Ομάδα Σούπερ Λιγκ η ΑΕΚ!

18:13 2/8/2014 - Πηγή: AEK365

Θετική ήταν η εικόνα που έδειξε η ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό για την νέα σεζόν, απέναντι στην Ξάνθη (0-0). Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι (που κλείστηκε στο πλαίσιο της μεταγραφής του Πέτρου Μάνταλου) έγινε σε ένα χρονικό σημείο που δεν εξυπηρετούσε την Ένωση, που δεν έχει ξεκινήσει καν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν απέναντι στην πιο έτοιμη Ξάνθη

να είναι καλύτεροι και στα δύο ημίχρονα, παρότι ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε σε αυτά δύο διαφορετικές ενδεκάδες.

Η ΑΕΚ είχε ευκαιρίες τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος για να πετύχει γκολ, όμως ειδικά στην επανάληψη η ανωτερότητά της ήταν σαφέστατη και είχε κλασικές φάσεις για να πάρει τη νίκη. Με κορυφαία το δοκάρι του Μπαρμπόσα, ο οποίος, αν και μόλις είχε... κατέβει από το αεροπλάνο, κατάφερε στην πρώτη του συμμετοχή να αφήσει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Το σημαντικό για τον προπονητή, βέβαια, είναι το γεγονός ότι είχε την δυνατότητα να δει αγωνιζόμενους όλους τους ποδοσφαιριστές του, με αμφότερες τις ενδεκάδες που παρέταξε να δείχνουν σε γενικές γραμμές ότι η ΑΕΚ έχει ποιότητα και βάθος για να χτίσει μέσα από την δουλειά που θα γίνει τις επόμενες ημέρες (και κυρίως στο Πήλιο) μια ομάδα που θα πετύχει τους στόχους της νέας σεζόν και παράλληλα θα προσφέρει θέαμα.

Πατούσε καλύτερα

Η εικόνα του αγώνα στα πρώτα λεπτά ήταν... ταιριαστή με την ανεντιμότητα των δύο ομάδων τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ουσιαστικά το πρώτο τέταρτο... δεν έγινε ματς, καθώς αμφότερες αναζητούσαν τα πατήματά τους. Ωστόσο, μετά το 15', όταν το παιχνίδι άρχισε σιγά σιγά να αποκτά έναν κάποιο ρυθμό, η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Πίεζε ψηλά, προσπάθησε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να μεταφέρει την πίεση στην αντίπαλη περιοχή. Κάτι που πέτυχε χάρη στα αρκετά στημένα που κέρδισε (κόρνερ και φάουλ), χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τα εκμεταλλευτεί με ουσιαστικό τρόπο.

Καλύτερες στιγμές για την ΑΕΚ ήταν η ευκαιρία του Πλατέλλα στο 23΄, όταν βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή της Ξάνθης, όμως το σωτήριο τάκλιν του Λισγάρα (που κατάφερε να κόψει με το σώμα) του στέρησε το γκολ και η ευκαιρία που δόθηκε στον Ρόβα, στο 41' να κάνει ένα σουτ από καλή θέση λίγο έξω από την περιοχή, χωρίς όμως να βρει στόχο. Στον αντίποδα, η κορυφαία στιγμή της Ξάνθης ήταν με τον Βασιλακάκη στο 32', όμως στο σουτ που επιχείρησε ο παίκτης των γηπεδούχων ο Σαρρής έβαλε το σώμα του και η μπάλα έφυγε πολύ έξω. Έτσι, το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Ξεκάθαρο αφεντικό

Στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε με τον Τραϊανό Δέλλα να αλλάζει όλη την ενδεκάδα, η ανωτερότητα της ΑΕΚ έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρη. Οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης κατάφεραν κατά διαστήματα να βγάλουν ωραίους συνδυασμούς κοντά στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσουν. Στο 55' οι Κιτρινόμαυροι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν από ωραία συνεργασία του Φαγιέ με τον Ντακόλ, ο Βραζιλιάνος έκανε πολύ όμορφη κάθετη στον Τσεβά, εκείνος έκανε ένα γυριστό σουτ, όμως ο Κυριακίδης κατάφερε να αποκρούσει τη μπάλα ενστικτωδώς με τα πόδια.

Στο 65' ο Φαγιέ και ο Ντακόλ είχαν ακόμη μια καλή συνεργασία με τον Βραζιλιάνο να στρώνει στον Σενεγαλέζο τη μπάλα. Εκείνος έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ με πορεία προς την εστία, όμως ο Γούτας μπήκε στην πορεία της μπάλας και κατάφερε να κόψει. Ο Φαγιέ είχε ακόμη μια καλή στιγμή στο 84', όταν από καλή θέση μέσα στην περιοχή δεν κατάφερε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Μπαρμπόσα (που είχε περάσει ως αλλαγή στο 67'), πήρε τη μπάλα από αριστερά και με ένα εκπληκτικό σουτ την έστειλε στην συμβολή των δοκαριών!

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Λισγάρας, Πασχαλάκης, Σολτάνι, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Ράνος, Καπετάνος. Έπαιξαν και οι Νάκας, Μπέρτος, Γκαραβέλης, Τσαμούρης, Ορφανίδης.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Σαρρής, Πεταυράκης, Ρόβας, Κορδέρο, Πλατέλλας, Ανάκογλου, Μάνταλος, Αραβίδης. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Βούρας, Γεωργέας, Σβάρνας, Λαμπρόπουλος, Γροντής, Φαγιέ, Τζανετόπουλος, Ντούνης, Ζόριτς, Ντακόλ, Τσεβάς (67' Μπαρμπόσα).

18.55: Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει ξεκινήσει τα συνθήματα...

18.50: Η ΑΕΚ αγωνίζεται στο σημερινό φιλικό με τις περσινές, λευκές εμφανίσεις της.

18.35: Δείτε τις ενδεκάδες των δύο ομάδων στο LIVE του αγώνα...

18.09: Στο πρώτο φιλικό της σεζόν η ΑΕΚ θα έχει και την συμπαράσταση του κόσμου της. Ήδη οι πρώτοι φίλοι της Ένωσης έχουν αρχίσει να παίρνουν τις θέσεις τους στο πέταλο.

18.02: Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε γίνει από πέρσι μεταξύ των δύο ομάδων, για την μεταγραφή του Πέτρου Μάνταλου στην ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα