Βυθίζεται η Φούλαμ, ελπίζει η Τότεναμ

16:37 19/4/2014 - Πηγή: AEK365

ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ 35η αγωνιστική

ΚΑΡΝΤΙΦ-ΣΤΟΟΥΚ: 1-1
Γήπεδο: Κάρντιφ Σίτι Στάντιουμ

Μάχη μέχρι το τέλος καλείται να δώσει η Κάρντιφ στην προσπάθειά της να διατηρηθεί στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού στην 35η αγωνιστική του πρωταθλήματος, έμεινε στο 1-1 απέναντι στη Στόουκ.

Οι ποδοσφαιριστές του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στη λήξη του πρώτου μέρους χάρη στο πέναλτι του Αρναούτοβιτς, απάντησαν με τον ίδιο τρόπο πολύ νωρίς στην επανάληψη και συνέχισαν να ελπίζουν για το θετικό αποτέλεσμα.

Παρ' όλα αυτά, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με αποτέλεσμα

το τελικό 1-1 να κρατάει τους «bluebirds» στο -2 από τις θέσεις της σωτηρίας, στον βαθμολογικό πίνακα.

Αντίθετα, η Στόουκ με τον βαθμό βρίσκεται στους 44, στο +1 από την εντυπωσιακή Κρίσταλ Πάλας που... απειλεί με είσοδο στην πρώτη δεκάδα.

Θέμα χρόνου φαινόταν να είναι το γκολ για την Κάρντιφ, βάσει της εμφάνισης που πραγματοποιούσε η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ απέναντι στη Στόουκ. Με τον Ντέλι στη μεσαία γραμμή να... κόβει και να ράβει, αναπτύσσοντας το παιχνίδι των «bluebirds», οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην αφήνουν τους «πότερς» να πάρουν ανάσα. Κι όμως! Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για το σύνολο του Μαρκ Χιουζ, με τον Οντεμβίγκι στο 30ο λεπτό να υποχρεώνει τον Μάρσαλ σε επέμβαση, σε μακρινό σουτ. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, το δοκάρι στέρησε το γκολ από την Κάρντιφ, καθώς σε εκτέλεση φάουλ του Γουίτινγχαμ, αλλά στις καθυστερήσεις, η Στόουκ προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αρναούτοβιτς!

Η Κάρντιφ θα απαντούσε με το ίδιο νόμισμα και σε πολύ καλό χρονικό σημείο, αφού ο Πίτερ Γουίτινγχαμ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Κάμπελ στο 51ο λεπτό, γράφοντας το 1-1! Το γκολ της ισοφάρισης έδωσε θάρρος στους «bluebirds» που έψαξαν άμεσα την ανατροπή! Πρώτα ο Κάμπελ απέτυχε να κάνει το σουτ από καλή θέση έπειτα από προσπάθεια του σκόρερ της ομάδας του, ενώ στο 56', ο Κάλα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από «ριμπάουντ» σε διπλή προσπάθεια του Κόκερ, ωστόσο, το γκολ δεν μέτρησε ποτέ για οφσάιντ που υπέδειξε ο βοηθός! Οι οπαδοί της Κάρντιφ έδιναν ώθηση στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, ωστόσο, η Στόουκ ήταν αυτή που λίγο έλειψε να φύγει νικήτρια από την Ουαλία, αφού στο φινάλε, ο Γουόλτερς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Μάρσαλ!

ΚΑΡΝΤΙΦ: Μάρσαλ, Τέοφιλ, Κόκερ, Κάλα, Φάμπιο (84' Τζον), Μεδέλ, Γουίτινγχαμ, Κιμ (60' Ζαχά), Ματς, Ντέλι (81' Τζόουνς), Κάμπελ

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόουκρος, Γουίλσον, Πίετερς (29' Μουνιέσα), Αρναούτοβιτς (78' Ασαΐντι), Ενζονζί, Άιρλαντ (86' Γουόλτερς), Γουέλαν, Οντεμβίγκι, Κράουτς

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΣΟΥΟΝΣΙ: 1-2
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Λίγες ημέρες μετά τους... μεταξύ τους «τσαμπουκάδες» στην προπόνηση, οι παίκτες της Σουόνσι απέδειξαν ότι διαθέτουν «μαγκιά» και εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου! Η ομάδα του Γκάρι Μονκ πήρε στις καθυστερήσεις σπουδαία νίκη μέσα στο «St James' Park», με το 2-1 απέναντι στη Νιούκαστλ, πραγματοποιώντας ένα τεράστιο... άλμα προς την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ!

Με αυτό το «τρίποντο» οι «κύκνοι» έφτασαν τους 36 βαθμούς και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Κάρντιφ και την ήττα της Φούλαμ αύξησαν στο +46 την απόστασή τους από τη ζώνη του υποβιβασμού, τρεις «στροφές» πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου από την άλλη υπέστη την 5η σερί ήττα της και βρίσκεται «καθηλωμένη» στην 9η θέση του πίνακα.

Ο Σόλα Αμεόμπι στο 23' άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, για να κάνει 1-1 ο Γουίλφρεντ Μπονί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και να φέρει το ματς... τούμπα με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις 92'!

Για τον σκόρερ των γηπεδούχων, αυτό ήταν μόλις δεύτερο τέρμα του στη φετινή σεζόν και πρώτο σε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ από τον Δεκέμβριο του 2012!

Την επανεμφάνιση τους μετά τις αρχές Μαρτίου πραγματοποίησαν για τις «καρακάξες» οι Ρεμί και Ντεμπισί. Οι δύο Γάλλοι πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο ως αναγκαστικές αλλαγές των Ντε Γιονγκ και Σισέ.

Με άλλον διαιτητή ξεκίνησε και με άλλον ολοκληρώθηκε το ματς, καθώς ο Κρις Φόι τραυματίστηκε σε μια φάση στο πρώτο μέρος και αντικαταστάθηκε τελικά από τον Άντονι Τέιλορ.

Χωρίς τη σπουδαία φάση κύλησε το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να δείχνουν νευρικές και τις καλές στιγμές να... αγνοούνται! Οι γηπεδούχοι ήταν τελικά αυτοί που κατάφεραν να βρουν πρώτοι το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και να πάρουν το προβάδισμα, όταν στο 23' ο Σόλα Αμεόμπι με ωραία προσπάθεια νίκησε τον Βορμ, πετυχαίνοντας μόλις το δεύτερο τέρμα του μέσα στη σεζόν και το πρώτο σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ από τον Δεκέμβριο του 2012! Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν πάντως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου να φέρουν το ματς στα ίσα, με τον Μπονί να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντέιβις, στα δίχτυα του Κρουλ, κάνοντας το 1-1!

Το πρώτο μέρος σημαδεύτηκε και από τρεις αναγκαστικές αλλαγές. Ντεμπισί (21') και Ρεμί πέρασαν στη υποχρεωτικά στη θέση των Σισέ και Ντε Γιονγκ για τις «καρακάξες» επιστρέφοντας αμφότεροι στη δράση μετά τις αρχές Μαρτίου! Αλλαγή είχαμε όμως και στον διαιτητή του αγώνα, καθώς ο Κρις Φόι τραυματίστηκε στο πρώτο μέρος και τελικά αντικαταστάθηκε από τον Άντονι Τέιλορ.

Πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Νιούκαστλ, η οποία απείλησε τρεις φορές με τους Γκόσλινγκ, Ρεμί και Ανίτα μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Οι παίκτες των φιλοξενούμενων πάντως αντιστάθηκαν με... τσαμπουκά, άλλαξαν την εικόνα του ματς και «έφτιαξαν» και τις δικές τους καλές στιγμές. Τελικά δικαιώθηκαν στις καθυστερήσεις, με τον Έμνες να κερδίζει το πέναλτι και τον Μπονί να ευστοχεί από τα 11 βήματα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2, που φέρνει τους Ουαλούς «αγκαλιά» με την παραμονή τους στην Πρέμιερ Λιγκ.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Ντάμετ, Ανίτα, Γκόσλινγκ (81' Άρμστρονγκ), Τιοτέ, Γκουφράν, Ντε Γιόνγκ (40' Ρεμί), Σισέ (21' Ντεμπισί), Σόλα Αμεόμπι

ΣΟΥΟΝΣΙ: Βορμ, Ράνχελ, Αμάτ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Μπρίτον, Σέλβεϊ, Ντε Γκούζμαν, Ρούτλετζ, Ερνάντες (81' Έμνες), Μπονί

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: 0-1
Γήπεδο: Άμπτον Παρκ

Τις υψηλές πτήσεις στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ συνέχισε η Κρίσταλ Πάλας που πέρασε νικηφόρα από το «Άπτον Παρκ» για την 35η αγωνιστική του πρωταθλήματος, επικρατώντας με σκορ 1-0 της Γουέστ Χαμ! Ακόμα και στην πρώτη δεκάδα μπορούν να τερματίσουν οι «αετοί», παραμένουν αγχωμένα τα «σφυριά».

Η ομάδα του Τόνι Πιούλις, έφτασε στην πέμπτη σερί νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γέντινακ στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης!

Σε απόσταση αναπνοής από τη 10η Στόουκ, πλέον, οι «αετοί», ενώ η Γουέστ Χαμ που υπέστη απροσδόκητη ήττα, παραμένει στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη.

Με σκοπό να πάρει το πάνω χέρι από πολύ νωρίς, μπήκε στο γήπεδο η Γουέστ Χαμ και σε συνδυασμό με το γεγονός πως η Κρίσταλ Πάλας άργησε να μπει στο ματς, τα κατάφερε. Τα «σφυριά», έκαναν το παιχνίδι τους στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά οι «αετοί», έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία του παιχνιδιού στο 16ο λεπτό, με τον Κάρολ να απομακρύνει πάνω στη γραμμή μια κεφαλιά του Ντικατσόι. Οι παίκτες του Πιούλις κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ισορρόπησαν κάπως την κατάσταση, αλλά και πάλι η Γουέστ Χαμ ήταν αυτή που έδειχνε να έχει την υπεροχή. Στο 35ο λεπτό, ο Σπερόνι απέκρουσε εντυπωσιακά μια κεφαλιά του Κάρολ και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Μια απ' τα ίδια και στο δεύτερο μέρος του αγώνα, με την ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς να προσπαθεί για το γκολ που θα έδιωχνε το άγχος και την Κρίσταλ Πάλας να είναι ιδιαίτερα απειλητική κάθε φορά που έβγαινε στην αντεπίθεση. Σε μια από αυτές, ο Κάμερον Ζερόμ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αρμέρο στο 59ο λεπτό και ο Γέντινακ εκτέλεσε σωστά από την άσπρη βούλα για το 1-0 μέσα στο «Άπτον Παρκ»! Στο 67' κι έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Αντριάν, ο Πάντσεον σούταρε από πολύ καλή θέση, για να κοντράρει η μπάλα στον Ριντ και να φύγει κόρνερ. Η Γουέστ Χαμ έπαιζε και με αντίπαλο το χρόνο από κάποιο σημείο και μετά και φάνηκε ότι δεν είχε ορθολογικό τρόπο για να φτάσει τουλάχιστον στο γκολ της ισοφάρισης.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Ριντ, ΜακΚάρτνεϊ, Νόλαν (85' Νοτσερίνο), Τόμκινς, Τζάρβις (70' Κ.Κόουλ), Αρμέρο, Κάρολ, Νομπλ, Ντιαμέ, Ντάουνινγκ (78' Τζ.Κόουλ)

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Μαριάπα, Νταν, Ντελάνεϊ, Γουόρντ, Ντικατσόι, Γέντινακ, Πάντσεον (86' Γκαμπιντόν), Λέντλεϊ, Μπολάσιε (90+2' Παρ), Ζερόμ (82' Μάρεϊ)

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 0-0
Γήπεδο: Βίλα Παρκ

Είχε τις ευκαιρίες να «καθαρίσει» νωρίτερα, αλλά φαίνεται πως προτιμά τα... ζόρια! Η Άστον Βίλα έμεινε για πέμπτο σερί παιχνίδι μακριά από τις νίκες και η ισοπαλία με τη Σαουθάμπτον (0-0) την αναγκάζει να ζει με την ανασφάλεια της παραμονής μέχρι τέλους!

Με ένα χαμένο πρώτο ημίχρονο και ορισμένες εκλάμψεις στο δεύτερο, η ομάδα του Πολ Λάμπερτ δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και παρέμεινε πέντε βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος (έχει ένα παιχνίδι λιγότερο).

Από τη μεριά τους, οι «Άγιοι» πάλεψαν ακόμη ένα παιχνίδι τους, ασχέτως εάν δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον, και μάλιστα είχαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 81' διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους δόθηκε, ενώ νωρίτερα ένα γκολ του Λαλάνα δεν μέτρησε - σωστά- ως οφσάιντ.

Αν κανείς περίμενε την Άστον Βίλα, που παρεμένει... ανασφαλής λίγο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, να κάνει «παιχνίδι» κόντρα στην θεωρητικά αδιάφορη Σαουθάμπτον, έκανε λάθος! Και αυτό διότι στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων (κατοχή 71-29%) και τις μοναδικές αξιόλογες στιγμές! Από τη μεριά τους, οι «χωριάτες»- αν και αγωνιζόμενοι μπροστά στο κοινό τους- αδυνατούσαν να ισορροπήσουν το ματς! Όχι μόνο δεν απείλησαν, αλλά προσπαθούσαν συνεχώς μάταια να ανταλλάξουν τρίτη πάσα! Επομένως, η Σαουθάμπτον δεν είχε λόγο να ρισκάρει. Κράτησε καλά τις γραμμές της, έβρισκε κενούς χώρους και οι ποδοσφαιριστές της δοκίμασαν τρεις φορές τα πόδια τους, με τον Γκουζάν στις δύο από αυτές να αναγκάζεται να επέμβει. Όσο για την Άστον Βίλα, ενδεικτικό της κάκιστης εικόνας της στο πρώτο 45λεπτο, το γεγονός ότι δεν κατέγραψε ούτε μία τελική προσπάθεια!

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ποδοσφαιριστές του Πολ Λάμπερτ ανέβασαν, όπως όφειλαν, την απόδοσή τους και στο 49' απείλησαν για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία, όμως η προσπάθεια του Καρίμ Ελ Αχμάντι δεν είχε θετική κατάληξη. Ακολούθησε ένα τέταρτο, μέχρι το 65', με την Άστον Βίλα να αυξάνει την πίεσή της, χωρίς πάλι αποτέλεσμα. Σταδιακά, βέβαια, η Σαουθάμπτον άρχισε να ανακτά την πρωτοβουλία των κινήσεων και σύντομα έφερε το παιχνίδι ξανά στα μέτρα της. Στο 66' μάλιστα, έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια ο Λαλάνα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ- σωστά- ως οφσάιντ. Λίγα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ρίκι Λάμπερτ να «ταρακουνήσει» την... προβληματική άμυνα της Βίλα, αλλά και πάλι ο Γκουζάν απομάκρυνε τον κίνδυνο. Από το 70' και μέχρι το φινάλε, οι «χωριάτες» έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί για να «κλέψουν» το τρίποντο, επίσης χωρίς αποτέλεσμα. Αντ' αυτού, μάλιστα, οι «Άγιοι» συνέχισαν να διεκδικούν τη νίκη και στη σημαντικότερη στιγμή τους, η ανατροπή του Κλάιν εντός της περιοχής προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τον διαιτητή να αρνείται να δείξει την άσπρη βούλα. Με την συμπλήρωση 90 λεπτών τίποτα δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό.

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Μπακούνα, Φλααρ, Μπέικερ, Μπέρτραντ, Ολμπράιτον, Γουέστγουντ, Ντελφ, Ελ Αχμαντί (80' Χολτ), Αγκμπονλαχόρ, Βέιμαν (65' Ρόμπινσον)

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπόρουτς, Κλάιν, Σνάιντερλιν, Λόβρεν, Φοντέ, Λάμπερτ, Ντέιβις, Γουανιάμα (83' Κορκ), Γουόρντ - Πρόους (67' Γκάλαχερ), Λαλάνα (90+2' Ριντ), Σο

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΦΟΥΛΑΜ: 3-1

ΓΗΠΕΔΟ: Ουάιτ Χαρτ Λέιν

Τις ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη διατήρησε η Τότεναμ που επικράτησε με 3-1 της Φούλαμ και την άφησε στη ζώνη του υποβιβασμού. Τα "σπιρούνια" άνοιξαν το σκορ στο 35' όταν ο Έρικσεν εκτέλεσε ιδανικά φάουλ και ο Παουλίνιο από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μόλις όμως δύο λεπτά μετά ο Σίντγουελ με ωραίο πλασέ "νίκησε" τον Γιορίς και έκανε το 1-1. Μόλις στο 48' στο δεύτερο μέρος η Τότεναμ ανέκτησε το προβάδισμα χάρη στην κεφαλιά του Κέιν. Στο 62' ο Έρισκεν εκτέλεσε και πάλι εξαιρετικά φάουλ και ο Καμπούλ ήταν αυτός που έγραψε το 3-1 για να σφραγίσει τη νίκη της ομάδας του. Η Φούλαμ κέρδισε πέναλτι στο 76' για χέρι του Έρικσεν. Ο Σίτνγουελ όμως δεν κατάφερε να "νικήσει" τον Γιορίς.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Νόουτον, Καμπούλ, Φράιερς, Ρόους, Λένον, Τσαντλί (69'Ντεμπελέ), Παουλίνιο, Έρικσεν (85'Τάουνσεντ), Αντεμπαγιόρ, Κέιν (79'Σολδάδο)

ΦΟΥΛΑΜ: Στόκντεϊλ, Χέιτινγκα (65'Ζβέροτιτς), Αμορεμπιέτα, Χάνγκελαντ, Ρίισε, Κβιστ, Σίντγουελ, Πάρκερ (56'Καραγκούνης), Ντεγιάχα, Ροδαγέγα, Κατσάνικλιτς

Keywords
Τυχαία Θέματα