Βενιζέλος: Κυβέρνηση και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ

19:12 18/6/2012 - Πηγή: AEK365

Περίπου 40 λεπτά διήρκησε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην προσπάθεια τους να συμφωνήσουν ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι θα

κάνουν τα πάντα για να σχηματιστεί κυβέρνηση, ακόμα και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είπα στον κ. Σαμαρά ότι πρέπει να σχηματισθεί αμέσως κυβέρνηση, το αργότερο μέχρι αύριο. Η άριστη λύση θα ήταν να γίνει κυβέρνηση με συμμετοχή τεσσάρων κομμάτων», ανέφερε.

«Αυτή η τοποθέτηση δικαιώνει τα όσα είπα χθες. Κάποιοι επιλέγουν την εύκολη θέση της αντιπολίτευσης και προσπαθούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι οφείλουμε όλοι οι υπόλοιποι να σχηματίσουμε κυβέρνηση αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να εφαρμόσει καμία άλλη ποιλιτική πέραν από αυτή του κόμματος του», ανέφερε σχετικά με την αρνητική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην κυβέρνηση.

«Ο λαός αποφάσισε να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, να επαναδιαπραγματευτούμε για το Μνημόνιο και έδωσε εντολή συνεργασίας και συστράτευσης. Το πιο κρίσιμο είναι να επιτύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό εύρος συνεργασίας μέχρι αύριο το βράδυ. Η διερευνητική εντολή του κ. Σαμαρά πρέπει να έχει ως κατάληξη αύριο, τη σύσκεψη των αρχηγών των τεσσάρων κομμάτων υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος δεν αναφέρθκε στο ρόλο του ΠΑΣΟΚ σε μια τέτοια κυβέρνηση ενότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα