Τζιμπούρ: Ο Ολυμπιακός δεν με άφηνε να φύγω

16:28 5/12/2013 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη σε εφημερίδα της Αλγερίας παραχώρησε ο Ραφίκ Τζιμπούρ μιλώντας μεταξύ άλλων για την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό αλλά και το μέλλον του. "Όταν τελείωσε η περσινή σεζόν ένιωσα ότι ήθελα να αλλάξω αέρα. Μετά από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα ήθελα να ανακαλύψω κάτι καινούργιο. Ήθελα να παίζω σε ένα σημαντικό πρωτάθλημα. Ο σύλλογος ήταν αντίθετος στην αποχώρηση μου και υπήρξε μια μικρή κόντρα χωρίς όμως να χαθεί ο

σεβασμός. Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να φύγω. Είχαμε μια μικρή φιλονικία αλλά του έδειξα ότι θέλω να φύγω. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν το περίμεναν και έτσι το πήραν λίγο βαριά. Οι διοικούντες ήταν δεμένοι μαζί του και δεν μπορούσαν να αποδεχθούν ότι ήθελα να αλλάξω αέρα. Είχα τα πάντα για να είμαι ευτυχισμένος αλλά είχα και την ανάγκη να ανακαλύψω μια νέα κουλτούρα και ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Πολλοί ήταν αυτοί που κριτίκαραν την απόφαση μου από αθλητικής πλευράς. Δεν καταλάβαιναν την αποχώρηση μου για τη Σίβασπορ. Αυτό όμως που θέλω να πω είναι πως όλο το καλοκαίρι έγιναν επαφές με πολύ καλά κλαμπ όμως ο Ολυμπιακός δεν ήταν ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις. Έτσι λοιπόν τα πράγματα έφτασαν έως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και το τουρκικό πρωτάθλημα ήταν η μοναδική ανοιχτή αγορά που ενδιαφερόταν για εμένα. Όταν λοιπόν ότι ο Ρομπέρτο Κάρλος επέμενε στην απόκτηση μου τότε υπέγραψα. Εδώ είναι ευκολότερο να είσαι σε έναν σύλλογο σαν τη Σίβας από τη Φενέρ ή την Μπεσίκτας γιατί αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς ο κόσμος είανι πως υπάρχει το πρόβλημα με τον κανονισμό για τους ξένους που μπορούν να παίζουν σε κάθε ματς" δήλωσε ο Τζιμπούρ.

Αναφορικά με το μέλλον του τόνισε: "Ακόμα έχουμε καιρό μέχρι να ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος. Είναι αλήθεια πως ακόμα έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Εγώ έχω το μυαλό που εδώ, να προσαρμοστώ και να κάνω μια γεμάτη σεζόν ακόμα και αν όλοι ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι δυνατά. Υπάρχει μια απόφαση που πρέπει να παρθεί τον Δεκέμβριο και δεν ξέρω ποια κατεύθυνση θα πάρω. Θα μιλήσω με την οικογένεια μου. Για τώρα στόχος μου είναι η σταθερότητα. αν όμως υπάρξουν καλές προτάσεις με ενδιαφέρουσες προκλήσεις δεν μπορώ να κλείσω την πόρτα".

Keywords
Τυχαία Θέματα