«Υπάρχει αυτοπεποίθηση»

18:45 20/10/2011 - Πηγή: AEK365

Βελτίωση έχει διακρίνει από πολλούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, όπως τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός στη Nova. Ο έμπειρος τεχνικός των «πρασίνων» τόνισε πως ο Παναθηναϊκός ολοένα και θα γίνεται καλύτερος

ενώ στάθηκε στις δυνατότητες του «τριφυλλιού» που μπορούν να το οδηγήσουν στον τίτλο, ενώ αναφέρθηκε και στους Λέτο, Καπίνο.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Πορτογάλου τεχνικού:

Παναθηναϊκός προέρχεται από εξαιρετική παρουσία στην Ξάνθη. Πιστεύετε ότι το παιχνίδι με τον Εργοτέλη θα είναι μια συνέχεια της καλής απόδοσης της ομάδας;

«Την περασμένη εβδομάδα, πριν τον αγώνα με την Ξάνθη, είπα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο για μας, με δεδομένο ότι για ένα μήνα δεν είχαμε αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι, ενώ παράλληλα είχαμε και αρκετούς τραυματίες. Φάνηκε όμως ότι η ομάδα μπορεί και έχει δυνατότητες. Τόσο στον αγώνα με τον Ατρόμητο όσο και στο Περιστέρι, υπήρχαν κοινά χαρακτηριστικά, αφού και στα δύο παιχνίδια κληθήκαμε να αγωνιστούμε για την περισσότερη διάρκειά τους, με δέκα παίκτες. Επίσης, και στους δύο αγώνες κάναμε αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών. Τέλος, και στις δύο αναμετρήσεις μετά τις αποβολές, χρειάστηκε να γίνει κάποια αλλαγή η οποία διαφοροποίησε τα πλάνα μας. Όλοι οι παραπάνω παράγοντες υπήρξαν αρνητικές επιρροές στο παιχνίδι μας, όμως βλέπουμε τελικά να γίνεται αυτό που έχω λέω εδώ και καιρό. Πως ο Παναθηναϊκός έχει τις δυνατότητες να γίνει η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και να είναι ένα σύνολο που θα στοχεύει πάντοτε στη νίκη».

-Πόσο διαφορετικό περιμένετε τον αγώνα με τον Εργοτέλη; Είναι μια ομάδα που λογικά θα περιμένει τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο κι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει παιχνίδι.

«Θα είναι ένας αγώνας διαφορετικός. Θα αγωνιστούμε εντός έδρας άρα και με περισσότερη ένταση, γι' αυτό ελπίζω ότι θα έρθουν οι φίλοι της ομάδας για να μας υποστηρίξουν. Ο Εργοτέλης είναι καλή ομάδα. Όμως κι εμείς μπορούμε να παίξουμε πολύ καλά ώστε να κερδίσουμε τους τρεις πόντους».

-Πιστεύετε ότι σταδιακά βλέπετε στον αγωνιστικό χώρο τον Παναθηναϊκό που οραματίζεστε; Αυτό που σκεφτόσασταν στην αρχή της χρονιάς πλέον υπάρχει στο γρασίδι; Είναι αυτή η ομάδα που θα θέλατε να βλέπετε;

«Υπάρχει σίγουρα πρόοδος από πολλούς ποδοσφαιριστές. Θα έλεγα πως και οι νέοι παίκτες έχουν προσαρμοστεί και υπάρχει η αυτοπεποίθηση που έλειπε από την ομάδα. Υπάρχει ορατή βελτίωση, δεδομένου ότι οι ποδοσφαιριστές προοδεύουν και τακτικά αλλά και από πλευράς νοοτροπίας».

-Πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός που βλέπουμε τελευταία, είναι καλύτερος από κάθε άλλη ομάδα στην Super League;

«Δεν είχα τη δυνατότητα να δω ακόμη όλες τις ομάδες, ωστόσο θα έλεγα πως είναι αναμφισβήτητα ανάμεσα στις 2-3 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Βέβαια, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα στο πρωτάθλημα και θα έλεγα ότι μέχρι τώρα, δεν έχουμε κάνει κάτι το ιδιαίτερα ξεχωριστό. Χωρίς αμφιβολία όμως, υπάρχει αυτοπεποίθηση, πίστη στις ικανότητές μας και πίστη πως μπορούμε να κερδίζουμε».

-Το ποδό

Keywords
Τυχαία Θέματα