Βρήκαν νεκρό νεογνό σε ιατρικά απόβλητα νοσοκομείου!

10:37 30/1/2013 - Πηγή: AEK365

Ένα νεογνό περίπου επτά μηνών εντοπίστηκε πεταμένο στα ιατρικά απόβλητα ενός νοσοκομείου της Κύπρου! Το μωρό βρήκε το μεσημέρι της Δευτέρας ένας υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας που μαζεύει τα ιατρικά απόβλητα του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Το νεογνό ήταν περίπου 26 εβδομάδων και βρισκόταν μέσα σε ένα ανοικτό χαρτόκουτο ανάμεσα σε άλλα ιατρικά απόβλητα. Αμέσως ειδοποίησε τη διεύθυνση της εταιρείας όπου εργάζεται η οποία με τη σειρά της επικοινώνησε με τη διεύθυνση του νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα επέστρεψαν το νεογνό στο Νοσοκομείο, αφού πρώτα ο διευθυντής του, Χρυσόστομος Αντρονίκου,

τους διαβεβαίωσε ότι θα να αναλάβει προσωπικά να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία που δεν είναι άλλη από την ταφή του νεκρού νεογνού.

Ο κ. Αντρονίκου από την πλευρά του ανέφερε πως έχει ήδη διαταχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι ευθύνονται για το τραγικό αυτό λάθος.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου εξήγησε πως σε ανάλογες περιπτώσεις εάν το νεκρό νεογνό είναι μεγαλύτερο των 21 εβδομάδων, οι γιατροί ενημερώνουν τους γονείς για το τραγικό γεγονός και ρωτούν κατά πόσο επιθυμούν να παραλάβουν το νεκρό νεογνό για ταφή.

«Εάν οι γονείς δεν επιθυμούν, όπως συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, να παραλάβουν το νεκρό νεογνό, τότε μεταφέρεται στο νεκροτομείο μέχρι να διευθετηθεί η ταφή, την οποία αναλαμβάνει το Νοσοκομείο», συνέχισε.

Αν ο υπάλληλος της εταιρείας δεν είχε εντοπίσει το νεογνό αυτό θα κατέληγε σε ειδικό εργοστάσιο για ιατρικά απόβλητα και θα τεμαχιζόταν μέσα σε ένα ειδικό κλειστό σύστημα που τα κατατεμαχίζει, τα αποστειρώνει, τα μετατρέπει, δηλαδή σε στείρα-κοινά απόβλητα και ακολούθως να τα μεταφέρει σε ΧΥΤΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα