Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά όλων για την εισβολή των αντιεξουσιαστών

22:37 2/4/2015 - Πηγή: AEK365

Για ακόμα μια φορά «άναψαν τα αίματα» στη Βουλή με αιτία την χθεσινη παρουσία των αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Στην σημερινή αντιπαράθεση από τη μια βρισκόταν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κι από την άλλη οι εκπρόσωποι των κομμάτων από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ,

κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε την άποψή της ότι ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία, και αντικρούοντας το επιχείρημα ότι πρόκειται για εισβολή στο Κοινοβούλιο φέρεται να απάντησε: «Εισβολή έγινε στην Κύπρο, εισβολή έγινε στο Πολυτεχνείο, όχι στη Βουλή».

Η άποψη αυτή της προέδρου της Βουλής προκάλεσε την αντίδραση του Ε' αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου Σπύρου Λυκούδη από το Ποτάμι, που φέρεται να ανταπάντησε: «Πού ξέρεις εσύ για το Πολυτεχνείο; Δεν είχες γεννηθεί. Εγώ το έζησα όμως».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα άτομα που εισέβαλαν χθες στο Κοινοβούλιο έχουν σχέση με την ένοπλη βία, λέγοντας:

«Για μένα και οι μολότοφ είναι ένοπλη βία, για εσάς δεν ξέρω αν είναι ή όχι».

«Εσείς πού τους ξέρετε;» φέρεται να τον ρώτησε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Αναγκάστηκα να τους μάθω για να προστατέψω τη ζωή μου. Σε εσάς όμως είναι γνωστοί από τη δικηγορική σας ιδιότητα», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, με τον Λεωνίδα Γρηγοράκο από το ΠΑΣΟΚ να εκφράζει επίσης την άποψη ότι επρόκειτο περί εισβολής και όχι ειρηνικής διαμαρτυρίας, ενώ η πρόεδρος της Βουλής κατέκρινε τη στάση των βουλευτών της αντιπολίτευσης λέγοντας: «Αν συμβεί κάτι από δω και πέρα στο Κοινοβούλιο, να ξέρετε ότι εσείς θα είστε υπεύθυνοι με την φόρτιση που δίνεται στο χθεσινό γεγονός».

Keywords
Τυχαία Θέματα