Βόλεϊ: Ήττα για τις γυναίκες

23:01 9/6/2012 - Πηγή: AEK365

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αν και προηγήθηκε με 1-0 σετ, στη συνέχεια βρέθηκε πίσω με 2-1, για να οδηγήσει τελικά το ματς στα πέντε σετ, «κοιτώντας» στα μάτια την αντίπαλο και εντέλει να αρκεστεί στον πόντο που πήρε από τους «πετεινούς» στο γήπεδο «Topsportcentrum Almere».

Οι έμπειρες, Κιόση, Χατζηνικολάου και στη συνέχεια Τζανακάκη «τράβηξαν» και τις υπόλοιπες Τσίμα, Χαντάβα, Γιώτα, που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με τις Χριστοδούλου και Ρόγκα να δίνουν

τον καλύτερό τους εαυτό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, απέναντι σε έναν αντίπαλο μεγαλύτερης δυναμικότητας από την «γαλανόλευκη»!

Ο Τάκης Φλώρος ξεκίνησε τις Χριστοδούλου, Τσίμα, Κιόση, Χατζηνικολάου, Γιώτα, Χαντάβα και λίμπερο την Ρόγκα, οι οποίες μπήκαν αποφασισμένες να «παλέψουν» όσο μπορούν, και έτσι στο πρώτο σετ είχαν την υπεροχή και με τις Χατζηνικολάου, Χριστοδούλου και Γιώτα να πιέζουν στο σερβίς, οδήγησαν τον αντίπαλο σε πολλά λάθη να κυνηγάει την Εθνική μας στο σκορ, 8-7 και 16-11, από μπλοκ της Κιόση. Η Χατζηνικολάου και η Χαντάβα πήραν την... σκυτάλη επιθετικά, με το σκορ να γίνεται 25-15, δια χειρός της νεαρής ακραίας.

Στο δεύτερο σετ οι «κυανόλευκες» δεν άντεξαν στην πίεση της Βανζούροβα και της... παρέας της και έκαναν αβίαστα λάθη, με τις Τσέχες να παίρνουν προβάδισμα από την αρχή με 8-4. Ωστόσο η Τσίμα έκανε το 12-11 υπέρ της Ελλάδας, για να πάρουν πάλι... κεφάλι στο σκορ οι αντίπαλες με 23-19 για να πάρει τελικά το σετ με 25-22 και να ισοφαρίσει σε 1-1.
Το τρίτο σετ ήταν ίσως το πιο κρίσιμο, με τον Τάκη Φλώρο να ξεκινάει τις Τσίμα, Γιώτα, Κιόση, Χαντάβα, Τζανακάκη, Χριστοδούλου και λίμπερο την Ρόγκα. Δυνατές μάχες έγιναν πάνω στο φιλέ από τις δύο ομάδες, με το σκορ να είναι 7-8. Η Παπαφωτίου πέρασε στη θέση της Χριστοδούλου και η Διώτη στη θέση της Κιόσης, με την νεαρή πασαδόρο να περνάει στο σερβίς και το σκορ να γίνεται 10-9 υπέρ της Ελλάδας, και 12-10 από καρφί της Διώτη.

Η αλλαγή «έκλεισε» με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να προηγείται με 17-13 και 21-17 από τελείωμα της Χαντάβα, ωστόσο οι Τσέχες μείωσαν σε 21-20 για να έρθει η ισοφάριση σε 23-23. Εκεί η έλλειψη καθαρού μυαλού και τα λάθη στην υποδοχή έδωσαν το σετ στην Τσεχία με 26-24, που το 2-1 στα σετ.

Στο τέταρτο σετ οι Ελληνίδες μπήκαν αποφασισμένες να μην τα παρατήσουν και έκαναν γρήγορα το 11-6, για να μειώσει η Τσεχία σε 16-13, με τρεις επιτυχημένες επιθέσεις από την Γιώτα το σκορ έγινε 19-14. Όμως η αντίπαλος έκανε την αντεπίθεσή της με το σκορ να γίνεται 22-21. Η Κιόση... μίλησε και το μπλοκ λειτούργησε με το σετ να καταλήγει στην Εθνική μας με 25-22, και το ματς να πηγαίνει στο τάι μπρέικ.

Εκεί όλα ήταν πιθανά. Το καθαρό μυαλό το είχαν οι Τσέχες με τις Ελληνίδες να αναγκάζονται να τις... κυνηγούν 5-11 και 13-9, και παρά τις αλλαγές του Φλώρου και τα τάιμ άουτ, τη νίκη πήρε η πρωτοπόρος της βαθμολογίας του Γ' ομίλου με 15-11 και 3-2 σετ.

Στο άλλο ματς η Ολλα

Keywords
Τυχαία Θέματα