Ύποπτα σενάρια για τον αγώνα του Μοχάμεντ Άλι με τον Λίνστον!

18:02 25/2/2014 - Πηγή: AEK365

Ήταν μια μέρα σαν τη σημερινή, πριν από 50 ακριβώς χρόνια, όταν ο Κάσιους Κλέι (δεν είχε ασπαστεί ακόμη το Ισλάμ) θα κέρδιζε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο 22χρονος τότε, Κλέι βρέθηκε αντιμέτωπος στον τελικό με τον Σόνι Λίνστον, ο οποίος μετά το πέρας των εφτά πρώτων γύρων, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Ωστόσο απόρρητα έγγραφα του FBI που έρχονται στο φως, δίνουν μια διαφορετική εκδοχή για την έκβαση του αγώνα και την

εγκατάλειψη του Λίνστον.

Όπως αποκαλύπτουν οι Times της Ουάσινγκτον, το FBI υποπτευόταν ότι το ματς ήταν στημένο από τον Ας Ρέσνικ, έναν τζογαδόρο από το Λας Βέγκας που είχε σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και τον Λίστον.

τα συγκεκριμένα έγγραφα είχε στην κατοχή του μόνο ο ιδρυτής του FBI, Έντγκαρ Χούβερ και κανείς άλλως δεν γνώριζε την ύπαρξή τους.

Έγγραφο με ημερομηνία 24 Μαΐου 1966 περιείχε λεπτομέρειες από την κατάθεση με έναν τζογαδόρο από το Χιούστον, τον Μπάρνετ Μάτζιντς, ο οποίος περιέγραφε στους πράκτορες του FBI τις συζητήσεις του με τον Ρέσνικ πριν τον πρώτο αγώνα Κλέι - Λίστον.

Ο Μάτζιντς είχε πει ότι ο Ρέσνικ τον είχε συμβουλεύει να μην ποντάρει στη νίκη του Λίστον. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τόσο ο Ρέσνικ όσο και ο ίδιος ο Σόνι Λίστον είχαν ποντάρει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια στην ήττα του Λίστον.

Keywords
Τυχαία Θέματα