Τους τύφλωσε το μένος για τον Μελισσανίδη και… ξέχασαν ότι είχαν καταθέσει την ίδια ρύθμιση!

15:44 20/12/2013 - Πηγή: AEK365

Πέραν του ότι ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης πιάστηκε σήμερα παντελώς αδιάβαστος, όσον αφορά την αναίτια επίθεση που έκανε στην ΑΕΚ και στον Δημήτρη Μελισσανίδη, απέδειξε ότι έχει και πολύ ασθενή μνήμη. Και αυτό διότι την 1 Αυγούστου του 2013 πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (πρόκειται για τους Δ. Στρατούλη, Δ. Γάκη, Αν. Κουράκη, Γ. Πάντζα και Στ. Σαμοΐλη) είχαν καταθέσει στην βουλή

την ίδια τροπολογία, την οποία σήμερα ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε «φωτογραφική» υπέρ της ΑΕΚ και των... συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη!!!
Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» στις 2 Αυγούστου 2013 και αφήνουμε σε εσάς να αποφασίσετε αν είναι να κλαίει ή να γελάει κανείς: «Ανοίγει ο δρόμος για την (ευρισκόμενη υπό καθεστώς εκκαθάρισης) ΠΑΕ ΑΕΚ να εκχωρήσει απαιτήσεις που έχει από τον Μάκη Ψωμιάδη στο Δημόσιο, μετά την πρόταση τροπολογίας που κατέθεσαν χθες στη Βουλή πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρόταση για την τροπολογία (από τους Δ. Στρατούλη, Δ. Γάκη, Αν. Κουράκη, Γ. Πάντζα και Στ. Σαμοΐλη) κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών («κώδικας κοινωφελών περιουσιών, σχολαζουσών κληρονομιών και λοιπές διατάξεις») και προβλέπεται να συζητηθεί στο Β' θερινό τμήμα της Βουλής που ξεκινά τις εργασίες του στις 27 Αυγούστου. Κινείται στη λογική της προάσπισης των συμφερόντων του Δημοσίου και του ΙΚΑ σε σχέση με την υπόθεση Ψωμιάδη και επιτρέπει στο Δημόσιο να υποκαταστήσει την ΠΑΕ ΑΕΚ (μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης) και ως πολιτικώς ενάγων στα ποινικά δικαστήρια κατά του Ψωμιάδη και της οικογενείας του, τόσο στη δίκη που αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου όσο και σε άλλες δίκες που εκκρεμούν.
Οι 5 βουλευτές με την προτεινόμενη τροπολογία τονίζουν πως «αποκαθίσταται η δυνατότητα διεκδίκησης από το Δημόσιο και της είσπραξης τελεσίδικα αναγνωρισμένων ή επιδικασθεισών απαιτήσεων ΠΑΕ κατά τρίτων, σε εξόφληση ισόποσων υποχρεώσεων αυτών των ΠΑΕ προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ» οι οποίες λόγω της ταχείας εκκαθάρισης «δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο που διαρκούν οι ανοιγείσες δικαστικές και νομικές διαδικασίες μέχρι να τελεσφορήσουν, ήτοι μέχρι να καταλήξουν στην είσπραξη των οφειλομένων σε αυτές και/ή την ποινική τιμωρία των υπαιτίων οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος τους καθώς, ιδιαίτερα, στην τελευταία αυτή περίπτωση, η διαγραφή μιας ΠΑΕ από το ειδικό μητρώο ανωνύμων εταιρειών και η λύση της στερεί τη δυνατότητα διεκδίκησης των απαιτήσεών της κατά τρίτων και της εκ του προϊόντος της ικανοποίηση του Δημοσίου και του ΙΚΑ, ιδιαίτερα όταν δεν υφίστανται άλλα επαρκή για την ικανοποίηση του Δημοσίου και του ΙΚΑ περιουσιακά στοιχεία».
Και προτείνουν σε περιπτώσεις ειδικής εκκαθάρισης ΠΑΕ έπειτα «από αίτηση του νομικού προσώπου, που γίνεται δεκτή με απόφαση του υπουργού των Οικονομικών, να αποδέχεται αντί καταβολής, κατ' άρθρο ΑΚ464, την εκχώρηση προς αυτά (σ.σ. Δημόσιο και ΙΚΑ) απαιτήσεων του υπό ειδική εκκαθάριση νομικού προσώπου από σύμβαση ή αδικοπραξία, περιλαμβανομένης της απαίτησης ηθικής βλάβης, με μόνη προϋπόθεση αυτές να έχουν αναγνωριστεί ή επιδικαστεί προς το ειδικά εκκαθαριζόμενο νομικό πρόσωπο με βάση τελεσίδικη ή τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις...».
Τονίζεται τέλος πως «μετά την αναγγελία της εκχώρησης στον οφειλέτη, το Δημόσιο και/ή το ΙΚΑ υπεισέρχονται αυτομάτως και εκ του νόμου στη θέση και τα δικαιώματα του εκχωρητή, δυνάμενα να παρίστανται και ως πολιτικώς ενάγοντες κατά των οφειλετών των εκχωρουμένων απαιτήσεων σε κάθε ποινική δίκη σχετική με αδίκημα από το οποίο προέρχονται οι εκχωρηθείσες απαιτήσεις, υπεισερχόμενα αλλά και κτώντα εκ του νόμου την ιδιότητα του πολιτικώς ενάγοντος κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης διάταξης νόμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα