Ξεφεύγει η Τσέλσι

16:47 1/11/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-10η ΑΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΧΑΛ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 0-1
Γήπεδο: KC

Την ξέφρενη πορεία της συνεχίζει η Σαουθάμπτον, που κέρδισε με 1-0 μέσα στην έδρα της Χαλ.

Το τέρμα του Γουανιάμα ήταν το πρώτο του απογεύματος στην Αγγλία, αφού ο δυναμικός μέσος χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να παραβιάσει την εστία του Γιακούποβιτς. Ο γνώριμος στα ελληνικά γήπεδα τερματοφύλακας, μπορεί έως τώρα να κάλυπτε καλά το κενό ως τρίτη επιλογή, αλλά στο συγκεκριμένο ματς ήταν αυτός που έβγαλε την... ασίστ

στον σκόρερ.

Στα επόμενα λεπτά ο Κούμαν έδωσε εντολή στους παίκτες του να κρατήσουν την κατοχή, αλλά το λάθος παραλίγο να γίνει στο 11'. Όμως ο Μπερτράντ βρέθηκε στο σωστό σημείο και απομάκρυνε την σέντρα του Ντιάμ.

Ένα νέο λάθος του Γιακούποβιτς κόντεψε να στοιχίσει στην Χαλ, αλλά ο πρώην συμπαίκτης του Σέιν Λονγκ δεν βρήκε στόχο, φάση που... επαναλήφθηκε στο 37' με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να λέει «όχι» σε νέο σουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου μισού ο Γιακούποβιτς δήλωσε και πάλι «παρών», αποκρούοντας μ ε το γόνατο προσπάθεια του μεγάλου φετινού σκόρερ της Σαουθάμπτον, Γκρατσιάνο Πελέ.

Ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια αλλά η νέα ευκαιρία που δημιουργήθηκε ανήκε και πάλι στους φιλοξενούμενους. Ο Μανέ παρ' όλα αυτά δεν μπόρεσε να ευστοχήσει στην διπλή προσπάθειά του και έτσι παρέμεινε το 1-0 στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα.

ΧΑΛ: Γιακούποβιτς, ΜακΣέιν (64' Αλούκο), Ντέιβις, Τσέστερ, Ελμοχαμάντι, Χάντλστοουν, Ντιαμέ, Λίβερμορ, Μπράντι (83' Κουίν), Μπεν Αρφά (72' Ρόμπερτσον), Ερνάντεθ

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Κλάιν, Σνέιντερλιν, Φοντέ, Λονγκ (62' Μανέ), Ντέιβις, Τάντιτς (81' Κορκ), Γουανιάμα, Αλντερβάιρελ, Πελέ, Μπερτράντ

ΛΕΣΤΕΡ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 0-1
Γήπεδο: King Power

Μεγάλο διπλό για τη Γουέστ Μπρομ που κέρδισε τη Λέστερ με 1-0.

Στο 8ο λεπτό ο Μπεν Φόστερ λίγο έλειψε να βγει από την περιοχή του με την μπάλα, αλλά τελικά δεν υπέπεσε σε λάθος που θα μπορούσε να κοστίσει στην ομάδα του. Με τον Ουγιόα απόντα, ο Ντρινκγουότερ δεν μπόρεσε να βρει στόχο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, στην πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία της Λέστερ. Στο 28' ο Βάρντι μπήκε στην περιοχή και ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λέσκοτ, αλλά ο Άγγλος αμυντικός βρήκε την μπάλα μετά από χείριστο γύρισμα του Γκάρντνερ.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε γκολ, αλλά κάτι τέτοιο φρόντισε να αλλάξει με την έναρξη του δευτέρου. Ο Μπεραχίνο σέντραρε, ο Μόργκαν έδιωξε με το κεφάλι και ο Καμπιάσο την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του με το στήθος, δίνοντας το προβάδισμα στην Γουέστ Μπρομ. Στα επόμενα λεπτά δεν υπήρξαν μεγάλες ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να πάρουν κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση μόνο από τα στημένα τους.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Ντε Λάετ, Μόργκαν, Βασιλέφσκι, Κοντσέσκι, Ντρίνκγουοτερ (81' Πάουελ), Κινγκ, Καμπιάσο, Τζέιμς, Νιούτζεντ (68' Ουλόα), Βάρντι (81' Γουντ)

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Γουίσντομ, Λέσκοτ, Ντόσον, Ποκονιόλι (90+1' Γκαμπόα), Γκάρντνερ, Σεσενιό (81' Γιάκομπ), Μόρισον, Μπραντ, Ντόρανς, Μπεραχίνο (88' Ανιτσέμπε)

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΜΠΕΡΝΛΙ: 3-0
Γήπεδο: Emirates

Ανεβαίνει η Άρσεναλ που επικράτησε με 3-0 της Μπέρνλι.

Λίγες καλές στιγμές είχε το παιχνίδι στο ξεκίνημα του, με την Άρσεναλ να απειλεί πρώτη με τον Γουόλκοτ. Οι γηπεδούχοι είχαν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους το... πάνω χέρι, αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους. Ο Αλέξις Σάντσες δύο φορές και ο Σάντι Καθόρλα ακόμα μία προσπάθησαν για το προβάδισμα χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν να νικήσουν τον Χίτον, που κράτησε το μηδέν στην άμυνά του μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Με την ομάδα του Βενγκέρ να απειλεί και πάλι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είπε όχι στο σουτ του Αρτέτα, μετά την προσπάθεια του Τσάμπερλεϊν. Οι «κανονιέρηδες» συνέχιζαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην μπορούν να βρουν τον τρόπο να φτάσουν στο γκολ...

Τελικά η λύση ήρθε και πάλι από τον Σάντσες, ο οποίος στο 70' πρόλαβε την άμυνα των νεοφώτιστων μετά τη σέντρα του Τσέιμπερς και έκανε με εξαιρετική κεφαλιά το 1-0. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα ο δημιουργός έγινε εκτελεστής, καθώς ο μπακ των γηπεδούχων βρήκε και αυτός δίχτυα, κάνοντας το 2-0!

Στο 80ο λεπτό πέρασε στο ματς ο Γουόλκοτ, ο οποίος αποθεώθηκε από το κοινό του «Έμιρεϊτς», επιστρέφοντας μετά από 11 μήνες στη δράση. Μάλιστα είχε και μια καλή ευκαιρία για γκολ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Χίτον λίγο πριν το φινάλε. Τελικά ο γκολκίπερ της Μπέρνλι αναγκάστηκε να μαζέψει ακόμα μία φορά τη μπάλα από το βάθος της εστίας του όταν στο 90' διαμόρφωσε το τελικό 3-0!

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Τσάμπερς, Μερτεσάκερ, Μονρεάλ, Γκιμπς, Φλαμινί, Αρτέτα (63' Ράμσεϊ), Τσάμπερλεϊν (80' Γουόλκοτ), Σάντσες, Καθόρλα, Γουέλμπεκ (80' Ποντόλσκι)

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Γουάρντ, Σάκελ, Νταφ, Τριπιέρ, Μπόιντ, Τζόουνς, Μάρνεϊ (80' Σάλομπαχ), Άρφιλντ, Ινγκς, Σορντέλ (69' Γιούτκεβιτς)

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΣΟΥΟΝΣΙ: 0-0
Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Στο 0-0 κόλλησαν Έβερτον και Σουόνσι σε ένα μέτριο ματς.

Η Έβερτον ήταν προετοιμασμένη. Δεν ξέχασε τι συνέβη στην προηγούμενη αντάμωση της με τη Σουόνσι για το Λιγκ Καπ και προτίμησε αυτή τη φορά τις προσεκτικές και σίγουρες κινήσεις.

Σταδιακά, όσο περνούσαν τα λεπτά στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ανέβαζε τις γραμμές της και πίεζε για το γκολ. Ευκαιρίες δημιούργησε, όμως καμία από αυτές δεν βρήκαν στόχο. Εν μέρει τα πλάνα του Ισπανού προπονητή άλλαξαν στα μέσα του ημιχρόνου, όταν η αναγκαστική αλλαγή- λόγω τραυματισμού- του Αλκαράθ, στέρησε από τη μεσαία γραμμή την ποιότητα του Μπάρι, ο οποίος αναγκαστικά οπισθοχώρησε.

Στον αντίποδα, οι Ουαλοί περιορίστηκαν μεν στα αμυντικά τους καθήκοντα , όμως κάθε φορά που τους δίνονταν η ευκαιρία έτρεχαν στην κόντρα. Οι αντεπιθέσεις τους γίνονταν με τρομερή ταχύτητα και σε δυο περιπτώσεις, με τον Σέλβι και τον Μπονί, λίγο έλειψε- κόντρα στη ροή του αγώνα- να μπουν μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο 45λεπτο και με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά που οι Ουαλοί βγήκαν μπροστά και έψαξαν το πρώτο γκολ, ανήκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους. Η πίεση από το 60΄και μετά αυξήθηκε και έγινε τελικά... αφόρητη από το 72' όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σέλβι!

Η Έβερτον, με αριθμητικό πλεονέκτημα, έκλεισε τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Μαρτίνεθ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Λουκάκου και Πίενααρ για να τονώσει επιθετικά την ομάδα του, όμως και πάλι κανείς δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Τα «ζαχαρωτά» άξιζαν τη νίκη, όμως θα πρέπει να περιοριστούν με το βαθμό...

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Αλκαράθ (32' Μπέσιτς), Κόουλμαν, Μπάρι, ΜακΚάρθι, ΜακΓκίντι (68' Λουκάκου), Μπάρκλεϊ, Νέισμιθ (68' Πίενααρ), Ετό.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φαμπιάνσκι, Τέιλορ, Φερντάντες, Γουίλιαμς, Ράνχελ, Σέλβι, Κι, Σίγκουρντσον (76' Κάρολ), Μοντέρο (79' Ντάιερ), Ρουτλέτζ, Μπονί (61' Γκομίς).

ΣΤΟΟΥΚ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: 2-2
Γήπεδο: Μπριτάνια

Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν Στόουκ και Γουέστ Χαμ σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι.

Αυτό που δικαιούταν, η Στόουκ το είχε πάρει στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα με τη Γουέστ Χαμ, επιβάλλοντας το ρυθμό και το παιχνίδι της έναντι των «σφυριών» που επιχειρούσαν να βρεθούν στα αντίπαλα καρέ με αντεπιθέσεις, η ομάδα του Μαρκ Χιουζ βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα στο 33'. Ο Μόουσες ευνοήθηκε από κόντρα για να κάνει σωστά την προβολή και να γράψει το 1-0, ενώ ο Μπόγιαν έδειχνε να ψάχνει... λυσσασμένα το γκολ, κάνοντας ίσως την καλύτερη του εμφάνιση με τα χρώματα των «πότερς».

Το «Μπριτάνια» θα πανηγύριζε ξανά μέσα σε λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, αλλά το έργο της Στόουκ δεν έγινε πιο εύκολο... Αυτό, διότι παρά το γκολ του Ντιούφ που στο 56' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, από σέντρα του Γουόλτερς που πήρε τη μπάλα από το ελεύθερο του Μπέγκοβιτς! Η ευφορία από το σαφές προβάδισμα νίκης θα εξαφανιζόταν άμεσα, αφού με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ένερ Βαλένσια με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 για τη Γουέστ Χαμ. Το... πάρτι που είχε στηθεί στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου από τους οπαδούς της Στόουκ θα είχε άσχημο φινάλε, με τον Στιούαρτ Ντάουνινγκ να ισοφαρίζει στο 73' από σέντρα του Βαλένσια για το τελικό 2-2 με το οποίο η Γουέστ Χαμ απέδρασε από το «Μπριτάνια».

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόουκρος, Γουίλσον, Πίετερς, Ενζονζί, Σίντουελ, Γουόλτερς, Μπόγιαν (82' Άνταμ), Μόουσες, Ντιούφ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Τζένκινσον, Κόλινς, Ριντ (24' Τόμκινς), Κρέσγουελ, Αμαλφιτανό (45' Κόουλ), Νομπλ (68' Νόλαν), Σονγκ, Κογιάτε, Ντάουνινγκ, Βαλένσια

ΤΣΕΛΣΙ-ΚΠΡ: 2-1
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Στις νίκες επέστρεψε η Τσέλσι, που κέρδισε με 2-1 την ΚΠΡ και ξεφεύγει στη βαθμολογία.

Απόλυτη πρωταγωνίστρια στην αναμέτρηση η Τσέλσι που ήξερε πολύ καλά τι ήθελε να πετύχει στο ματς, το κυνήγησε από το πρώτο λεπτό και διευκόλυνε την αποστολή της από το πρώτο μέρος. Με τον Ντιέγκο Κόστα να ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα, αλλά τον Όσκαρ να σκοράρει με καταπληκτικό δεξί σουτ με το εξωτερικό του ποδιού του στο 32', οι «μπλε» πήγαν στ' αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 1-0. Μοναδική στιγμή ανησυχίας για τον Τιμπό Κουρτουά, αυτή στο 13' με μια κεφαλιά του Τσάρλι Όστιν.

Το κακό για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν πως στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε να έχει πιστέψει πως είχε ήδη πάρει τη νίκη. Και αυτό επέτρεψε στην ΚΠΡ να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και σε μια καλή στιγμή με τον Φερ, ο Όστιν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με τακουνιά νίκησε στο 61' τον Κουρτουά για το 1-1! Οι «μπλε» αφυπνίστηκαν, έψαξαν το γκολ της νίκης που θα τους ηρεμούσε και αυτό ήρθε εν τέλει στο 75' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εντέν Αζάρ για το τελικό 2-1.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Φιλίπε Λουίς, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Γουίλιαν (64' Ντρογμπά), Όσκαρ, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα (78' Σούρλε)

ΚΠΡ: Γκριν, Ίσλα, Κόκερ, Νταν, Γιάνγκ, Χόιλετ (60' Ζαμόρα), Σάντρο, Χένρι, Φερ (84' Τραορέ), Όστιν, Βάργκας

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 1-0
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Την ήττα με 1-0 γνώρισε η Λίβερπουλ από την καταπληκτική Νιούκαστλ.

Όσο κι αν δεν μπορούσε ν' απειλήσει την εστία του Κρουλ, η Λίβερπουλ παρέμενε ήρεμη βλέποντας τη Νιούκαστλ να μένει πίσω απ' τη μπάλα και να εμφανίζεται συντηρητική. Όταν όμως οι «καρακάξες»... ξεψάρωσαν και αποφάσισαν να βάλουν δύσκολα στους αντιπάλους τους, τότε τα πράγματα άλλαξαν. Οι παίκτες του Άλαν Πάρντιου βγήκαν στην επίθεση και σε κάθε απόπειρά τους να φτάσουν στα καρέ του Μινιολέ έδειχναν επικίνδυνοι, κυρίως με την ταχύτητά τους. Το πρέσινγκ ζόρισε ακόμα και τους αμυντικούς της Λίβερπουλ, που κυρίως από τη μέση και μπροστά είχε αρκετούς παίκτες σε κακή μέρα.

Στην επανάληψη, η Λίβερπουλ πήρε τα ηνία και προσπάθησε να επιβληθεί κατά κράτος ώστε να έρθει και το γκολ που θα έδιωχνε το άγχος. Στο 57ο λεπτό ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με την κεφαλιά του Κουτινίνιο από σέντρα του Τζέραρντ, με τον Κρουλ ν' απομακρύνει. Η ομάδα του Ρότζερς πίεζε και είχε το πάνω χέρι, όμως στο 73', ο Αγιόζε Πέρεζ έπειτα από λάθος του Μορένο, πλάσαρε τον Μινιολέ για το 1-0 της Νιούκαστλ! Στο 77' και παρά το γεγονός πως υπήρχε οφσάιντ, ο Καμπελά βγήκε μόνος απέναντι απ' τον πορτιέρο της Λίβερπουλ όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει. Το σκορ παρέμεινε ως είχε και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν ακόμα μια μεγάλη νίκη.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Γιάνμαατ, Σ. Τέιλορ, Κολοτσίνι, Ντουμέτ, Σισοκό, Αμπέντ, Κόλμπακ, Ομπερτάν (27' Άαρονς), Σισέ (46' Πέρεζ), Αμεόμπι (66' Καμπελά)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Μορένο, Λόβρεν, Σκρτελ, Τζόνσον, Τζέραρντ, Άλεν (66' Μπορίνι), Χέντερσον, Κουτίνιο (80' Λάμπερτ), Στέρλινγκ, Μπαλοτέλι

Keywords
Τυχαία Θέματα