Τσεχ: Θα είναι δύσκολο

17:22 14/2/2013 - Πηγή: AEK365

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη έκανε χθες ο Πετρ Τσεχ, αφού η Τσέλσι αντιμετωπίζει την παλιά του ομάδα, Σπάρτα Πράγας, για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, στην Τσεχία. Ο διεθνής τερματοφύλακας θα βρεθεί πρώτη φορά στη γενέτειρά του ως αντίπαλος, και όπως αναμενόταν ήταν το κεντρικό πρόσωπο στη συνέντευξη τύπου της αγγλικής ομάδας.
«Δεν είναι καλό που παίζουμε στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς δεν θέλαμε να καταλήξουμε εδώ, αλλά πρέπει να συμβιβαστούμε και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το τρόπαιο, αφού είναι μια διάκριση την οποία δεν έχει ο σύλλογος στην ιστορία του»δήλωσε αρχικά ο Τσεχ

και στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Αν καταφέρουμε να πάρουμε το τρόπαιο, μπορούμε να κερδίσουμε το Σούπερ Καπ και να γίνουμε μία από τις ελάχιστες ομάδες που έχουν κατακτήσει όλες τις διοργανώσεις».
Θυμίζουμε πως οι ομάδες που έχουν κατακτήσει όλα τα ευρωπαϊκά τρόπαια είναι ο Άγιαξ, η Γιουβέντους και η Μπάγερν Μονάχου.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός πως θα κάνει το ντεμπούτο του στο Γιουρόπα Λιγκ, λέγοντας: «Έπρεπε να είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν είμαστε λόγω δικών μας λαθών. Δεν πρέπει όμως να το βλέπουμε αρνητικά. Αν παίξω, θα είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα αφού θα είναι η πρώτη συμμετοχή μου στη διοργάνωση».
Όπως αναφέρεται και πιο πάνω, η Σπάρτα Πράγας είναι ο πρώην σύλλογος του Τσεχ, οπότε η στιγμή θα είναι ιδιαίτερη για εκείνον, ο οποίος ανέφερε: «Απ' όταν άφησα την Σπάρτα Πράγας το 2002, δεν είχα την ευκαιρία να αντιμετωπίσω τσέχικη ομάδα σε καμία διοργάνωση, αλλά ούτε και σε φιλικό. Θα είναι ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Πηγαίνω σε αυτό το γήπεδο για τα παιχνίδια της εθνικής, αλλά είμαι στα αποδυτήρια των γηπεδούχων, όχι των φιλοξενούμενων».
Τέλος αναφέρθηκε στις προσδοκίες του από τον αγώνα, τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Τσέλσι, αλλά και τον τραυματισμό του στο δάχτυλο: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι παίκτες της Σπάρτα προέρχονται από τη διακοπή των υποχρεώσεών τους λόγω της διακοπής στο τσέχικο πρωτάθλημα για τον χειμώνα, και θέλουν να παίξουν ένα καλό και κανονικό παιχνίδι. Έχουν προπονηθεί σκληρά, έχουν υψηλό κίνητρο και τίποτα να χάσουν. Για μένα, ο συνδυασμός των παραπάνω, αποτελεί κίνδυνο. Όσον αφορά τον τραυματισμό μου, έχω παίξει με σπασμένους ώμους, με σπασμένη μύτη και πρόβλημα στο κεφάλι, οπότε το μικρό δάχτυλο δεν είναι ικανό να με σταματήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα