«Ζεστοί» και με ΠΑΕ οι Κινέζοι

17:05 5/5/2012 - Πηγή: AEK365

Όπως σας ενημερώσαμε από χθες, εντός της εβδομάδας ο Ντέμης Νικολαΐδης θα συναντηθεί με τον Γιάννη Βούρο, προκειμένου να συζητήσουν εκτενέστερα τα όσα έχουν προκύψει για το θέμα του γηπέδου. Η πρώτη επαφή των δύο ανδρών έγινε από χθες και ήταν τηλεφωνική. Διήρκησε κάτι λιγότερο από 5 λεπτά και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά τις εκλογές που θα υπάρχει περισσότερος χρόνος. Πολλά πράγματα, όπως γίνεται κατανοητό, δεν μπορούσαν να ειπωθούν σε αυτό το μικρό διάστημα της ώρας, ωστόσο Ντέμης και Βούρος συμφώνησαν σε κάτι

πολύ βασικό. Το γήπεδο θα πρέπει να αποτελέσει τη βασική προτεραιότητα για το... αύριο της ομάδας.

Ωστόσο, στο συγκεκριμένο ραντεβού δεν θα συζητηθεί μόνο το θέμα του γηπέδου και αυτό διότι η CSCEC, ο κινεζικός κολοσσός δηλαδή που ενδιαφέρεται για την κατασκευή του, θέλει να εμπλακεί και με την ΠΑΕ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που υπάρχουν, ο Γιάννης Βούρος ενημέρωσε σχετικά τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ, για αυτό το ενδιαφέρον, όμως το θέμα έμεινε εκεί, καθώς όλα θα αναλυθούν στην επικείμενου κουβέντα τους.

Πως έχουν όμως μέχρι στιγμής τα δεδομένα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση της κινεζικής εταιρίας δεν αφορά μόνο την κατασκευή του γηπέδου, αλλά έχουν ενημερώσει σχετικός τους ανθρώπους της ΑΕΚ πως θέλουν έναν πλήρη φάκελο που να περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία της ομάδας. Από την ιστορία της, τα τρόπαιά της και τις ευρωπαϊκές της πορείες, μέχρι το business plan των επόμενων ετών. Και αυτό διότι θέλουν να το μελετήσουν προσεκτικά, αποσκοπώντας σε επένδυση και στην ΠΑΕ. Μία πρώτη εικόνα για την ΑΕΚ έχουν από τον Έλληνα εκπρόσωπο τους, όμως επιθυμούν ολοκληρωμένο πλάνο.


Φυσικά και δεν έχουν γνωστοποιήσει το ποσοστό των μετοχών που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους, άρα κανείς δεν πρέπει να πιστεύει πως μιλάμε για το πλειοψηφικό πακέτο, όμως σε πρώτη φάση θα ήθελαν μαζί με το γήπεδο να πάρουν και «μερίδιο» από τις μετοχές. Κάτι που προκύπτει και από την -ανεπίσημη- πρόταση ενδιαφέροντος που έχουν ήδη αποστείλει. Ωστόσο, για να γίνει αυτό, χρειάζεται το πλάνο των επόμενων χρόνων, όπως και τα οικονομικά στοιχεία. Στο μεταβατικό στάδιο που βρίσκεται αυτή την περίοδο η διοίκηση της ΑΕΚ, δεν θα μπορούσε να στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στους Κινέζους. Για αυτό και θα ενημερωθεί πλήρως ο Νικολαΐδης και όταν είναι έτοιμος και μπορεί να το παρουσιάσει, θα τους ενημερώσει σχετικά.

Μάλιστα, εκπρόσωποι της CSCEC είχαν προγραμματίσει ταξίδι στην Ελλάδα, εντός των προσεχών ημερών, ωστόσο αυτό αναβλήθηκε λόγω του ότι υπάρχουν πολλές (και σοβαρές) εκκρεμότητες στην ΑΕΚ. Όταν λυθούν όλα τα θέματα και πάρουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία που ζητάνε, τότε θα βρεθούν στην χώρα μας για να συνομιλήσουν από κοντά με τις διοικήσεις, τόσο της ΠΑΕ, όσο και της Ερασιτεχνικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα