Τους «ξελάσπωσαν»...

18:52 19/4/2014 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 31η Αγωνιστική

ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: 1-3
Γήπεδο: Ίμτεχ Αρίνα

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία η Βόλφσμπουργκ επιβλήθηκε με 3-1 εκτός έδρας της ομάδας του Μίρκο Σλόμκα

Με χαρακτηριστική άνεση πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Αμβούργου η Βόλφσμπουργκ. Οι «Λύκοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Πέρισιτς, ενώ στο 42' ο Ντε Μπρούινε διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι κλείδωσαν τη νίκη με το γκολ

του Όλιτς στο 49, ενώ η ομάδα του Σλόμκα κατάφερε απλώς να μειώσει στο 58' με τον Ιλίσεβιτς να διαμορφώνει το τελικό 3-1, με τη Βόλφσμπουργκ να μένει με δέκα παίκτες στις καθυστερήσεις μετά από τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκουστάβο.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Άντλερ, Ντίεκμεϊερ, Μαντσιέν, Βέστερμαν, Γίρατσεκ, Ρονκόν (73' Ντεμιρμπέι), Καλχάνογλου, Ιλίσεβιτς (86' Μάτζιο), Αρσλάν (56' Τζον), Τέσκε, Ντογκαρί

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Γκρουέν, Τρεστς, Νάλντο, Νότσε, Ροντρίγκεζ, Πέρισιτς, Ντε Μπρούινε, Γκουστάβο, Άρνολντ (76' Βιεϊρίνια), Πόλακ (86' Μεντόγεβιτς), Όλίτς (83' Σέφερ)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μάιντς 4-2
Γήπεδο: Signal Iduna Park

Μια ονειρική εβδομάδα που ξεκίνησε με το 3-0 επί της Μπάγερν Μονάχου, συνεχίστηκε με το 2-0 επί της Βόλφσμπουργκ και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας ολοκληρώθηκε για την Μπορούσια Ντόρτμουντ έπειτα από την δύσκολη νίκη με 4-2 επί της Μάιντς.
Μόλις στο 3ο λεπτό ο Μάρκο Ρόις σημάδεψε το δοκάρι αλλά τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Κιρχ να σουτάρει, η μπάλα να κοντράρει στον Γιόγιτς και να καταλήγει στα δίχτυα ξεγελώντας τον Κάριους για το 1-0. Η απάντηση της Μάιντς ήρθε με τον ίδιο τρόπο στο 14ο λεπτό όταν ο Σίνζι Οκαζάκι σούταρε και η μπάλα αφού κόντραρε στον Χούμελς κατέληξε στα δίχτυα του Λάνγκερακ για το 1-1.
Η Ντόρτμουντ πήρε ξανά το προβάδισμα στο 18' με τον Σαχίν να κλέβει την μπάλα από τον Μόριτζ, να δίνει στον Μκιταριάν που μπήκε από τα αριστερά και έβγαλε παράλληλη μπαλιά για τον Λεβαντόφσκι που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1 και να πετύχει το 18ο γκολ του φέτος στο πρωτάθλημα.
Όμως η Μάιντς δεν το έβαλε κάτω και στο 53' εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Σαχίν ο οποίο γύρισε, απρόσεκτα, την μπάλα στην άμυνα, ο Οκαζάκι έκλεψε και με το 13ο εφετινό του γκολ ο Ιάπωνας ισοφάρισε ξανά. Αλλά η Ντόρτμουντ ευτύχησε να απαντήσει άμεσα όταν στο 56' ο Ρόις εκτέλεσε φάουλ και ο Πίστσεκ με κεφαλιά έκανε το 3-2.
Τα πάντα τελείωσαν στο 79' όταν ο Μπούνγκερτ έκανε χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι δείχνοντας την κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Μάιντς και ο Μάρκο Ρόις από τα 11 βήματα διαμόρφωσε το τελικό 4-2 χαρίζοντας στην Μπορούσια Ντόρτμουντ την 5η συνεχόμενη νίκη.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Λάνγκερακ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Ντουρμ, Σαχίν, Κιρχ, Γιόγιτς (81' Χόφμαν), Μκιταριάν (80' Γκρόσκροϊτς), Ρόις (84' Ομπαμεγιάνγκ), Λεβαντόφσκι
Μάιντς: Κάριους, Ποσπέχ, Μπελ (46' Πάρκερ), Μπούνγκερτ, Νοβέσκι, Ντίαζ, Γκέις, Μάλι (76' Για Κο), Μόριτζ (46' Σάλερ), Τσούπο Μότινγκ, Οκαζάκι

Μπράουνσβαϊγκ-Μπάγερν Μονάχου 0-2
Γήπεδο: Eintracht Stadion

Με το μυαλό στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε δύσκολα την Μπράουνσβαϊγκ με 2-0 και επέστρεψε στις νίκες. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έπιασαν τα συνηθισμένα επίπεδα απόδοσης όπως μαρτυρά και το μόλις 76% ποσοστό των εύστοχων μεταβιβάσεων αλλά και το γεγονός πως κέρδισαν το πρώτο κόρνερ στο 50ο λεπτό.
Ο Γκουαρντιόλα πέρασε στο 73' τους Μίλερ και Μάντζουκιτς αλλά το γκολ ήρθε από τον Κλαούντιο Πιζάρο στο 75ο λεπτό ο οποίος αξιοποίησε μπαλιά του Μάριο Γκέτσε και σημείωσε το 172ο γκολ του στην Bundesliga. Η Μπράουνσβαϊγκ στην συνέχεια κατέρρευσε και δέχτηκε και δεύτερο γκολ στο 86' με τον Μάριο Μάντζουκιτς να γίνεται αποδέκτης μπαλιάς από την άμυνα και να μην δυσκολεύεται να πετύχει το 18ο γκολ του στο πρωτάθλημα με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Μπράουνσβαϊγκ: Νταβάρι, Ελαμπντελαουΐ, Χεν, Ντογκάν, Ρέιχελ, Κρατζ (73' Πφίτζνερ), Τόιερκαουφ, Μπόλαντ, Κρούπκε (83' Αντέμι), Χοχσέιντ (72' Καλιγκιούρι), Νίλσεν
Μπάγερν Μονάχου: Ράντερ, Λαμ (88' Βέισερ), Μαρτίνεθ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Σβαϊνστάιγκερ, Χόμπιεργκ, Ριμπερί (73' Μίλερ), Ρόμπεν (73' Μάντζουκιτς), Γκέτσε, Πιζάρο

Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ 4-2
Γήπεδο: Mage Solar Stadion

Γερή «σφαλιάρα» στην Γκλάντμπαχ που διεκδικεί έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ έδωσε η Φράιμπουργκ που την κέρδισε 4-2 και έκανε ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία της. Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους που προηγήθηκαν μόλις στο 10ο λεπτό με τον Πάτρικ Χέρμαν ο οποίος αξιοποίησε την 8η ασίστ του Αράνγκο.
Στην επανάληψη όμως τα πράγματα ανατράπηκαν όταν, αρχικά, στο 51' ο Σμιντ βρήκε τον Αντμίρ Μεχμέντι ο οποίος ισοφάρισε. Αργότερα, ήρθε η καταστροφή για την Γκλάντμπαχ μέσα σε τέσσερα λεπτά. Συγκεκριμένα, στο 65' κέρδισε πέναλτι αλλά ο Ντάεμς νικήθηκε από τον Μπάουμαν και στο 69ο λεπτό έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χάκα.
Η Φράιμπουργκ δεν άργησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα και στο 71' ο Όλιβερ Σοργκ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους και ένα λεπτό αργότερα ο Νταριντά έκανε το 3-1. Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Αντμίρ Μεχμέντι με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, 11ο στο πρωτάθλημα, έκανε το 4-1 με την Γκλάντμπαχ να διαμορφώνει το τελικό 4-2 με γκολ του Κράμερ στο 88'. Η Φράιμπουργκ μετράει μια ήττα στα τελευταία επτά ματς ενώ η Γκλάντμπαχ έχασε μετά από τρεις αγωνιστικές.

Φράιμπουργκ: Μπάουμαν, Σοργκ, Χον (59' Χόφλερ), Γκίντερ, Γκούντερ, Σούστερ, Νταριντά, Κλάους (87' Κερκ), Σμιντ, Γκέντε, Μεχμέντι (90' Σραμλ)
Γκλάντμπαχ: Τερ Στέγκεν, Γιάντσκε, Μπρόουερς, Ντομίνγκεζ, Ντάεμς, Χάκα, Νορντβέιντ, Χέρμαν (75' Κράμερ), Αράνγκο (84' Χργκότα), Ράφαελ, Κρούσε

Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 0-0
Γήπεδο: SGL ARENA

Απώλεια βαθμών για την Άουγκσμπουργκ στην προσπάθεια της για έξοδο στο Europa League καθώς έμεινε στο 0-0 με την Χέρτα Βερολίνου μέσα στην έδρα της. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά δεν αξιοποίησαν καμία από αυτές και έτσι έχασαν δυο βαθμούς και πλέον είναι στο -6 από την 6η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Άουγκσμπουργκ: Χιτζ, Βερχά, Χονγκ, Κλαβάν, Όστρολεκ, Μπάιερ, Κάλσεν Μπράκερ, Εσβάιν, Βέρνερ (57' Χαν), Άλτιντοπ (78' Γουόν Γι), Μέλντερς (72' Μπομπαντίγια)
Χέρτα Βερολίνου: Κραφτ, Πεκαρίκ, Λάνγκαμπ, Μπρουκς, Φαν ντεν Μπεργκ, Χοσογκάι, Ντζενγκ (75' Νιεμέγιερ), Αλαγκούι, Σιγκέρσι, Σκιέλμπρεντ (92' Μπαουμγιόχαν), Βάγκνερ


Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ 3-1
Γήπεδο: Weser stadion

Αποφασιστικό βήμα παραμονής έκανε η Βέρντερ Βρέμης που κέρδισε 3-1 την Χόφενχαϊμ και πλέον βρίσκεται 9 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Κέβιν Βόλαντ μόλις στο τρίτο λεπτό αλλά στο 18' ο Φίλιπ Μπαργκφρέντε με απευθείας εκτέλεση φάουλ έφερε το ματς στα ίσια.
Στο 78' ο Σαντιάγκο Γκαρσία με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην Βέρντερ Βρέμης με τη Χόφενχαϊμ να χάνει τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 86' όταν κέρδισε πέναλτι αλλά ο Σαλίχοβιτς νικήθηκε από τον Βολφ. Έτσι το 2-1 παρέμεινε και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νιλς Πέτερσεν διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την Βέρντερ Βρέμης.

Βέρντερ Βρέμης: Βολφ, Φριτζ (64' Ιγκνόφσκι), Πρεντλ, Καλντιρόλα, Γκαρσία, Μπαργκφρέντε, Γκεμπρέ Σελασιέ, Μακιάντι, Χαντ (91' Πέτερσεν), Ελία (87' Λουκιμίγια), Ντι Σάντο
Χόφενχαϊμ: Γκραχλ, Τζόνσον, Στρομπλ (46' Σούλε), Βέστεργκααρντ, Τολχάν, Ρούντι (82' Μοντέστε), Πολάνσκι, Ελιουνούσι (61' Χάμαντ), Σαλίχοβιτς, Φιρμίνο, Βόλαντ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα