Τσιλιμπάρης: Να αφήσουν οι πολιτικοί τον αθλητισμό

17:01 22/3/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Κώστας Τσιλιμπάρης όρθωσε προχθές το ανάστημά του απέναντι στους «λύκους» του Διομήδη και με 18 αποκρούσεις έβαλε τη σφραγίδα του στη νίκη της ΑΕΚ. Ο γκολκίπερ της «Ένωσης» μίλησε στο «ΦΩΣ» για τη σπουδαία επιτυχία της ομάδας του να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας και δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά του προς εκείνους που, χωρίς να έχουν γνώση, εμπλέκονται στον αθλητισμό.
«Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα να ζήσω αυτές τις στιγμές στον τελικό

με τον Διομήδη. Ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν συγκινητικός. Ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος: Να πάρουμε το κύπελλο. Κάποια δεύτερη σκέψη δεν υπήρχε. Λόγω άγχους χάσαμε σημαντικές ευκαιρίες, προκειμένου να καθαρίσουμε νωρίτερα το ματς. Ήμασταν καθολικά ανώτεροι από τον Διομήδη και πετύχαμε τον έναν εκ των δύο στόχων μας. Ο δεύτερος, και ο πιο σημαντικός, είναι το πρωτάθλημα. Αν το πάρουμε, θα ολοκληρώσουμε ιδανικά τη σεζόν και θα αφήσουμε υποσχέσεις για ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον» λέει ο Τσιλιμπάρης.
Ο διεθνής γκολκίπερ αναφέρθηκε στην εκπληκτική εμφάνιση που πραγματοποίησε στον τελικό των Άνω Λιοσίων: «Ασφαλώς και είμαι πολύ χαρούμενος για την απόδοση που είχα. Λέω πάντα, όμως, ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα». Σε ερώτηση για το αν έχει αλλάξει κάτι από την ημέρα που τα ηνία του τμήματος ανέλαβε ο Δημήτρης Λαζόπουλος, ο 35χρονος παίκτης ανέφερε: «Έχει αναλάβει και οδηγεί την ομάδα από το τέλος της προηγούμενης σεζόν. Κάνει όνειρα για την εξέλιξη του τμήματος. Τον ακολουθούμε και περιμένουμε να αποφασίσει προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε από εδώ και στο εξής. Βέβαια τώρα τα δεδομένα δεν είναι σε καμία περίπτωση όπως ήταν πέρσι. Πλέον έχουμε άλλη δυναμική».
Καταλήγοντας ο Τσιλιμπάρης στάθηκε στα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στο ελληνικό χάντμπολ, αλλά και γενικότερα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό: «Τα πράγματα έφτασαν εδώ διότι εκείνοι που διοίκησαν δεν είχαν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Οι πολιτικοί να σταματήσουν να υπεισέρχονται στον αθλητισμό και να κάνουν χώρο σε αυτούς που γνωρίζουν καλά πώς να διοικούν ομάδες. Ο ελληνικός αθλητισμός είναι ακριβώς εκεί που είναι και η χώρα μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα