Προελαύνουν οι «άγιοι», γκέλα για Λίβερπουλ (VIDEO)

16:49 25/10/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΛΕΣΤΕΡ: 2-0
Γήπεδο: Λίμπερτι

Στις νίκες μετά από καιρό επέστρεψε η Σουόνσι που επικράτησε με 2-0 της Λέστερ.

Μια απίστευτα φοβισμένη ομάδα και αποφασισμένη να κλειστεί στα καρέ της, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, αντιμετώπισε η Σουόνσι. Δίχως πρόθεση να περάσει ούτε καν το κέντρο του αγωνιστικού χώρου του "Liberty Stadium", η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον προσπαθούσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, προσέχοντας κάθε κίνηση των Μπονί και Σίγκουρντσον. Το κακό για τις "αλεπούδες" είναι ότι... το βρήκε απ' αυτούς τους δύο, καθώς στο

34ο λεπτό, έπειτα από πανέμορφη συνεργασία, ο Ιβοριανός έκανε το 1-0.

Μόλις... ξεμύτισε η Λέστερ στην επανάληψη, το ματς τελείωσε από τον Μπονί. Με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, στο 57ο λεπτό, έβαλε στέρεες βάσεις για την κατάκτηση των τριών βαθμών από τη Σουόνσι, που δεν συναντούσε την παραμικρή αντίσταση και δεν αγχώθηκε στο ελάχιστο, ακόμα κι όταν στο ξεκίνημα του αγώνα έπρεπε ν' ανοίξει μια πολυπρόσωπη άμυνα. Η ομάδα του Γκάρι Μονκ μπορούσε πλέον να χαλαρώσει μέχρι το σφύριγμα της λήξης, αφού η Λέστερ πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνισή της στη φετινή Πρέμιερ. Στις καθυστερήσεις, ο Φαμπιάνσκι... έδρασε ουσιαστικά για πρώτη φορά και με διπλή απόκρουση σε προσπάθειες των Ουγιόα και Καμπιάσο, κράτησε το μηδέν παθητικό.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φαμπιάνσκι, Ράνχελ, Φερνάντες, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κι, Σέλβεϊ, Ράουτλετζ (83' Ντάιερ), Σίγκουρντσον (58' Κάρολ), Μοντέρο, Μπονί (83' Γκομίς)

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Ντε Λάετ, Μόργκαν, Μουρ, Κοντσέσκι, Χάμοντ (68' Κινγκ), Ντρινκγουότερ (68' Καμπιάσο), Μαχρέζ, Νιούτζεντ, Βάρντι (67' Τζέιμς), Ουγιόα

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: 1-2
Γήπεδο: Χόθορνς

Στο 2-2 έμειναν Γουέστ Μπρομ και Κρίσταλ Πάλας.

Με τον καλύτερο τρόπο κύλησε το πρώτο ημίχρονο του ματς στο "Χόθορνς" για την Κρίσταλ Πάλας. Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και με την αντίπαλό της να μην εκμεταλλεύεται την ώθηση που της έδιναν οι οπαδοί της, η ομάδα του Νιλ Γουόρνοκ πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το υπέρ της 2-0. Στο 17' ο Χάνγκελαντ από φάση διαρκείας στα καρέ του Φόστερ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 44' από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γέντινακ οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Βέβαια, θα μπορούσαν να έχουν πάρει κεφάλι δύο τερμάτων από νωρίτερα, αλλά ο ρέφερι δεν είδε το πέναλτι που έκανε ο Ντόουσον στον Ζαχά στο 36'.

Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει η Γουέστ Μπρομ, ήταν να μειώσει πολύ νωρίς στην επανάληψη για να διεκδικήσει ό,τι μπορούσε, αν μπορούσε. Έτσι κι έγινε, με τον Ανιτσέμπε μόλις στο 51ο λεπτό να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για το 2-1 έπειτα από σέντρα του Μπραντ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Στη φάση του γκολ, χτύπησε ο Σπερόνι στο πρόσωπο και αντικαταστάθηκε από τον Χένεσι για τους "αετούς". Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τα πάνω τους και έψαχναν πλέον κι άλλα γκολ, κλείνοντας την Πάλας στα καρέ της. Oι παίκτες του Άλαν Έρβιν πάλεψαν μέχρι τέλους και δικαιώθηκαν όταν ο Γέντινακ ανέτρεψε τον Αντιτσέμπε στις καθυστερήσεις, για να διαμορφώσει ο Μπεραΐνο από την άσπρη βούλα το τελικό 2-2.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Γουίσντομ, Ντόουσον, Λέσκοτ, Ποκονιόλι, Μόρισον, Ντόρανς (83' Μπλάνκο), Σεσενιό (45' Ανιτσέμπε), Μπραντ, Μπεραΐνο

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι (55' Χένεσι), Κέλι, Μαριάπα, Χάνγκελαντ, Γουόρντ, Ζαχά (64' Πάντσεον), Γέντινακ, Λέντλεϊ, Μπολάσι, Σαμάκ (73' Γκεντιουρά), Κάμπελ

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΣΤΟΟΥΚ: 1-0
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Τρένο η Σαουθάμπτον, που κέρδισε με 1-0 τη Στόουκ και ανέβηκε στη 2η θέση!

Μπορεί ο ρυθμός να μην ήταν τόσο καταιγιστικός όσο στο περασμένο ματς με τη Σάντερλαντ, όμως αποδείχτηκε αρκετός για να βάλει τη Σαουθάμπτον σε θέση οδηγού και να στείλει στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 1-0. Οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν κυριάρχησαν από νωρίς στον αγωνιστικό χώρο, περιόρισαν σημαντικά τις επιθετικές προσπάθειες της Στόουκ και απελευθερώθηκαν από το άγχος, ανοίγοντας το σκορ με τον Μανέ στο 33', έχοντας προηγηθεί δοκάρι στην ίδια φάση από τον Πελέ. Λίγα λεπτά πριν, στο 28', ο Τάντιτς είχε προειδοποιήσει για το τι θα επακολουθούσε, σημαδεύοντας και εκείνος το δοκάρι!

Από την αρχή του αγώνα οι «Άγιοι» αντιλήφθηκαν την αμυντική αστάθεια των φιλοξενούμενων και με πρέσινγκ ψηλά τους ανάγκασαν σε πολλά λάθη. Μετά το πρώτο τέρμα, οι παίκτης του Χιουζ προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως στα εναπομείναντα δέκα λεπτά δεν μπόρεσαν να πατήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή.

Όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε και το δεύτερο. Η Σαουθάμπτον δεν είχε πρόβλημα να ελέγξει το ρυθμό. Από την αρχή αναζητούσε ένα γρήγορο τέρμα που θα «σφράγιζε» το τρίποντο, όμως στην πρώτη της καλή στιγμή στην επανάληψη ο Πελέ σημάδεψε ξανά το δοκάρι του Μπέγκοβιτς (49')!

Η πίεση συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά. Με κύριο εκφραστή τους σε ακόμη ένα παιχνίδι τον Τάντιτς, οι «Άγιοι» πάτησαν και άλλες φορές την αντίπαλη περιοχή, όμως υστερούσαν στην τελική προσπάθεια. Από τη μεριά του, ο Μαρκ Χιουζ επιχείρησε να αντιστρέψει- με λύσεις από τον πάγκο- την κακή εικόνα της ομάδας του, αλλά μάταια. Καμία από τις εμπνεύσεις των ποδοσφαιριστών του δεν είχε αποτέλεσμα και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τη Σαουθάμπτον να πανηγυρίζει ακόμη ένα σημαντικό τρίποντο που μετά την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι την ανέβασε στη 2η θέση!

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Κλάιν, Φοντέ,Αλντερβέιρελντ, Μπερτράντ, Ντέιβις (80' Γκαρντός), Κορκ (62' Βανιάμα), Σεϊντερλίν, Μανέ, Τάντιτς, Πελέ

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Πίετερς, Μπάρντσλεϊ, Σόκρος, Γουίλσον, Κάμερον, Άνταμ (53' Ντιούφ), Ενζονζί, Γουόλτερς (69' Αρναούτοβιτς), Μόουζες (79' Ασαϊντί), Κράουτς

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΧΑΛ: 0-0
Γήπεδο: Άνφιλντ

Γκέλα για τη Λίβερπουλ, που κόλλησε στο 0-0 με τη Χαλ.

Το πολύ ήρεμο τέμπο της αναμέτρησης, προφανώς και ευνοούσε τη Χαλ. Ό,τι πιθανότητες κι αν είχε η Λίβερπουλ να διαρρήξει την άμυνα των "τίγρεων" με γρήγορη κίνηση, τις εκμηδένιζε μόνη της, έχοντας φλύαρη κατοχή. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 10ο λεπτό με την κεφαλιά του Λόβρεν να την απομακρύνει πάνω στη γραμμή ο Ελμοχαμαντί, ενώ στο 13', ο Γιακούποβιτς έδιωξε το δυνατό σουτ του Μπαλοτέλι. Η ομάδα του Στιβ Μπρους, ουσιαστικά έβγαλε με ευκολία το πρώτο μέρος, χωρίς να διατρέξει περαιτέρω κινδύνους, ενώ μάλιστα, στο 42', ο Λίβερμορ δοκίμασε τα ρεφλέξ του Μινιολέ από γύρισμα του πολύ μαχητικού Μπεν Αρφά.

Η Λίβερπουλ μπορεί να ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο αρκετά νωθρά, όμως, ανέβασε ρυθμούς στο τελευταίο ημίωρο. Με τη συμπλήρωση 60 λεπτών αγώνα ο Τζέραρντ με ένα χαμηλό σουτ ανησύχησε τον Γιακούποβιτς, που ευτυχώς γι' αυτόν είδε την άμυνά του ν' απομακρύνει τη μπάλα στο 63' προτού ο Μπαλοτέλι με κεφαλιά σκοράρει σε κενή εστία από κεφαλιά - πάσα του Κουτίνιο. Η είσοδος του τελευταίου ήταν αυτή που έκανε τους "κόκκινους" πιο επιθετικούς και τους έδωσε ώθηση, όμως οι παίκτες του Ρότζερς δεν έβρισκαν λύση μπροστά απ' την εστία του Γιακούποβιτς. Ο Μπαλοτέλι ζήτησε πέναλτι στο 88', αλλά σωστά ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο Ιταλός φορ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο φινάλε με τον πορτιέρο των "τίγρεων" να του λέει "όχι" και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το ματς.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Μανκίγιο, Σκρτελ, Λόβρεν, Μορένο, Τζέραρντ, Άλεν (61' Κουτίνιο), Τσαν (75' Χέντερσον), Λαλάνα (61' Λάμπερτ), Στέρλινγκ, Μπαλοτέλι

ΧΑΛ: Γιακούποβιτς, Ντέιβις, Μπρους, Τσέστερ, Λίβερμορ, Χάντλστοουν, Ελ Μοχαμαντί, Μπράντι, Ερνάντες (71' Ραμίρες)Μπεν Αρφά (71' Αλούκο), Ντιαμέ (86' Μέιλερ)

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΑΡΣΕΝΑΛ: 0-2
Γήπεδο: Στάδιο του φωτός

Στις νίκες επέστρεψε η Άρσεναλ, που επικράτησε με 2-0 της Σάντερλαντ.

Χωρίς κάτι σημαντικό κύλησε το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 20ό λεπτό για την Άρσεναλ. Ο Ντάνι Γουέλμπεκ ήταν αυτός που απείλησε τον Μανόνε, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Δέκα λεπτά αργότερα πάντως οι «κανονιέρηδες» βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το προβάδισμα με τον Αλέξις Σάντσες να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το «παιδικό» λάθος του Μπράουν, που ήταν ο τελευταίος της άμυνας και με... αλήτικο τρόπο να την στέλνει στο βάθος της εστίας του Ιταλού τερματοφύλακα για το 1-0 που ήταν το σκορ στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Σάντερλαντ να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά στην πρώτη της καλή στιγμή στο ματς, ο Σέζνι «έβγαλε» την κεφαλιά του Ρόντγουελ, διατηρώντας το 1-0. Η απάντηση της Άρσεναλ ήρθε λίγο αργότερα με τον σκόρερ της αναμέτρησης να μην μπορεί αυτήν τη φορά να νικήσει τον Μανόνε. Οι «μαυρόγατες» προσπάθησαν μέχρι το φινάλε για την ισοπαλία, αλλά η Άρσεναλ ήταν αυτή που είχε την καλύτερη στιγμή με τον Γουέλμπελ. Τελικά δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι και οι Λονδρέζοι επέστρεψαν στις νίκες.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μανόνε, Βεργίνι, Ο' Σέι, Μπράουν, Φαν Άανχολτ, Κάτερμολ, Ρόντγουελ (74' Ζόρντι Γκόμεζ), Τζόνσον (74' Άλτιντορ), Λάρσον, Μπάκλεϊ, Φλέτσερ (50' Γουίκαμ)

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Τσέιμπερς, Μερτεσάκερ, Μονρεάλ, Γκιμπς (74' Μπεγερίν), Φλαμινί, Αρτέτα (88' Ράμσεϊ), Καθόρλα, Τσάμπερλεϊν (90' Ροσίτσκι), Σάντσες, Γουέλμπεκ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 2-1
Γήπεδο: Άπτον Παρκ

Για μεγάλα πράγματα φέτος η Γουέστ Χαμ, που κέρδισε και τη Σίτι (2-1) και την πλησίασε στον ένα βαθμό.

Στο 18ο λεπτό σημειώθηκε η πιο κλασσική έως τότε ευκαιρία στο ματς με τον Ένερ Βαλένσια να βρίσκεται από το... πουθενά μπροστά από τον Τζο Χαρτ μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά τον Άγγλο γκολκίπερ να βγαίνει άμεσα πάνω του και να του στερεί το γκολ. Μάλιστα οι δύο ποδοσφαιριστές συγκρούστηκαν άσχημα και ο Χαρτ έμεινε στο χορτάρι για αρκετή ώρα.

Αυτή ήταν η προειδοποιητική βολή από τα «σφυριά» που στην αμέσως επόμενη φάση βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Σονγκ άνοιξε στο δεξί άκρο τον Βαλένσια και εκείνος τροφοδότησε με όμορφη παράλληλη πάσα (ενώ πλέον είχε γίνει ένα με τον κόσμο των φιλοξενούμενων στην κερκίδα) τον Μοργκάν Αμαλφιτανό, που έκανε το 1-0 με tap in και τον Χαρτ εξουδετερωμένο.

Η απάντηση, ή τουλάχιστον η... μισή απάντηση, δεν άργησε να έρθει από τους «πολίτες» που με ωραία συνεργασία έφτασαν στην περιοχή του Αντριάν αλλά ο Σίλβα άνοιξε το κοντρόλ και μετά από κόντρα η μπάλα έφτασε στον Ισπανό τερματοφύλακα.

Λίγο πριν το μισάωρο ο Νομπλ βρέθηκε αμαρκάριστος στα καρέ του Χαρτ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ, για να ακολουθήσει ένα μακρινό και άστοχο σουτ από τον Αγουέρο στο 31'.

Ενώ απέμεναν μόλις λεπτά για το ημίχρονο, οι παίκτες του Άλαρνταϊς έκαναν πανέξυπνη κομπίνα σε φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά ο Σακό δεν μπόρεσε για εκατοστά να κάνει επαφή στην σέντρα του Αμαλφιτανό και συγχρόνως το 2-0.

Το πρώτο μισό έκλεισε με τον Αντριάν να αρνείται ακόμη ένα γκολ στον Σέρχιο Αγουέρο με ενστικτώδη απόκρουση από το μισό μέτρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι ισορρόπησε την κατάσταση, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις. Μάλιστα η Γουέστ Χαμ ήταν αυτή που έμοιαζε πιο απειλητική και στο 54' θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της, ωστόσο ο Ντάουνινγκ αστόχησε από πολύ πλεονεκτικό σημείο.

Έντεκα λεπτά αργότερα οι «πολίτες» στάθηκαν άτυχοι και ο Αντριάν στο ύψος των περιστάσεων με τον Αγουέρο να χάνει το... άχαστο στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι από τα όρια της μικρής περιοχής και τον Ισπανό να αποκρούει εντυπωσιακά το ριμπάουντ. Με 15' να απομένουν στο ρολόι το ματς έγινε... ροντέο. Ο Τουρέ βρήκε λίγο χώρο μέσα στην περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα στην συμβολή των δοκών, για να ακολουθήσει μια φαρμακερή αντεπίθεση και το 2-0 για τα «σφυριά».

Ο Σακό βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι σχεδόν αμαρκάριστος και με κεφαλιά χαμηλά στην δεξιά γωνία νίκησε τον Χαρτ, που δεν μπόρεσε να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Παρ' όλα αυτά οι παίκτες του Πελεγκρίνι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και με φανταστικό πλασέ του Σίλβα ξαναμπήκαν στο παιχνίδι στο 77'.

Στο 84' η Γουέστ Χαμ ζήτησε πέναλτι σε μια δύσκολη φάση για τον διαιτητή, που έκρινε πως δεν υπήρξε παράβαση σε μαρκάρισμα πάνω στον Σακό από τον Μανγκαλά.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Αντριάν να δηλώνει «παρών» αποκρούοντας εντυπωσιακά σουτ των Γιόβετιτς-Αγουέρο, αλλά και κερδίζοντας μια σημαντική κατοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Τζένκινσον, Κόλινς, Ριντ, Κρέσγουελ, Νομπλ, Σονγκ, Αμαλφιτανό (67' Κουγιατέ), Ντάουνινγκ, Βαλένσια (76' Κόουλ), Σακό (89' Νόλαν)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Μανγκαλά, Κλισί (78' Κολάροφ), Τουρέ, Φερνάντο (78' Μίλνερ), Σίλβα, Νάβας, Αγουέρο, Τζέκο (59' Γιόβετιτς)

Keywords
Τυχαία Θέματα