«Υπάρχουν υποδομές για το EURO 2020»

13:03 1/12/2012 - Πηγή: AEK365

Η UEFA προχωρά το σχέδιο ώστε το EURO 2020 να διεξαχθεί σε 12 ή 13 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις με την Αθήνα να έχει τις υποδομές για να φιλοξενήσει παιχνίδια της τελικής φάσης όπως υποστήριξε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Η εφημερίδα των συντακτών", ο ειδικός γραμματέας της UEFA και στενός συνεργάτης του Μισέλ Πλατινί τόνισε: "Μέχρι στιγμής δεν έχουμε μήνυμα από την

Ελλάδα. Δεν θέλω να υποκαταστήσω τους πολιτικούς και τους διοικητικούς υπεύθυνους του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά με τα νέα κριτήρια της UEFA ήδη υπάρχουν οι υποδομές στην Αθήνα. Η πόλη έχει τις μίνιμουμ υποδομές που απαιτούνται. Διαθέτει το Ολυμπιακό Στάδιο, αεροδρόμιο, ξενοδοχεία. Η νέα προϋπόθεση που βάζουμε είναι να διαθέτει η πόλη στάδιο 50.000 θέσεων. Η Αθήνα έχει την Καλογρέζα, όσο και αν δεν υπάρχει ακόμα εκεί το αναγκαίο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισιτηρίων. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Και αυτό γιατί ναι μεν η εποχή πιέζει τις οικονομίες των χωρών, αλλά έγινε σαφές στις επαφές που κάνουμε ότι η πρόταση δίνει την δυνατότητα και σε μικρά βαλάντια να ενδιαφερθούν".
Για τις τελικές αποφάσεις της UEFA για το EURO 2020, ο Θεοδωρίδης δήλωσε: "Ως το τέλος Νοεμβρίου συζητούσαμε με τις Ομοσπονδίες των χωρών σε μικρά γκρουπ και στις 6 Δεκεμβρίου θα αξιολογήσουμε όσα έχουμε στα χέρια μας. Και επειδή υπάρχει ασάφεια για τον χρόνο των τελικών ανακοινώσεων, διευκρινίζω ότι αυτές θα γίνουν τον Ιανουάριο. Ως τότε θα σταθμίζονται τα δεδομένα. Η νέα, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των καιρών, λογική της UEFA είναι ότι αν θέλει μια χώρα να βάλει η πόλη της υποψηφιότητα, θα μετρήσουν κυρίως οι προθέσεις της και όχι οι δυνατότητες της. Θέλουμε να ανοίξουμε τον, άλλοτε, πιεστικό ορίζοντα για τις υποψήφιες πόλεις. Δεν χρειάζονται πλέον πλήρεις φάκελοι. Θα πούμε ναι σε πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις όπου ήδη υπάρχουν όλα αυτά που ζητάμε. Είμαστε ρεαλιστές. Η σύγχρονη διεθνής πραγματικότητα μας υποχρέωσε να σκεφτούμε έτσι. Δεν ξεχνάμε σε ποια δύσκολη εποχή ζει η Ευρώπη".

Keywords
Τυχαία Θέματα