Ζει ή δε ζει τελικά ο Άντι Κάουφμαν;

20:37 15/11/2013 - Πηγή: AEK365

Ένας μικρός σάλος προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα όταν ο αδερφός του κωμικού Άντι Κάουφμαν που πέθανε το 1984 ξαφνικά από καρκίνο σε ηλικία 35 ετών βγήκε και υποστήριξε ότι πιστεύει πως ο θάνατος του αδερφός του ήταν σκηνοθετημένος και ότι ο Άντι ζει ακόμα. Τώρα ο ίδιος λέει ότι έπεσε θύμα πλάνης.

Ο Κάουφμαν, γνωστός από τη σειρά Taxi, και «πρωταγωνιστής» του τραγουδιού «Man on the Moon» των REM πέθανε το 1984 από μια μυστηριώδη μορφή καρκίνου. Γι'

αυτό και πολλοί θαυμαστές του έχουν δηλώσει ότι πιστεύουν πώς είναι ζωντανός. Μάλιστα η ζωή του έχει γίνει ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρεϊ.

Ο αδελφός του, Μάικλ, εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες σε βραβεία προς τιμήν του Άντι Κάουφμαν και υποστήριξε πως το 1999 έλαβε ένα γράμμα από τον αδελφό του, που του επιβεβαίωνε ότι ζει. Στη συνέχεια, ο Μάικλ Κάουφμαν παρουσίασε μία γυναίκα, λέγοντας ότι πρόκειται για την 24 ετών κόρη του αδελφού του. Η ηλικία της οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κοπέλα γεννήθηκε πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Άντι Κάουφμαν.

«Ήθελε απλά να είναι ένας μπαμπάς που μένει στο σπίτι και γι' αυτό ήθελε να εγκαταλείψει τη σόουμπιζ» δήλωσε η κοπέλα. «Είναι σπουδαίος μπαμπάς και μας μεγάλωσε. Η μητέρα μας έχει την επιχείρησή της. Εκείνος την βοηθά σε διάφορα, με τα έγγραφα και τέτοια, ώστε να μπορεί να δουλεύει από το σπίτι και να μη χρειάζεται να κρύβεται όταν βγαίνει έξω ή να μεταμφιέζεται» είπε. «Μας μαγειρεύει και φροντίζει το σπίτι» πρόσθεσε η κοπέλα.

Ο Μάικλ περιέγραψε πώς, πριν από πολλά χρόνια, ανακάλυψε μια έκθεση του Άντι Κάουφμαν, με λεπτομέρειες για το πώς να σκηνοθετήσει τον θάνατό του. Η έκθεση συνοδευόταν από ένα σημείωμα, το οποίο ανέφερε ότι ο Άντι θα εμφανιζόταν ξανά την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1999, σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο.

Αν και δεν τήρησε το ραντεβού του, ο Μάικλ παρέλαβε μια επιστολή που ανέφερε ότι ο αδελφός του είχε αποφασίσει να κρυφτεί, προκειμένου να ζήσει μια φυσιολογική ζωή και ότι είχε μια σύζυγο και μία κόρη.

Ωστόσο, το κοινό στα βραβεία δεν ήξερε πώς να αντιμετωπίσει την ανακοίνωση του αδελφού του: άλλοι θεώρησαν ότι πρόκειται για φάρσα και άλλοι ότι είναι η πραγματικότητα. Πολλοί μάλιστα κατηγόρησαν τον Μάικλ Κάουφμαν ότι η κοπέλα που παρουσίασε ήταν απλώς μια ηθοποιός που προσέλαβε ο ίδιος.

Τελικά, ο Μάικλ Κάουφμαν σε συνέντευξή του στην αμερικανική τηλεόραση αρνήθηκε ότι προσέλαβε την κοπέλα και είπε μιλώντας στο CNN: «Πιστεύω ότι έπεσα και εγώ θύμα φάρσας».

Ο αδελφός του δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η 24χρονη ενεργούσε μόνη της.

Αργότερα η ιστοσελίδα The Smoking Gun υποστήριξε ότι η κοπέλα ήταν μία ηθοποιός από τη Νέα Υόρκη. Μιλώντας στο Hollywood Reporter δήλωσε: «Νομίζω ότι παρεξήγησαν τα λεγόμενά μου. Δεν βγήκα ποτέ να πω: "Είναι ζωντανός". Είμαι τόσο σκεπτικός όσο και οποιοσδήποτε άλλος» είπε.

Η τελευταία σύντροφος του Άντι Κάουφμαν, Λιν Μαργκούλις δήλωσε στην ιστοσελίδα TMZ ότι τον είδε να πεθαίνει. «Ήμουν στο δωμάτιο του νοσοκομείου. Ήμουν εκεί. Θα έπρεπε να είχαν αλλάξει σώματα» είπε.

Ο Άντι Κάουφμαν υπήρξε ένας ιδιοφυής και εκκεντρικός κωμικός, του οποίου οι φάρσες διασκέδαζαν, αλλά και εκνεύριζαν το κοινό του. Είχε φτιάξει έναν τραγουδιστή-alter ego, τον Τόνι Κλίφτον, ο οποίος μύριζε χαλασμένο τυρί και έβριζε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα