Βήμα Τσάμπιονς Λιγκ για Γκλάντμπαχ

18:40 3/5/2015 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 31η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ 1-2

ΓΗΠΕΔΟ: OLYMPIASTADION

Στη 3η θέση βρέθηκε ξανά η Γκλάντμπαχ μετά την ολοκλήρωση της 31ης αγωνιστικής, αφού επικράτησε στο Βερολίνο της Χέρτα με 2-1 και συνεχίζει να έχει προβάδισμα για την απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μόλις στο 11ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Από λάθος του Σκιέλμπρεντ, ο Ράφαελ πήρε την μπάλα, έδωσε στον Κρούζε και εκείνος πλάσαρε για το 0-1

φτάνοντας τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα.
Η απάντηση της Χέρτα Βερολίνου ήταν άμεση καθώς έφερε το ματς στα ίσια δυο λεπτά αργότερα. Από κεφαλιά του Καλού, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο και στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ελβετός φορ Βαλεντίν Στόκερ την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-1.
Στη συνέχεια, η Γκλάντμπαχ έχασε τρεις ευκαιρίες για δεύτερο γκολ με κορυφαία εκείνη του 43ου λεπτού όταν από κακό διώξιμο του τερματοφύλακα Κραφτ, η μπάλα έφτασε στον Τζόνσον που έδωσε στον Σάκα ο οποίος από πλάγια σούταρε άουτ.
Στην επανάληψη, η απόδοση της Γκλάντμπαχ έπεσε αισθητά με τη Χέρτα να μην απειλεί παρά μόνο στο 74' όταν από πλάγια θέση ο Στόκερ σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα Ζόμερ.
Στο 73' ο Φαβρ πέρασε στο παιχνίδι τον Ιμπραΐμα Τραορέ και στο 85ο λεπτό, ο επιθετικός από τη Γουινέα πήρε τη μπάλα στα δεξιά και με σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κραφτ κάνοντας το 1-2.
Λίγο αργότερα, η Γκλάντμπαχ σπατάλησε ευκαιρία για το 1-3 όταν ο Κρούζε από το ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε.
Το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος με τον προπονητή της Γκλάντμπαχ, Λουσιέν Φαβρ, να πανηγυρίζει την 100η νίκη του στη Bundesliga και τη Χέρτα Βερολίνου να απέχει πλέον τέσσερις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Κραφτ, Πεκαρίκ, Λάνγκαμπ, Μπρουκς, Πλάτενχαρντ, Λούστενμπεργκερ (71' Νιεμάιερ), Σκιέλμπρεντ, Τζιένγκ (76' Μπεν Χατίρα), Χαραγκούσι, Στόκερ (82' Ρόνι), Καλού
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Κορμπ, Μπρόουερς, Γιάντσκε, Βεντ, Κράμερ, Σάκα, Χέρμαν (73' Τραορέ), Τζόνσον (79' Αζάρ), Κρούζε, Ράφαελ (90' Νορντβάιντ)

ΜΑΪΝΤΣ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ 1-2

ΓΗΠΕΔΟ: COFACE ARENA

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για το Αμβούργο το οποίο κέρδισε 2-1 στην έδρα της Μάιντς και μετά από πάρα πολύ καιρό βρίσκεται έξω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Στο 18' ο Μπαουμγκάρτλινγκερ έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ για τη Μάιντς, έσωσε ο Άντλερ, και λίγα λεπτά αργότερα έγινε ο μοιραίος για την ομάδα του.
Συγκεκριμένα, στο 37' το Αμβούργο ήταν στην επίθεση, ο Βέστερμαν έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Αυστριακός αμυντικός μέσος έβαλε το κεφάλι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.
Στην επανάληψη, ο κόουτς της Μάιντς, Μάρτιν Σμιντ, προχώρησε σε αλλαγές και δυο από αυτές, ο Γιούνους Μάλι, τον δικαίωσαν. Στο 76' ο ο Ντε Μπλάσις άφησε την μπάλα, εκείνη στρώθηκε στον Μάλι που σκόραρε για το 1-1.
Ωστόσο, το Αμβούργο στη πρώτη του προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε το γκολ της νίκης με ωραίο σουτ του Γκόισκο Κάτσαρ εκτός περιοχής, στο 87', και με το 1-2 αύξησε τις ελπίδες του για παραμονή στη Bundesliga.
Η Μάιντς δεν κατάφερε να ισοφαρίσει εκ νέου, έπαιζε και με δέκα παίκτες από το 89' λόγω αποβολής του Μπροσίνσκι, και έχασε έδαφος στη προσπάθεια να πιάσει θέση που οδηγεί στο Europa League.

ΜΑΪΝΤΣ: Κάριους, Μπροσίνσκι, Μπούνγκερτ, Μπελ, Μπένγκτσον, Μπαουμγκάρτλινγκερ (82' Αλαγκούι), Γκάις, Χάιρο, Κου (71' Ντε Μπλάσις), Σότο (33' Μάλι), Οκαζάκι
ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Άντλερ, Βέστερμαν, Τζουρού, Ράικοβιτς, Όστρολεκ, Κάτσαρ, Φαν ντερ Φάαρτ, Νικολάι Μίλερ (39' Γιάνσεν), Όλιτς (83' Ρούντνεβς), Ιλίσεβιτς (77' Στίμπερ), Λασόγκα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα