«Τρέξε στην Αθήνα, τρέξε την ιστορία της πόλης»

19:17 18/5/2012 - Πηγή: AEK365

«Πάρε ανάσα», τρέξε στην Αθήνα, τρέξε την ιστορία της πόλης την Κυριακή. Με το σύνθημα αυτό χιλιάδες δρομείς θα βρεθούν στην εκκίνηση, μπροστά από το καλλιμάρμαρο στάδιο, την Κυριακή στις 09:00, για να τρέξουν στον 1ο Ημι-Μαραθώνιο 21.100μ, στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημι-Μαραθωνίου, στα 8.000 και στα 3.000μ που διοργανώνουν ο ΣΕΓΑΣ και ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθήνας.

Στον αγώνα δυναμικό παρών δίνει η ΜΚΟ «ΑΝΑΣΑ», (έτσι και το σύνθημα «πάρε ανάσα»), που συμμετέχει στον αγώνα με 120 μέλη-φίλους της, μεταξύ των οποίων γνωστοί άνθρωποι της show biz, καθώς και η πρόεδρος ηθοποιός Ζέτα Δούκα η οποία δήλωσε:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα , ως Ελληνίδα αλλά και ως πρόεδρος της ΑΝΑΣΑΣ να συμμετάσχω σε μια προσπάθεια που κύριο στόχο έχει να προβάλλει την πόλη της Αθήνας και φυσικά την χώρας μας στο εξωτερικό μέσα από το πιο ιστορικό κομμάτι του πολιτισμού μας, την ΑΚΡΌΠΟΛΗ!
Η κοινή προσπάθεια του Δήμου της Αθήνας και του ΣΕΓΑΣ, αντικαθιστά τον γύρο της Αθήνας με έναν αγώνα που έχει πολλούς συμβολισμούς, στην πιο δύσκολη ίσως στιγμή της μεταπολεμικής Ελλάδας!
Η εθελοντική ομάδα της ΑΝΑΣΑΣ και εγώ προσωπικά θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε, να τρέξουμε, να χειροκροτήσουμε!»

Η Ματθίλδη Μαγγίρα θα συμμετάσχει επίσης στα 3.000μ και δήλωσε στην ιστοσελίδα μας:

«Η καρδιά μου χτυπάει Ελληνικά και κατ επέκταση παγκόσμια! Με τον γύρο της Ανάσας, που χρειάζονται πολλές για τα 3 αυτά χιλιόμετρα, θα ανεβάσω τους σφυγμούς μου για να δηλώσω ότι η Ελληνική καρδιά μπορεί και θα χτυπά για πάντα ότι και αν συμβεί.

Το όνειρο είναι πάντα ζωντανό και θα το υπηρετώ με την ψυχή μου για να έχουμε μια καλύτερη πραγματικότητα!»

«Δεν είμαστε τεμπέληδες» υπογραμμίζει μεταξύ των άλλων ο γνωστός ηθοποιός Θανάσης Ευθυμιάδης ο οποίος επίσης θα τρέξει την Κυριακή και δηλώνει:

«Δεν τρέχουμε γιατί μας κυνηγάνε, ούτε για να αποδείξουμε στους ξένους ότι δεν είμαστε τεμπέληδες.

Τρέχουμε για να θυμόμαστε και να τους θυμίζουμε ότι στους ίδιους δρόμους τρέχανε οι προγονοί μας χιλιάδες χρόνια πριν και θα τρέχουνε οι απόγονοί μας χιλιάδες χρόνια μετά!»

Ο σύμβουλος επικοινωνίας Νίκος Καραχάλιος είπε:

«Η Αθήνα παραμένει όμορφη και έχει ακόμα ενέργεια όπως αυτή που θα βγάλουν οι δρομείς του ... την Κυριακή!»

«Σε αυτήν την δύσκολη στιγμή για την χώρα μας, την εποχή της οικονομικής κρίσης, του χάους και της ανασφάλειας, η Ελληνική ψυχή παραμένει περήφανη, ευαίσθητη και αλληλέγγυα στους ασθενέστερους!

Ο φετινός ημιμαραθώνιος, περισσότερο από ποτέ, είναι ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για όλους τους Έλληνες ότι όλοι μαζί μπορούμε να ονειρευτούμε ένα καλύτερο αύριο και να φτάσουμε ως το τέλος!» δήλωσε και η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού.

Μεταξύ των άλλων που θα συμμετάσχουν στον αγώνα της Κυριακής στα 3χλμ με ώρα εκκίνησης 11:00 από την «ανάσα» και οι αντίστοιχοι αριθμοί που θα φέρουν είναι οι παρακάτω

Ζέτα Δούκα (Ηθοποιός) Νο 3080

Σόφη Πασχάλη (Γυμνάστρια) 3081

Δώρα

Keywords
Τυχαία Θέματα