Υπόθεση Σακκά: Γκουαντάναμο στην Ελλάδα

15:28 12/7/2013 - Πηγή: AEK365

Η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit σε δημοσίευμα της στην ηλεκτρονική έκδοση με τίτλο "Γκουαντάναμο στην Ελλάδα" αναφέρεται στην υπόθεση του Κώστα Σακκά.
Η εφημερίδα σχολιάζει την παρατεταμένη προσωρινή κράτηση, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, του κατηγορούμενου για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για αποφυλάκιση του Σακκά με αυστηρούς περιοριστικούς όρους το δημοσίευμα σημειώνει: «Εξαιτίας υπονοιών για τρομοκρατική δράση, ένας νέος Έλληνας έμεινε δυόμισι χρόνια προφυλακισμένος χωρίς δίκη. Μετά από διαμαρτυρίες και απεργία πείνας η δικαιοσύνη τελικά υποχώρησε».
Σχολιάζοντας την οριακή κατάσταση της υγείας του Σακκά, το δημοσίευμα επισημαίνει: «Ο νεαρός άνδρας ξεκίνησε την απεργία πείνας, επειδή βρισκόταν επί 31 μήνες προφυλακισμένος. Οι ύποπτοι στην Ελλάδα όμως δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το Σύνταγμα να κρατούνται περισσότερο από 18 μήνες χωρίς δικαστική απόφαση».
Η εφημερίδα αναφέρεται στη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση Σακκά στην Ελλάδα και το εξωτερικό με μηνύματα συμπαράστασης μέσω twitter, αλλά και αναφορές ξένων μέσων ενημέρωσης και κλείνει εκτιμώντας: «Η ελληνική δικαιοσύνη υποχώρησε τώρα απρόσμενα. Ίσως λόγω της πίεσης που άσκησε η κοινή γνώμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα