Βρέθηκε σφαίρα στο γραφείο του Σαμαρά (VIDEO)

09:22 14/1/2013 - Πηγή: AEK365

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών που στις 3 τα ξημερώματα άνοιξαν πυρ με Καλάσνικοφ κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στην Λεωφόρο Συγγρού.
Όπως ενημέρωσε η Νέα Δημοκρατία, στο γραφείο πρωθυπουργού βρέθηκε μια σφαίρα, η οποία είχε σπάσει το τζάμι, χτύπησε στο ταβάνι, στη συνέχεια στον τοίχο και κατέληξε

στο πάτωμα. Το βλήμα περισυνελέγη μαζί με τους κάλυκες, από ειδικούς της εγκληματολογικής υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια, για βαλλιστική και άλλες εξετάσεις.
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο η επίθεση να έγινε με δύο και όχι ένα Καλάσνικοφ, ενώ η αστυνομία ερευνά εάν τα συγκεκριμένα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες επιθέσεις. Πάντως μέχρι στιγμής κάνουν λόγο για συμβολικό χτύπημα επίδειξης ισχύος από τους δράστες και εκτιμούν ότι η σφαίρα έφτασε συμπτωματικά στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Στο μεταξύ, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, βρέθηκε καμένο ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο εκτιμάται ότι είναι το όχημα που επέβαιναν οι δράστες. Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν οδηγηθεί οι αστυνομικοί λαμβάνοντας υπόψη τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων αλλά και το γεγονός ότι το όχημα είχε κλαπεί χθες από την περιοχή της Μεταμόρφωσης. Αυτό θα βοηθήσει πολύ τις έρευνες καθώς οι αρχές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάμερες κυκλοφορίας για να δουν προς τα πού πήγαν οι δράστες αφού εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο.
Με την υπόθεση ασχολείται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, που προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες και μαρτυρίες, για τους δράστες της επίθεσης ενώ συνεχίζεται η έρευνα στο κτίριο για να εντοπιστούν τυχόν σφαίρες και σε άλλα σημεία, εκτός από το γραφείο του πρωθυπουργού.
Για την επίθεση ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο γραμματέας της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μπούρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα