Βαλβέρδε: Αισιόδοξοι για την συνέχεια

08:45 20/10/2011 - Πηγή: AEK365

Ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης έμεινε ο Ολυμπιακός που, παρά την μέτρια εμφάνιση, επικράτησε 3-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αποτέλεσμα που, σύμφωνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, επιτρέπει στην πειραϊκή ομάδα να βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία τα επόμενα παιχνίδια για τον 6ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στο "Γ.

Καραϊσκάκης", ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: "Ήταν πολύ δύσκολο να προετοιμάσουμε την ομάδα. Η Μπορούσια είναι πολύ δυνατή και γρήγορη ομάδα και μας δυσκόλεψε πολύ. Η Ντόρτμουντ μας πίεσε πολύ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Χάσαμε πολλές μπάλες και το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στην περιοχή μας. Σε εκείνο το διάστημα δυσκολευτήκαμε πολύ. Στο δεύτερο μέρος προσαρμοστήκαμε, έπρεπε να παίξουμε πιο αμυντικά και πιστέψαμε πως με τις αντεπιθέσεις θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ. Κρίνονταν πολλά στο σημερινό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Θέλαμε οπωσδήποτε την νίκη για να διεκδικήσουμε την πρόκριση ή την τρίτη θέση. Πλέον, μετά από αυτή την νίκη, βλέπουμε με περισσότερη αισιοδοξία τα επόμενα τρία παιχνίδια του ομίλου. Είμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Έχουμε μπροστά μας δυο συνεχή πολύ δύσκολα εκτός έδρας ματς".
Για την διαφορά στην απόδοση ανάμεσα στα δυο ημίχρονα, ο Βαλβέρδε δήλωσε: "Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Έγινε πολύ γρήγορο παιχνίδι με συνεχείς αντεπιθέσεις. Εμείς στο δεύτερο μέρος είχαμε πολύ πιο συμπαγή άμυνα και καταφέραμε να δημιουργήσουμε αρκετές ευκαιρίες, ενώ η Ντόρτμουντ αγωνιζόταν πλέον ενάντια στο χρόνο".
Για την ιδιαίτερη σημασία που έχει η νίκη λόγω των σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας, ο Βαλβέρδε τόνισε: "Ξέρουμε πως η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και το ποδόσφαιρο είναι από τους λίγους τρόπους για να ξεφεύγει ο κόσμος από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Χαιρόμαστε όταν δίνουμε χαρά στο κόσμο και τον βοηθάμε να ξεχνά τα προβλήματα του. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήταν δίπλα μας, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην χώρα".
Για την διαφορά στην απόδοση σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: "Και στο ματς με την ΑΕΚ ήταν μεγάλη η πρόκληση. Στο ποδόσφαιρο κάθε παιχνίδι είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. Και σε κάθε παιχνίδι βρίσκεις μια διαφορετική ευκαιρία να ξεπεράσεις μια δυσκολία. Εμείς σήμερα δυσκολέψαμε την Ντόρτμουντ και κερδίσαμε. Το Σάββατο η ΑΕΚ δυσκόλεψε εμάς και δεν μπορέσαμε να την κερδίσουμε. Την Κυριακή το ματς με τον Πανιώνιο είναι εντελώς διαφορετικό. Δεν σημαίνει κάτι ότι κερδίσαμε την Ντόρτμουντ".
Για την φιλοσοφία του στα μεγάλα παιχνίδια, ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε: "Εμένα μου αρέσει πάντα η ομάδα μου να παίρνει την πρωτοβουλία, να είναι φιλόδοξη και να κάνει ωραίο παιχνίδι. Αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε πάντα να εφαρμόσουμε, αλλά ανάλογα με την ροή ενός αγώνα το αλλάζεις. Όπως στο σημερινό ματς, μετά το 2-1 επιλέξαμε να παίξουμε πιο κλειστά. Οι προπονητές ξέρουν καλά πως ανεξάρτητα από αυτό που τους αρέσει να κάνουν, πρέπει να προσαρμόζονται στις
Keywords
Τυχαία Θέματα