«Βυθίζεται» η Αλμερία

15:05 19/4/2015 - Πηγή: AEK365

LA LIGA- 32η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΪΜΠΑΡ-ΘΕΛΤΑ: 0-1
Γήπεδο: Ιπουρούα

Σε ένα από τα αδιάφορα παιχνίδια της αγωνιστικής στην Ισπανία η Θέλτα επικράτησε 1-0 της Εϊμπάρ εκτός έδρας.

Τη δεύτερή της συνεχόμενη νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Θέλτα η οποία επικράτησε 1-0 της Εϊμπάρ εκτός έδρας για να παραμείνει ψηλά βαθμολογικά και αρκετά μακριά όμως, από τις θέσεις της Ευρώπης.

Όλα, κρίθηκαν από το τέρμα του Νολίτο στο 40' το οποίο αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα της Γαλικίας έτσι ώστε να φύγει με το τρίποντο.

ΕΪΜΠΑΡ: Ιρουρέτα, Μποβέδα, Ραούλ Νάβας, Λίγιο,

Ντιντάκ, Μπόρχα, Ντάνι Γκαρσία (69' Λέκιτς), Κάπα (46' Μανού ντελ Μοράλ), Σαούλ, Χάβι Λάρα (46' Πιοβατσάρι),
Αρουαμπαρένα.

ΘΕΛΤΑ: Άλβαρεζ, Μάγιο, Καμπράλ, Φοντάς, Κάστρο, Αουγκούστο, Κρον - Ντέλι (87' Ραντόγια), Μίνα (71' Ερνάντεζ), Ορεγιάνα, Νολίτο (91' Τσαρλς), Λαριβέι.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΚΟΡΔΟΒΑ: 0-0
Γήπεδο: Ελ Μαδριγάλ

Η Βιγιαρεάλ που βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση της για φέτος, παραχώρησε 0-0 στην ουραγό Κόρδοβα και έμεινε χωρίς νίκη για 8ο ματς σε όλες τις διοργανώσεις

Μέχρι και τις αρχές Μαρτίου άπαντες μιλούσαν για το πόσο καλά έπαιζε φέτος η Βιγιαρεάλ. Ωστόσο, εντελώς ξαφνικά την πήρε η κάτω βόλτα. Μαζί με τον αποκλεισμό στο Europa League, έχει ξεμείνει χωρίς νίκη για οκτώ αγώνες. Τώρα δεν κατάφερε να επικρατήσει ούτε της Κόρδοβα εντός έδρας, στην οποία παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία.

Βέβαια απέναντι στην ουραγό, που με τη σειρά της δεν σώνεται, έχοντας 14 αγωνιστικές χωρίς τρίποντο», το Κίτρινο Υποβρύχιο στάθηκε άτυχο, σημαδεύοντας τρεις φορές τα δοκάρια. Τουλάχιστον το θετικό για τη Βιγιαρεάλ είναι ότι σχεδόν έχει καπαρωμένη την 6η θέση που βγάζει εκ νέου στην Ευρώπη.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Μάριο, Μπέιλι, Ρουίθ, Κόστα, Τριγκέρος (66' Τζόναθαν ντος Σάντυος), Κάμπελ, Πίνα, Τσερίσεφ (76' Γκόμεθ), Ούτσε (60' Βιέτο), Μορένο.

ΚΟΡΔΟΒΑ: Κάρλος, Ντέιβιντ, Εντιμάρ Γουνίνο, Κρέσπο, Κριν, Αμπέλ, Καρτάμπια (59' Λούσο), Μπεμπέ, Φιδέλ (76' Έλντον), Αντόνε (81' Γκιλάς).

ΓΡΑΝΑΔΑ-ΣΕΒΙΛΛΗ: 1-1
Γήπεδο: Νουέβο λος Κάρμενες

Δεν μπόρεσε να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Γρανάδα η Σεβίλλη (1-1), χάνοντας έτσι την ευκαιρία να βρεθεί στην τέταρτη θέση που οδηγεί στο Champions League, μαζί με τη Βαλένθια, η οποία χθες (18/4) ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα.

Μετά την επικράτησή της μεσοβδόμαδα επί της Ζενίτ (2-1), για το Europa League, η Σεβίλλη ήθελε να εκμεταλλευτεί την ήττα των «νυχτερίδων» και τις πιάσει στην τέταρτη θέση που οδηγεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μόλις στο 5' οι Ανδαλουσιάνοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους, με τον Βιτόλο όμως να μην μπορεί να βρει στόχο μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι τιμώρησαν τη Σεβίλλη, με τον Μάινθ να κερδίζει τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά να σημειώνει το 1-0!

Μάλιστα, τέσσερα λεπτά μετά η Γρανάδα έχασε ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά της, καθώς ο Ιμπάνεθ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα με το σουτ του. Το πρώτο μέρος έκλεισε με ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όμως ο Μπάκα, μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ήταν άστοχος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σεβίλλη λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα με την έναρξή του, καθώς οι αμυντικοί των γηπεδούχων απομάκρυναν την κεφαλιά του Σουάρεθ πριν εκείνη καταλήξει στα δίχτυα. Το γκολ για το σύνολο του Έμερι όμως ήρθε, με τον Μάινθ να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για να «γράψει» το 1-1.

Η μοναδική ευκαιρία που σημειώθηκε μέχρι και το τέλος ανήκε στους Ανδαλουσιάνους, με τον Φιγκέιρας να μην μπορεί να βρει το στόχο μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Κάπως έτσι, η Σεβίλλη έμεινε στο 1-1 κι έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην τέταρτη θέση που οδηγεί στο Champions League, μαζί με τη Βαλένθια, μετά την ήττα των «νυχτερίδων» από την Μπαρτσελόνα (2-0).

ΓΡΑΝΑΔΑ: Ρομπέρτο, Νιόμ, Κάλα, Μάινθ, Ινσούα, Ρίκο, Πέρεθ (84' Πίτι), Ιμπάνιεθ (74' Μπανγκουρά), Ιτούρα, Κανδέιας (77' Κάρλος), Σαξές.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Ρίκο, Παρέχα, Φιγέιρας, Ναβάρο (59' Μπανέγα), Κολόντζιεστσακ, Ναβάρο, Μπιά, Κριτσόβιακ, Σουάρεθ, Βιτόλο (58' Βιδάλ), Ρέγιες, Μπάκα (81' Γκαμεϊρό).

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ-ΑΛΜΕΡΙΑ 2-0

ΓΗΠΕΔΟ: "ΒΑΓΙΕΚΑΣ"

Μετά τη συντριβή με 6-1 από τη Θέλτα, η Ράγιο Βαγιεκάνο έδειξε χαρακτήρα και επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας με 2-0 της Αλμερία. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Ράγιο εξασφαλίζει ουσιαστικά την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία. Όσο για την Αλμερία, παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού και το έργο για παραμονή γίνεται όλο και πιο δύσκολο.
Στο 23ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ έπειτα από συνεργασία των δυο στόπερ. Από τα δεξιά ο Ζε Κάστρο έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου πετάχτηκε ο Αμάγια και με κεφαλιά έκανε το 1-0.
Η Αλμερία στο πρώτο μέρος δεν έκανε ούτε μισή φάση και στην επανάληψη η Ράγιο κρατούσε με ευκολία το προβάδισμα. Μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν αυτή στο 74' με τον Ζονγκό να πιάνει τη κεφαλιά και τον τερματοφύλακα Τόνιο να διώχνει σε κόρνερ.
Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις όταν ο Κακουτά έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Μίκου που απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Τόνιο, Ζε Κάστρο, Νάτσο, Αμάγια, Τίτο, Φατάου (51' Χοσαμπέντ), Εμπάρμπα (77' Ποθουέλο), Μπουένο (66' Μίκου), Τρασόρας, Κακουτά, Μανούτσο
ΑΛΜΕΡΙΑ: Ρουμπέν, Μάουρο, Χίμο, Ντουμπαρμπίερ (74' Χεμέντ), Τρουχίλο, Γουέλινγκτον (50' Ζονγκό), Κορόνα, Εσπινόζα, Αζίζ (67' Μέντες), Τιεβί, Τόμας

Keywords
Τυχαία Θέματα