Τσίπρας: Θα ξεπεράσουμε την παρανόηση και στο τέλος θα υπάρξει έντιμος συμβιβασμός

10:57 13/3/2015 - Πηγή: AEK365

«Η Ελλάδα θέλει να εφαρμόσει τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Αυτήν την ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντάται με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Θα ξεπεράσουμε την παρανόηση και στο τέλος θα υπάρχει ένας έντιμος συμβιβασμός», δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου ενώ υπογράμμισε πως «είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε να συζητάμε για τις απαραίτητες δράσεις και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε επίσης αισιόδοξος ότι υπάρχει η πολιτική θέληση να βρεθούν σύντομα λύσεις. «Η Ελλάδα θέλει να προχωρήσει μαζί με την Ευρώπη» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να δώσει βοήθεια και αλληλεγγύη προς την Ελλάδα».
Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε, χθες, από την έδρα του ΟΟΣΑ σειρά μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι οι άμεσες προτεραιότητες είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Όπως τόνισε, για το θέμα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, η κυβέρνηση θα στοχεύσει στο λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού, θα αυστηροποιηθεί η νομοθεσία σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, θα ενισχυθεί η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ενώ θα εξασφαλισθεί η πλήρης λογοδοσία και διαφάνεια των λειτουργιών της. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα διευρυνθεί ο ορισμός της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής, ενώ θα καταργηθεί η φορολογική ασυλία.
«Η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα είναι πιο δύσκολο εγχείρημα. Έχουμε ήδη ξεκινήσει, με τον εξορθολογισμό της ίδιας της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, έχουμε ήδη μειώσει τον αριθμό των υπουργείων» είπε και πρόσθεσε: Θα προωθήσουμε μηχανισμούς για καλύτερους διορισμούς, αξιολογήσεις και καθιέρωση δίκαιων διαδικασιών για τη μεγιστοποίηση της κινητικότητας ανθρώπινων και άλλων πόρων στο πλαίσιο του δημόσιου τομέα.
Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη δραστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κεντρικών και τοπικών κυβερνητικών υπηρεσιών στοχεύοντας τις δημοσιονομικές διαδικασίες, την αναδιάρθρωση της διαχείρισης, και την ανακατανομή των πόρων που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σωστά. Επίσης, ο κ. Τσίπρας και ο Ανχελ Γκουρία υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα