Τσούκας: Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, να κτιστεί η «Αγιά Σοφιά» και η Ν. Φιλαδέλφεια να αποκτήσει και πάλι ζωή

18:31 19/1/2015 - Πηγή: AEK365

«Το Ποτάμι είναι αναφανδόν υπέρ της ΑΕΚ στην διαμάχη του με τον δήμο κι επιμένει ότι πρέπει να κτιστεί το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως ορίζει ο νόμος». Αυτά υποστηρίζει ο Δημήτρης Τσούκας, υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι στην Β' Αθήνας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο aek365. Ο γιατρός της

Βασίλισσας αναφέρεται στην αγωνία των εκατομμυρίων οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και των χιλιάδων κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας, και -εκφράζοντας ένα κόμμα που θεωρείται πολύ πιθανός εταίρος σε κυβέρνηση συνεργασίας- λαμβάνει ξεκάθαρη θέση, ότι πρέπει να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ.

Ποια είναι η θέση του Ποταμιού για το γήπεδο της ΑΕΚ;

Στην περίπτωση της ΑΕΚ υπάρχει ένας ξεκάθαρος νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία. Οπότε εμείς υποστηρίζουμε το αυτονόητο. Από τη στιγμή που ο νόμος έχει κριθεί συνταγματικός πρέπει να υλοποιηθεί. Δηλαδή η ΑΕΚ να φτιάξει το νέο γήπεδο της, την «Αγιά Σοφιά» στο δικό τη χώρο χρησιμοποιώντας και χώρο από το άλσος, ειδικά από τη στιγμή, που έχει δεσμευθεί ότι θα αντικαταστήσει τα λίγα δένδρα με πολύ περισσότερα σε άλλο σημείο της πόλης.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και προσπαθήσει να αλλάξει το νόμο, το Ποτάμι τι θα κάνει;

Το Ποτάμι είναι ξεκάθαρο. Δεν θα ψηφίσουμε μία αλλαγή, η οποία δεν θα επιτρέπει να χτιστεί ένα γήπεδο, το οποίο δεν θα είναι αντάξιο της ιστορίας και της δυναμικής της ΑΕΚ. Το δικαιούται, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες. Αλλά για να το θέσουμε και διαφορετικά. Το νέο γήπεδο δεν θα προσφέρει ένα ιδιόκτητο σπίτι στην ΑΕΚ, αλλά θα προκαλέσει κι ένα αναπτυξιακό σοκ για την πόλη. Θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ενώ η αγορά της Φιλαδέλφειας θα ξαναζωντανέψει, όπως επισημαίνουν και οι έμποροι της περιοχής. Φανταστείτε πόσα χρήματα θα εισρέουν στην πόλη τουλάχιστον κάθε 15 ημέρες, που η ΑΕΚ θα αγωνίζεται εντός έδρας. Και φυσικά όπως παλιά η Ν. Φιλαδέλφεια θα γίνει μόδα. Τέτοιες επενδυτικές ευκαιρίες είναι λάθος να μην είμαστε αρωγοί. Διότι δεν θα είναι επένδυση μόνο από κάποιο μεγαλοσχήμονα επιχειρηματία, αλλά θα υπάρξουν πολλές μικρές επενδυτικές προσπάθειες από μικρομεσαίους, οι οποίοι θα λάβουν θέση στη νέα εποχή.

Πώς κρίνετε την στάση του δημάρχου και το εχθρικό κλίμα που εκτρέφει κατά της ΑΕΚ;

Είναι τεράστιο λάθος. Εν μέσω της κρίσης που βιώνει η χώρα, οι περισσότεροι δήμοι παρακαλούν να υπάρχουν τέτοιες επενδυτικές ευκαιρίες. Γνωρίζω ότι υπάρχουν δήμαρχοι που είναι αρωγοί σε κάθε επενδυτική προσπάθεια, προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία στους δήμους τους. Αντίθετα η στάση του δημάρχου της Ν. Φιλαδέλφειας δεν βοηθά κανένα. Εκτιμώ ότι μετά τις εκλογές το Ποτάμι θα λάβει πρωτοβουλίες, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση και η ΑΕΚ να κατασκευάσει το νέο της γήπεδο, που είναι όνειρο ζωής για τους οπαδούς της.

Πώς αποφασίσατε παράλληλα με την επιστημονική σας καριέρα να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Η χώρα έχει βαλτώσει. Τα λάθη του παρελθόντος εμφανίστηκαν όλα μαζί και πλήγωσαν τους πολίτες. Το παλαιό πολιτικό σύστημα οδήγησε τη χώρα στα βράχια. Και έρχεται τώρα και μας παρουσιάζονται όλοι οι παλιοί πολιτικοί ως σωτήρες. Πώς θα μας σώσουν αυτοί που μας οδήγησαν στον γκρεμό; Σαν κι εμένα υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι έχουν τις ίδιες αγωνίες. Άνθρωποι επιτυχημένοι στον τομέα τους, οι οποίοι είχαν αφήσει τη χώρα στα χέρια πολιτικών που αποδείχθηκαν ανεπαρκείς. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να ενεργοποιηθώ. Και να προσπαθήσω κι εγώ με τις δυνάμεις μου να συμβάλλω στον εκσυγχρονισμό του δημοσίου στο να γίνει η χώρα μου ένα κανονικό κράτος. Δίχως τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις θα βρισκόμαστε διαρκώς σε κατάσταση περιδίνησης και η χώρα θα κινείται σε ένα φαύλο κύκλο.

Πώς μπορεί ένα κόμμα με μονοψήφιο ποσοστό να συνδράμει αποφασιστικά σε μία κυβέρνηση είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη ΝΔ;

Εμείς λέμε το αυτονόητο. Θέλουμε να υπάρξει συνεννόηση. Δεν είναι δυνατόν η χώρα να ξαναζήσει όλα όσα έζησε την τελευταία διετία, όπου ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έλεγαν ούτε καλημέρα. Σαμαράς και Τσίπρας συμπεριφέρονταν σαν εχθροί και δεν είχαν κανένα δίαυλο επικοινωνίας. Αυτό δεν είχε συμβεί ούτε με το δίπολο Παπανδρέου-Μητσοτάκη. Εμείς αντίθετα επιμένουμε στην ανάγκη της συναίνεσης. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από σωτήρες. Κανένας δεν έχει τις λύσεις. Όλοι μαζί έχουμε τις λύσεις. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Και σε ότι αφορά το μονοψήφιο ποσοστό, θα μου επιτρέψετε να έχω διαφορετική γνώμη. Εκτιμώ πως ένα μεγάλο μέρος των αναποφάσιστων θα κινηθεί προς τους λογικούς και το Ποτάμι είναι το Κίνημα της λογικής.

Και κάτι τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό για τους ΑΕΚτζήδες: πώς ζείτε «από μέσα» την προσπάθειες της Βασίλισσας να επιστρέψει στην ελίτ;

Είναι μεγάλη τιμή η συνεργασία μου αυτή με τη διοίκηση, το προπονητικό τιμ και τους παίκτες. Η ΑΕΚ κουβαλά μια τεράστια μπασκετική κληρονομιά και η επιστροφή της στην Basket League έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για το άθλημα. Η έλευση του Μάκη Αγγελόπουλου στην ΚΑΕ συνιστά εγγύηση για το παρόν και το μέλλον της ομάδας, κάτι που το αντιλαμβάνεται κάθε φίλος της ΑΕΚ. Όπως βλέπουμε, η προσπάθεια αυτή για την επιστροφή της Βασίλισσας στην κορυφή έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η ομάδα με μεθοδικές κινήσεις θα επιστρέψει εκεί όπου ανήκει.

Keywords
Τυχαία Θέματα