Τσέστερ: Ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο

19:17 26/7/2012 - Πηγή: AEK365

Περίπου μισή ώρα από την πόλη του Μάντσεστερ (όπου και θα αφιχθεί η αποστολή της ΑΕΚ) βρίσκεται η περιοχή του Τσέστερ. 10 χλμ έξω από αυτό θα είναι η βάση της Ένωσης για τις επόμενες δύο εβδομάδες όπου και θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και θα δώσει πέντε πολύ δυνατά φιλικά, πριν γυρίσει στην Αθήνα και μπει στην τελική ευθεία για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Η πόλη του Τσέστερ, παρότι αριθμεί περίπου 30.000

κατοίκους, σίγουρα γίνεται πόλος έλξης για τους Άγγλους (αλλά και τουρίστες) καθώς αριθμεί περισσότερα από 200 εμπορικά μαγαζιά, όπου ο καθένας μπορεί να βρει ό,τι τραβάει η όρεξή του. Και δεν χρειάζεται και κανένας να... κοπιάσει ιδιαίτερα, αφού μιλάμε για έναν μεγάλο πεζόδρομο όπου μπορείς να βρεις (αλλά και να δεις) τα πάντα. Σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όπου οι Έλληνες κάνουν βόλτα στα μαγαζιά, αλλά δεν μπαίνουν συνήθως μέσα, οι Άγγλοι του Τσέστερ δείχνουν να το αγαπάνε αυτό το... σπορ.

Μεγάλη κινητικότητα και κόσμος που έμπαινε στα καταστήματα για να ψωνίσει. Ωστόσο, στην πρώτη μας βόλτα στο Τσέστερ, δύο πράγματα ήταν αυτά που τράβηξαν την προσοχή μας. Η γέφυρα με το κανάλι αλά... Βενετία που διασχίζει την πόλη, όπως και το ρολόι που υψώνεται στη γέφυρα, στο κέντρο του πεζοδρόμου, όπου βρίσκονται τα εμπορικά κέντρα. Με δεδομένο πως κάποια στιγμή οι παίκτες της ΑΕΚ θα απολαύσουν ένα ρεπό, έστω και μισής μέρας (αφού το πρόγραμμα των προπονήσεων είναι ακόμα ανοιχτό), σίγουρα θα βρουν την ευκαιρία να έρθουν και στο κέντρο της πόλης για αγορές που... αξίζουν.

Ωστόσο, το γεγονός πως είμαστε Έλληνες, φαίνεται ότι δεν πέρασε απαρατήρητο από κανέναν. Αποκορύφωμα η στιγμή όπου ζητήσαμε τα δωμάτια μας (μαζί με κάποιους ακόμα συναδέλφους) και για να μπορέσουμε να πάρουμε τα κλειδιά, έπρεπε να πληρώσουμε όλη τη διαμονή. Και βέβαια αυτό έγινε με τον πλέον άκομψο τρόπο. Παρότι η πολιτική του ξενοδοχείου δεν αναγκάζει τον πελάτη να πληρώσει όλες τις μέρες διαμονής του, με την έλευσή του στο ξενοδοχείο, η υπάλληλος αποφάσισε να... δράσει εν αγνοία μας. Τράβηξε τα χρήματα από τις κάρτες, χωρίς κάποια ειδοποίηση και μέχρι να αντιληφθούμε τι είχε συμβεί, είχαμε ήδη τις αποδείξεις στα χέρια μας!

Keywords
Τυχαία Θέματα