Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο: Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα

08:43 8/11/2014 - Πηγή: AEK365

Κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» τη χώρα το Σάββατο, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, να εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.
Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά το βράδυ. Νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, εντάσεως 5-7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: νεφώσεις με

βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ όμως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα ασθενήσουν.Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην αρχή της ημέρας θα είναι έντονα. Εξασθένηση των φαινόμενων από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικάΆνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΚαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα, από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα ασθενήσουν.Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 στα ανατολικά 7 με 8 με βαθμιαία εξασθένηση.Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, ΚρήτηΚαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα αλλά το βράδυ σταδιακά θα ασθενήσουν.Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Θερμοκρασία: από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΚαιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα.Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιά τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑττικήΚαιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα, βαθμιαία όμως από το απόγευμα θα ασθενήσουν.Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘεσσαλονίκηΚαιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απογευμα. Τη νύχτα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα