Ξεκίνημα με υψηλούς στόχους

18:00 12/9/2013 - Πηγή: AEK365

Φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου δεν ήταν. Αλλωστε η Αναστασία Καρακατσάνη κατέβηκε στα 10.000 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, με στόχο ένα καλό πλασάρισμα. Αγωνίστηκε όπως με μυαλό και πάθος και κατάφερε να κάνει την υπέρβαση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Ένα μετάλλιο που της έδωσε επιπλέον κίνητρο για τη νέα σεζόν. Η αθλήτρια, που γυμνάζεται στα Τρίκαλα και σπουδάζει στην Καρδίτσα ξεκίνησε έστω και δειλά την προετοιμασία της, έχοντας προηγουμένως

πάρει πολύτιμες ανάσες.

«Φέτος ξεκουράστηκα αρκετό διάστημα. Τώρα βρισκόμαστε στην αρχή της προπόνησης. Σιγά σιγά θα μπούμε στο ρυθμό για να συνηθίσει το σώμα, που προέρχεται από διακοπές», είπε η αθλήτρια του Δημήτρη Σούλα και συμπλήρωσε: «Το επόμενο διάστημα μαζί με τον προπονητή μου, θα κάνουμε τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη για το αν θα συνεχίσω στο 10αρι ή αν θα κατέβω απόσταση. Η αλήθεια βέβαια είναι πως μετά το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρχισα να σκέφτομαι πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να μείνω στην απόσταση. Κατάφερα να διακριθώ στην απόσταση δίχως να έχω την εμπειρία, αυτό κάτι δείχνει».

Η τρίτη θέση στο Τάμπερε, όπως φαίνεται άνοιξε την όρεξη της αθλήτριας. «Πριν και μετά το μετάλλιο είχα την ίδια διάθεση να κάνω αυτό που κάνω. Απλώς τώρα έχει ανάβει ακόμη περισσότερο η ψυχολογία. Το να έχεις ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση μετράει, δεν πρέπει όμως να μείνω σε αυτό, πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω προκειμένου να βγω από το πανελλήνιο επίπεδο. Ο κ. Δημήτρης με κάνει να βάζω υψηλούς στόχους και να καταφέρνω να τους υλοποιώ», εξήγησε, ενώ αναφέρθηκε και στην μεταβατική σεζόν, που έρχεται, που θα είναι η τελευταία της στην κατηγορία των Νέων: «Πρέπει από φέτος κιόλας να λειτουργώ σαν να είμαι στην κατηγορία των Γυναικών. Το ότι είμαι ακόμη Νέα δε σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαύομαι. Αν θέλω να έχω καλύτερη συνέχεια οφείλω από φέτος κιόλας να λειτουργώ σαν να είμαι στην κατηγορία των Γυναικών».

Keywords
Τυχαία Θέματα