Ξανά πρώτη μετά το 2007!

22:06 4/12/2011 - Πηγή: AEK365

Η νίκη της ΑΕΚ απέναντι στην Κέρκυρα, σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στο «Κλ. Βικελίδης», φέρνει την Ένωση με την ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής, μόνη πρώτη στην βαθμολογία. Ο δικέφαλος βρίσκεται εκεί με 25 βαθμούς, έχοντας δεύτερο τον Ολυμπιακό (με ένα παιχνίδι λιγότερο)

με 24 και τρίτο τον Παναθηναϊκό (με δύο παιχνίδια λιγότερα) με 23. Η σημερινή εικόνα του βαθμολογικού πίνακα, δεν είναι και η πιο... γνώριμη για την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, χρειάστηκε να περάσουν 4 χρόνια από την τελευταία φορά που η Ένωση βρισκόταν στην πρώτη θέση Δεκέμβρη μήνα. Ήταν 30 Δεκεμβρίου του 2007, όταν η νίκη επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, για την 14η αγωνιστική, σε συνδυασμό με γκέλα του Ολυμπιακού, έφερνε την Ένωση στην κορυφή και άλλαζε χρόνο εκεί. Μάλιστα και βαθμολογικά η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Τότε η ΑΕΚ είχε συγκεντρώσει 36 βαθμούς, ενώ τώρα 25 αλλά και με δύο παιχνίδια διαφορά μέχρι τη 14η αγωνιστική, κάλλιστα θα μπορεί να πλησιάσει αυτή την επίδοση στο -5 (τα επόμενα παιχνίδια με ΠΑΣ εντός και εκτός με Ατρόμητο).

Αξιοσημείωτο είναι και το πρόγραμμα που είχαν οι δύο αυτές ομάδες, τις συγκεκριμένες σεζόν. Φέτος η ΑΕΚ αγωνίστηκε απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ εκτός, αλλά με Ολυμπιακό και Άρη εντός, τη στιγμή που το 2007 την εν λόγω διάδα αγώνων την είχε με διαφορετική σειρά. Πρόγραμμα, λοιπόν, περίπου ίδιο τότε και τώρα. Η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων, μετά και την ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ακόμα και αν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν παιχνίδια λιγότερα, που πολύ πιθανόν να τα πάρουν κιόλας, δεν μικραίνουν την επιτυχία της Ένωσης. Ακόμα και σε αυτό το σενάριο, αν οι «ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» πετύχουν το απόλυτο, ο δικέφαλος θα βρίσκεται στο -2 και στο -4, αντίστοιχα. Κάτι που ελάχιστοι το περίμεναν στην αρχή της χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα