Ξανακυκλοφορεί το Newsweek σε έντυπη μορφή

22:42 4/12/2013 - Πηγή: AEK365

Στα σκαριά βρίσκεται η έντυπη επανακυκλοφορία του ιστορικού αμερικανικού περιοδικού Newsweek από το νέο έτος, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Το περιοδικό σταμάτησε να εκδίδεται το Δεκέμβριο του 2012 και από τότε υπάρχει μόνο σε ψηφιακή μορφή. Ο διευθυντής του Newsweek Τζιμ Ιμπόκο δήλωσε πως ο στόχος είναι το εβδομαδιαίο περιοδικό να γίνει ένα περιοδικό για συνδρομητές, παρόμοιο με το Economist

περισσότερο παρά με τον παραδοσιακό ανταγωνιστή του, το Time.

«Το θεωρούμε προϊόν πρώτης ποιότητας», δήλωσε ο διευθυντής του περιοδικού, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα, διευκρινίζοντας πως το περιοδικό θα επανακυκλοφορήσει σε χαρτί τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

Το Newsweek ιδρύθηκε το 1933 από έναν πρώην δημοσιογράφο του Time. Όμως, η τελευταία πενταετία ήταν για το περιοδικό εξαιρετικά δύσκολη. Το περιοδικό από 3,3 εκατ. πωλήσεις που έκανε τη δεκαετία του 1990 έφτασε σε μόλις 1,5 εκατ. το 2010.

Το 2010 συγχωνεύτηκε με τον ενημερωτικό ιστότοπο The Daily Beast, αφού την ίδια χρονιά είχε πωληθεί έναντι ενός δολαρίου από την Washington Post στον καλιφορνέζο δισεκατομμυριούχο Σίντνεϊ Χάρμαν. Μετά το θάνατο του Χάρμαν το 2011, η οικογένειά του απέσυρε τις συνεισφορές της στο Newsweek.

Στην ψηφιακή μορφή του, το περιοδικό πήρε το όνομα «Newsweek Global» και πωλήθηκε τον Αύγουστο στην εταιρεία IBT Media.

Keywords
Τυχαία Θέματα