Βαλβέρδε: Δύσκολη νίκη

22:36 4/1/2012 - Πηγή: AEK365

Αρκετές δυσκολίες αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός μέχρι να φτάσει στο γκολ που του χάρισε και τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στάθηκε στο γεγονός ότι οι περιστεριώτες είχαν πολύ καλή αμυντική λειτουργία με αποτέλεσμα να μην επιτρέψουν στους «ερυθρόλευκους» να κάνουν πολλές ευκαιρίες.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Ατρόμητος ήταν καλά

οργανωμένος αμυντικά και καλά κλεισμένος προς τα πίσω. Εμείς δεν αξιοποιήσαμε τις δύο καθαρές ευκαιρίες του Τζιμπούρ κι έτσι μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο αντίθετα στο ρεύμα. Πετύχαμε το γκολ, αλλά στη συνέχεια χάσαμε λίγο την ισορροπία μας. Είχαμε την αίσθηση της πίεσης περισσότερο απ' ότι υπήρχε πραγματικός κίνδυνος. Χάσαμε την αίσθηση της σιγουριάς με την αποχώρηση του Μοδέστο, αλλά το πρόβλημα αυτό λύθηκε με την είσοδο του Μέλμπεργκ», δήλωσε ο Βάσκος τεχνικός.

Για τις αμυντικές διαθέσεις του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά: «Νιώθαμε τον κίνδυνο και ήταν καλύτερο να προστατευτούμε. Ο Ατρόμητος έπαιζε με αντεπιθέσεις και οι δικοί μας παίκτες ήταν πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι για μας».

Για την αλλαγή του Μοδέστο τόνισε: «Ήταν επιλογή τακτικής η αλλαγή του, γιατί θέλαμε να βάλουμε τον Μακούν στον αγώνα».

Όσον αφορά την διακοπή λόγω εορτών: «Πάντα μετά τις διακοπές, εύκολα ή δύσκολα, έχουμε πάρει τη νίκη. Άλλωστε και ο Ατρόμητος ερχόταν από διακοπές».

Ερωτηθείς για την διαφορά των έξι βαθμών με τον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Δεν μας ξεγελούν οι έξι βαθμοί διαφοράς. Είναι καλό πάντως να είμαστε μπροστά, έστω και με δύο βαθμούς περισσότερους. Πιστεύω πως το πρωτάθλημα θα το διεκδικήσουν».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: «Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Δεν μου αρέσει να αλλάζουμε πολύ την ομάδα, γιατί είναι δύσκολο να προσαρμοστεί κάποιος».

Keywords
Τυχαία Θέματα