«Τσακισμένος άνθρωπος ο Πιστόριους»

10:10 14/10/2014 - Πηγή: AEK365

Ξεκίνησε χθες στην Πρετόρια η διαδικασία της απαγγελίας της ποινής στον Οσκαρ Πιστόριους για την ανθρωποκτονία εξ αμελείας -όπως είναι η ετυμηγορία- της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ. Η ποινή μπορεί να φτάσει τα 15 χρόνια φυλάκισης, ενώ η εφημερίδα «South Africa's Times» επικαλείται εμπειρογνώμονες οι οποίοι δηλώνουν ότι «ο Οσκαρ δεν θα πάει φυλακή».

Αντίθετα, η «Johannesburg's Star» έγραψε ότι στον Πιστόριους

πιθανόν να επιβληθεί ποινή έως και δεκαετούς κάθειρξης, μέρος της οποίας με αναστολή. Στην ακροαματική διαδικασία -που ξεκίνησε χθες και μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες- η ψυχολόγος του Πιστόριους, Λορ Χάρτσενμπεργκ, κλήθηκε από την υπεράσπιση να καταθέσει.

«Εχουμε μπροστά μας έναν τσακισμένο άνθρωπο, που έχει χάσει τα πάντα. Εχει χάσει την ηθική και επαγγελματική του υπόληψη, έχει χάσει τους φίλους του, έχει χάσει την καριέρα του και κατά συνέπεια τη δυνατότητα να κερδίσει τα προς το ζην και την οικονομική του ανεξαρτησία.

Σε συναισθηματικό επίπεδο, η εικόνα που έχει για τον ίδιο, για την αξία του και για την ταυτότητά του έχει πληγεί σοβαρά, σε σημείο που είναι πιθανόν να μην αναλάβει πλήρως από τις συνέπειες αυτές. Εχει βαριές τύψεις και υποφέρει για την οικογένεια του θύματός του. Εδώ έχουμε έναν τσακισμένο άνθρωπο, αλλά είναι εν ζωή» είπε η Χάρτσενμπεργκ, που περιέγραψε τον Πιστόριους στις συνεδρίες της ως έναν άνθρωπο ανίκανο να μιλήσει, που έκλαιγε και κατέρρεε.

Keywords
Τυχαία Θέματα