Βλήμα απ'τη Συρία σκότωσε οικογένεια στην Τουρκία

19:02 3/10/2012 - Πηγή: AEK365

Μια οικογένεια ξεκληρίστηκε στην Τουρκία από βλήμα όλμου το οποίο εκτοξεύτηκε από τη Συρία! Το βλήμα σκότωσε πέντε άτομα, μια μητέρα και τέσσερα παιδιά της, ενώ τραυμάτισε τουλάχιστον εννέα στη μεθοριακή πόλη Ακτσάκαλε στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η επαρχιακή πόλη Ακτσάκαλε πλήττεται τακτικά το τελευταίο διάστημα από αδέσποτες σφαίρες και οβίδες που εκτοξεύονται στις μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ και των Σύρων αντικαθεστωτικών κοντά στη μεθόριο, όμως είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν θύματα.

Στην

περιοχή κατευθύνονται τουρκικές στρατιωτικές μονάδες, όπως αναφέρει στο δικτυακό της τόπο η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

«Μια γυναίκα διαμελίστηκε από την έκρηξη μπροστά στα μάτια μου. Υπάρχουν κι άλλοι νεκροί και τραυματίες, μεταξύ των οποίων παιδιά» δήλωσε ένας κάτοικος της Ακτσάκαλε.

Τον Απρίλιο η Τουρκία ενημέρωσε επίσημα τα Ηνωμένα Έθνη για επεισόδιο κατά το οποίο πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, περιλαμβανομένων δύο Τούρκων αξιωματούχων, όταν χτυπήθηκε από πυρά προσφυγικός καταυλισμός στο Κιλίς, πιο δυτικά στη μεθόριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα