Τσίπρας: Δεν έχουμε πρόγραμμα εξόδου από το Ευρώ

15:14 6/6/2012 - Πηγή: AEK365

Διαβεβαιώσεις ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «πρόγραμμα εξόδου από το ευρώ», παρέσχε προς τους πρεσβευτές του 20 περισσότερων ανεπτυγμένων κρατών στον πλανήτη, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ζάππειο.
Αναλύοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική και την οικονομία, ο κ. Τσίπρας

χαρακτήρισε το πρόγραμμα του κόμματός του ως το μόνο δρόμο για έξοδο από την κρίση και τη μετατροπή της Ελλάδας σε ισότιμο εταίρο της ευρωζώνης.
«Θέλουμε να επιδιώξουμε μια συμφωνημένη λύση με τους εταίρους μας, αλλά μια τέτοια λύση πρέπει οπωσδήποτε να διακόψει τη συνεχιζόμενη καταστροφή, να ανακόψει την κάθοδο του ελληνικού ΑΕΠ, την αύξηση της ανεργίας, την περαιτέρω συμπίεση των αμοιβών εργασίας και των ζωτικών, για την υγεία και την ασφάλεια κρατικών δαπανών».
Αναφερόμενος στην εξωτερική του πολιτική, ο κ. Τσίπρας μίλησε για πολυδιάστατη και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική, που θα είναι όμως διεκδικητική εντός της Ευρώπης και ικανή να συμβάλει στην οικοδόμηση περιφερειακών συνεργασιών στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.
Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ του διαλόγου, με βάση το διεθνές δίκαιο και τον αμοιβαίο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας, ενώ τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι θα αρθεί η απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας και θα παραπεμφθεί το θέμα της υφαλοκρηπίδας στο Δικαστήριο της Χάγης.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αναφαίρετο το δικαίωμα της Ελλάδας την κήρυξη ΑΟΖ και την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου ενώ για το Κυπριακό, τάχθηκε υπέρ της επανένωσης του νησιού, στο πλαίσιο δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας
Επανέλαβε τέλος τη θέση του κόμματος για την ονομασία της ΠΓΔΜ, τασσόμενος υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας, με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα