Τζακ Αντεροβγάλτης: Το μυστήριο λύθηκε! (ΦΩΤΟ)

18:11 7/9/2014 - Πηγή: AEK365

Έχει χυθεί πολύ μελάνι και έχει αφιερωθεί πολύς χρόνος στη λύση ενός μυστηρίου που ιντριγκάρει εδώ και 126 χρόνια. Τώρα φαίνεται ότι το μυστήριο πια λύθηκε!

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, ο άνθρωπος που τρομοκράτησε το Λονδίνο το 1888 φαίνεται ότι ήταν ο Πολωνός με εβραϊκές ρίζες, Ααρόν Κοσμίνσκι, ο οποίος είχε μεταναστεύσει στην Αγγλία και ήταν κουρέας.

Την έρευνα που κατέληξε στον Κοσμίνσκι ξεκίνησε ο 48χρονος επιχειρηματίας Ρασελ

Έντουαρτς, ο οποίος ζήτησε την επιστημονική συνδρομή του διάσημου γενετιστή βιολόγου, Dr Τζάρι Λουχελάινε, ο οποίος στο παρελθόν δούλευε στην Interpol και πλέον είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Liverpool John Moores.

Ο Λουχελάινε ανέλυσε το DNA που βρέθηκε πάνω στην εσάρπα από το αίμα του ενός από τα 5 θύματα και του ιδίου του δράστη. Όπως λέει, το DNA του Κοσμίνσκι ταυτοποιήθηκε με αυτό που βρέθηκε στην εσάρπα της Κάθριν Έντοουες, την οποία είχε δολοφονήσει το φθινόπωρο του 1888 στο Γουάιτ Τσάπελ.

Η εσάρπα της Κάθριν άνηκε σε έναν από τους απογόνους της Έντοουες, του Ντέιβιντ Μελβίλ-Χάγιες και φυλασσόταν στο Scotland Yard's Crime Museum, σαν έκθεμα σχετικό με τις δολοφονίες του Τζακ.

Ο επιχειρηματίας Ράσελ Έντουαρτς αγόρασε την εσάρπα και ξεκίνησε τις δικές του έρευνες με τη βοήθεια του Λουχελάινε.

Οι έρευνες για την αναζήτηση γενετικού υλικού στην εσάρπα ξεκίνησαν το 2011, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα. Τελικά, ο Λουχελάινε εντόπισε πολύ μικρά ίχνη σπέρματος στην εσάρπα, χρησιμοποιώντας την τεχνική των UV φωτογραφικών απεικονίσεων. Στην εσάρπα βρίσκονταν βέβαια και κηλίδες αίματος που διαπιστώθηκε ότι όντως ήταν αίμα του θύματος.

Για την ταυτοποίηση του αίματος της Έντοουες συνεργάστηκε μια μακρινή απόγονος της, η Κάρεν Μίλερ, η οποία έδωσε δείγμα δικού της γενετικού υλικού. Από την άλλη, για την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού του δολοφόνου, συνεργάστηκε μια μακρινή απόγονος της κόρης του Κοσμίνσι, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Όταν έγιναν οι δολοφονίες των πέντε γυναικών ο Κοσμίνσκι ήταν 23 ετών και ζούσε με τους δύο αδελφούς του και τη μια αδερφή του στην Greenfield Street, μόλις 200 μέτρα από το σημείο που δολοφονήθηκε το τρίτο θύμα του, η Ελίζαμπεθ Στράιντ.

Μάλιστα, ο Κοσμίνσκι είχε συμπεριληφθεί στους βασικούς ύποπτους των φόνων ωστόσο ποτέ δεν βρέθηκαν χειροπιαστά στοιχεία εναντίον του με την αστυνομία να μην τον συλλαμβάνει.

Είχε γεννηθεί στην Κβοντάβα της Πολωνίας το 1865 και το 1881 μετακόμισε με την οικογένεια του στην Αγγλία όπου και εργάστηκε ως κουρέας. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές έπασχε από ψυχολογικές διαταραχές από το 1885. Τελικά πέθανε στο άσυλο Λίβσντεν από γάγγραινα το 1919, σε ηλικία 53 ετών.

Μέχρι σήμερα οι βασικοί ύποπτοι ήταν έξι, ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια πολλοί είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα των υπόπτων, μεταξύ αυτών και το μέλος της βασιλικής οικογένειας, ο εγγονός της Βασίλισσας Βικτώριας, Πρίγκιπας και Δούκας του Κλάρενς Άλμπερτ Βίκτορ, ο ζωγράφος Γουόλτερ Σίκερτ, αλλά και ο πρώην Πρωθυπουργός, Γουίλιαμ Γκλάντστοουν.

Ο επιχειρηματίας Ράσελ Έντουαρτς κυκλοφορεί βιβλίο στο οποίο περιγράφει αναλυτικά την έρευνα και τα στοιχεία που συνέλεξαν.

Δεν είναι γνωστό πόσες ακριβώς γυναίκες σκότωσε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, ωστόσο θεωρείται ότι δολοφόνησε πέντε, αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν τέσσερις και κάποιοι άλλοι επτά ή περισσότερες.

Οι φόνοι των γυναικών που ήταν εκδιδόμενες, συνέβαιναν σε δημόσιους χώρους μετά τα μεσάνυχτα. Ο λαιμός των θυμάτων ήταν κομμένος και το σώμα ήταν ακρωτηριασμένο. Διάφορες θεωρίες υποστηρίζουν πως τα θύματα στραγγαλίζονταν πρώτα έτσι ώστε να μην φωνάζουν, κάτι το οποίο εξηγεί και την έλλειψη αίματος στις σκηνές των εγκλημάτων.

Η αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων από τρία θύματα έκανε μερικούς αστυνομικούς της εποχής να πιστεύουν πως ο δολοφόνος κατείχε ανατομική ή χειρουργική γνώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα