Τσολακίδου: Mια παγκόσμια πρωταθλήτρια οπαδός της ΑΕK! (ΦΩΤΟ)

22:16 30/12/2013 - Πηγή: AEK365

Μετά από 14 χρόνια η Ελλάδα απέκτησε μια ακόμη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο σκάκι! Είναι η 13χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου η νέα βασίλισσα του παγκόσμιου σκακιού στα κορίτσια μέχρι 14 ετών. Το Σάββατο το απόγευμα η ταλαντούχα σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας Σταυρούλα Τσολακίδου, ολοκλήρωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που παίχτηκε στο Αλ Άιν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες (8 νίκες, 2 ισοπαλίες και

1 ήττα). Συγκέντρωσε τόσους βαθμούς όσους ακριβώς χρειαζόταν για να αφήσει πίσω της άλλες 125 πρωταθλήτριες από 63 χώρες!
Η επιτυχία της Σταυρούλας δεν αποτελεί έκπληξη για τους γνώστες του πνευματικού αθλήματος και της ανθρωπογεωγραφίας του. Η Τσολακίδου είναι ένα μεγάλο ταλέντο που τον τελευταίο καιρό παίζει στην εθνική μας ομάδα. Η συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα γυναικών πριν από ένα μήνα στη Βαρσοβία, ήταν παραπάνω από εκπληκτική. Πέτυχε 5,5 βαθμούς σε 8 αγώνες, απέναντι σε κορυφαίες παγκοσμίως σκακίστριες. Νίκησε δυο γκραν μετρ και δυο διεθνείς μετρ, αποδεικύοντας ότι αν και παιδί, είναι πολύτιμη στην ομάδα. Το 2010 ήταν 6η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για σκακίστριες μέχρι 10 ετών. Η αναρρίχηση στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου δεν είναι εύκολο πράγμα, αλλά ήρθε χάρη στη μεγάλη προσπάθεια της νεαρής σκακίστριας και της οικογένειας της.
Λίγο πριν αναχωρήσει από τα Εμιράτα η Παγκόσμια Σταυρούλα Τσολακίδου, φωτογραφήθηκε με το κασκόλ της αγαπημένης της ομάδας της ΑΕΚ. Φορώντας και το μετάλλιο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας. Της ευχόμαστε και Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κατηγορία των γυναικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα