Βενγκέρ: Μια μεγάλη νίκη, επιτέλους

07:42 19/1/2015 - Πηγή: AEK365

Στο "Etihad", η Άρσεναλ κέρδισε 2-0 τη Μάντσεστερ Σίτι με τον Αρσέν Βενγκέρ να υποστηρίζει πως, επιτέλους, η ομάδα του σημείωσε μια μεγάλη νίκη μακριά από την έδρα της.
Σε δηλώσεις του ο Αλσατός τεχνικός της Άρσεναλ τόνισε: "Διατηρήσαμε τον έλεγχο του αγώνα. Ήμασταν πειθαρχημένοι για 90 λεπτά και αυτό χρειάζεται στα μεγάλα παιχνίδια. Δεν χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και επιτέλους πήραμε μια μεγάλη νίκη σε ένα μεγάλο ματς μακριά από την έδρα μας. Φτάσαμε κοντά στο Λίβερπουλ, αλλά σήμερα τα καταφέραμε.
Παίξαμε ψηλά στο δικό τους μισό και κρατήσαμε χαμηλά τη δική

μας άμυνα στο δικό μας μισό. Δούλεψε γιατί θέλαμε να κλείσουμε τους χώρους μπροστά στην εστία μας, όπου ο Νταβίντ Σίλβα ειδικά είναι πολύ αποτελεσματικός".
Τη περασμένη σεζόν, στο ίδιο γήπεδο, η Άρσεναλ είχε χάσει με 6-3 και μιλώντας για τις διαφορές, πέρυσι και φέτος, ο Βενγκέρ τόνισε: "Κάποιες φορές όταν είσαι πίσω στο σκορ με 1-0 ή 2-0 μετά από 20 λεπτά αγώνα, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να ανοιχτείς. Το πρώτο γκολ είναι πάρα πολύ σημαντικό και καθορίζει την εξέλιξη του παιχνιδιού κατά 80%. Σήμερα σκοράραμε πρώτοι και θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πολλά περισσότερα ειδικά στις αντεπιθέσεις. Είναι ευχάριστο γιατί η νίκη τονώνει την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Έχουμε μπροστά μας πέντε πολύ σημαντικούς μήνες και η αίσθηση ότι μπορεί να παίξεις καλά είναι πολύ σημαντική για οποιαδήποτε ομάδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα