Βραδιά μπαράζ στην Ευρώπη

10:41 15/11/2013 - Πηγή: AEK365

Οι πρώτες μάχες των μπαράζ για μια θέση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξεκινάνε απόψε με το πιο σπουδαίο παιχνίδι να γίνεται στην Πορτογαλία εκεί όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η παρέα του υποδέχονται την Σουηδία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Οι Πορτογάλοι θέλουν να βρεθούν σε Μουντιάλ για τέταρτη συνεχόμενη φορά ενώ οι Σουηδοί θα επιδιώξουν να πάνε σε τελική φάση για πρώτη φορά από το 2010.
Σε 15 αναμετρήσεις μεταξύ των δυο ομάδων, η Σουηδία έχει χάσει μόλις τρεις φορές.
Στο Κίεβο η Εθνική Ουκρανίας θα υποδεχτεί την Εθνική Γαλλίας

με τους Ουκρανούς να θέλουν να βάλουν τέλος στην αρνητική παράδοση που έχουν σε αγώνες μπαράζ μιας και το 1998, το 2002 και το 2010 δεν κατάφεραν να πάνε στο Μουντιάλ μιας και αποκλείστηκαν από Κροατία, Γερμανία και Ελλάδα αντίστοιχα. Η Γαλλία από το 1998 που κατέκτησε το τρόπαιο συμμετέχει συνεχώς σε τελικές φάσεις και θέλει να κάνει το ίδιο και το καλοκαίρι.
Τόσο ο Μιχαήλ Φορμένκο όσο και ο Ντιντιέ Ντεσάν δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και θα παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες. Σημειώνεται πως η Ουκρανία δεν έχει χάσει στα τελευταία 11 παιχνίδια.
Την πρώτη της συμμετοχή σε τελική φάση Μουντιάλ διεκδικεί η Εθνική Ισλανδίας που φιλοξενεί απόψε την Εθνική Κροατίας η οποία μετά την ανεξαρτητοποίηση του κράτους έχει απουσιάσει μόνο από το Μουντιάλ του 2010.. Οι Ισλανδοί θα παραταχθούν χωρίς τον αμυντικό Σαέβαρσον, λόγω τιμωρίας ενώ οι Κροάτες δεν υπολογίζουν στον τραυματία αριστερό μπακ Στρίνιτς. Σημειώνεται πως στον πάγκο της Κροατίας θα βρίσκεται ο Νίκο Κόβατς που έχει αναλάβει χρέη ομοσπονδιακού τεχνικού μετά την απομάκρυνση του Ιγκόρ Στίματς έπειτα από την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα