρεσίες on demand και έξυπνες οικιακές συσκευές θα επιτύχουν ισχυρή ανάπτυξη με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της πενταετίας το 13,2%. Οι έξυπνες οικιακές συσκευές και οι υπηρεσίες on demand θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% αναδυόμενων τεχνολογιών.

Στις δαπάνες για ψυχαγωγία αναμένεται να κυριαρχήσει η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων, βίντεο και ταινιών, καθώς και η ακρόαση μουσικής και τα online παιχνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα